1. Soldier of Fortune: Payback (X360)

Soldier of Fortune: Payback (X360)

Soldier of Fortune 3 : Payback is alweer het derde deel van de Soldier of Fortune serie. En dit keer wordt je gedropt in woestijnen, jungles en steden.

De makers van Soldier of Fortune , Activision , hebben bij dit deel van de Soldier of Fortune reeks gewerkt aan de schade modellen van de personages in het spel. Je kunt je tegenstander op diverse punten raken waarbij er ook realistisch gereageerd wordt door de tegenstander.

Als je bijv. in de arm van de tegenstander schiet, valt deze er ook af en zal hij blijven staan met een bloedspuitende schouder. Laat je hem lijden of schiet je hem meteen af. Het is aan jou de keuze.

Het Verhaal :

Dit keer wordt je weer door de mysterieuze organisatie : The Shop door je missies geholpen. Zij geven je ook de opdrachten die je knallend der wijze moet uitvoeren. Je zal Extremistische groeperingen moeten uitschakelen, kerncentrales opblazen en nog veel meer. Je moet deze groeperingen stoppen omdat zij een wereld conflict aan het voorbereiden zijn, iets wat in zoveel games al voorkomt, niet zo origineel dus.

Gameplay

De gameplay in Soldier of Fortune 3 : Payback is niet helemaal in orde. Er zijn wat bugs. Als je bijv. sprint door een straat komen er opeens uit het niets vijanden voor je te staan. Ook heb je een soort van ''eindbazen'' van een level. Iets wat gewoon weg niet meer bij dit genre : Shooters hoort. Deze bazen moet je rond de 15 keer beschieten met een shotgun en dan pas sterft deze persoon.

Met de wapens zit het wel goed in de game. Je kunt kiezen uit 30 wapens die je vervolgens kunt ''upgraden''. De wapens zien er in het spel prima uit en het geeft een heerlijk gevoel als je de tegenstander ermee neerschiet. Maar naarmate je de game verderspeelt begint het een beetje te vervelen. De tegenstanders blijven hetzelfde doen en ookal staan ze met de rug naar je toe en je sluipt op ze af dan rennen ze opeens op je af en beschieten ze je. Een beetje raar.

Graphics

Soldier of Fortune 3 : Payback ziet er prima uit. De graphics zijn dik in orde. Het effect van bijv. een granaat ziet er goed uit. Als je een granaat naar je vijand gooit en deze ontploft zie je de tegenstander de lucht invliegen en vind je soms een arm of een been van diegene terug. De wapens geven ook een prima gevoel. Al had ik het bij de gameplay ook over de bugs die er zijn in het spel. Dat is jammer. Soms verdwijnt je tegenstander ook. Dat is dus erg slordig gedaan door Activision. Het leveldesign is ook in orde. De levels zijn gevarieerd en zien er mooi uit.

Conclusie en beoordeling

Soldier of Fortune 3 : Payback is een hardcore shootergame maar brengt niet het uiterste. Er zijn vele bugs in het spel en de A.I. is ook gewoonweg slecht. Maar als je eenmaal de mensen neerschiet vergeet je het even allemaal door de kick die het geeft om een arm , hoofd of been eraf te knallen.
7,3
Score
73
Score: 75
  • Pluspunten
  • Veel verschillende levels.
  • Het neerschieten geeft een kick!
  • Mooie Graphics.
  • Minpunten
  • Veel Bugs.
  • Slechte A.I.
  • Game gaat naarmate je het verder speelt vervelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren