1. E3: Def Jam: Fight for New York

E3: Def Jam: Fight for New York

Altijd al in de huid willen kruipen van Carmen Electra, om daarna een paar stoute rappers in elkaar te slaan? Wrijf die ogen maar uit, want met Def Jam Fight for New York kan het, en het is nog eens leuk ook. En dat zeggen niet alleen wij, want het spel wist al een Game Critics Award E3 2004 in de categorie ‘Best Fighting Game’ te winnen.

Naast de eerdergenoemde Carmen, maakt het spel gebruik van veertig beroemdheden en rappers, waaronder Busta Rhymes, Fat Joe, Flava Flav, Freeway, Ghostface, Ice T, Joe Budden, Kimora Lee Simmons, Lil' Kim, Ludacris, Method Man, Redman, Sean Paul, Slick Rick, Snoop Dogg, Xzibit en nog veel meer. Met al deze beroemdheden kan je de ring instappen om zodoende uit te maken wie nou de echte gangster is. Naast al deze bikkels kan jouw alter-ego worden geschapen. Geef hem de vaardigheden die bij jou passen en rust hem uit met de juiste kleding en natuurlijk de ‘Bling Bling’. Speciaal voor de Bling Bling is er de hulp van Jacob the Jeweller, die bekend staat als de hofleverancier van de Bling Bling, ingeroepen, om zo realistische sierraden in het spel te stoppen. De Bling Bling zal tijdens het spelen daadwerkelijk blinken als een gek, wat de rapwereld wat meer tot leven doet komen.

Def Jam Vendetta was een puur worstelspel en verkocht daarom in Europa niet al te best. In Fight for New York kan er nog steeds geworsteld worden, maar zijn er daarnaast vier andere vechtstijlen bijgekomen. Zo zijn er karakters die een voorkeur voor kickboxen hebben en karakters die het liever met een straatvecht-techniek doen.

Ook de lengte is in vergelijking met het eerste deel flink wat verbeterd. Naast het feit dat er meer speelbare karakters in het spel zitten, zijn er ook flink wat meer missies te voltooien. In totaal zullen er negentig verschillende gevechten zijn, verdeelt over meer dan twintig locaties. Deze locaties zijn trouwens interactief. Alles in de arena kan gebruikt worden om jouw vijand mee af te ranselen. Ook doet het publiek vrolijk mee. Tijdens het spelen werd ik meerdere keren door het publiek terug de ring ingegooid of ving ik zelfs klappen van hun op.

Belangrijk voor dit spel is natuurlijk de soundtrack en daar is niks mee. Een grote hoeveelheid van de artiesten heeft naast de verbinding van hun naam aan het spel, ook wat exclusieve muziek ingezongen/ingerapt. Hierdoor wordt de sfeer in het spel nog beter dan dat het al was.

Zoals gezegd werd Def Jam Fight for New York uitgeroepen tot het beste vechtspel van deze E3. Ik sta achter die keuze. Het spel heeft een uitstekende sfeer, een groot aantal interessante karakters en een uitgebreide verhaal mode. Bovendien is het vechten zelf erg leuk om te doen. In september geven we ons definitieve oordeel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vond het eerste deel al tof maar nu ben ik et helemaal verkocht

 • Hoop dat ze die story mode wat hebben bijgewerkt.

 • Koel! Snoop Dogg, X to the Zibit.. Vind het altijd wel koel, vooral old-skool rap. Heb altijd al eens die L'l Kim een lesje wil leren. Welkom to a world of pain…



  Btw ook gaaf dat ze kunnen kickboxen ed. :)

 • Straatvecht-techniek is ook erg interessant:)

 • deel 1 vond ik relaxed, met dank aan de vette muziek en de gameplay was gelukkig anders dan andere worstelgames, want daar hou ik niet zo van, maar deze word zeker vet, nice gfx trouwens

 • Deze haal ik zekers. Ik vond 1 al goed en volgens insiders is deze alleen maar completer.

 • lijkt me vet

 • Klinkt wel mooi, fuck this nigga's up >:p

 • ik heb dit spel op de Gameplay gespeeld afgelopen weekend, zeer zeker de moeite waard ! Allemaal halen die handel !!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren