1. Mario Strikers: Charged Football (Wii)

Mario Strikers: Charged Football (Wii)

In mei 2007 was het heel stil op de wii. Nintendo besloot deze stilte te doorbreken met Mario strikers charged football. De eerste online wii game in europa . De game werd goed ontvangen maar nu er betere games zijn gekomen is het nog steeds de moeite waard?

In 2005 kwam de eerste Mario voetbal game voor de Gamecube. Dit was een van de laaste games voor dit systeem en daardoor had het goed de ruimte om te verkopen. Kennelijk verkocht de game goed genoeg om nog geen jaar later de opvolger aan te kondigen.

Anderhalf jaar later kwam de game uit. Ik heb de eerste game maar een paar keer gespeeld dus daar kan ik weinig over de verschillen, maar laat ik eens beginnen.

De game heeft verschillende opties: domination, road to the strikers cup, challenge, Striker ABC en de Wi-fi optie. Over Striker ABC kan ik gewoon kort zeggen dat dit een tutorial is, dus deze speel je als eerst. Daarna ga je natuurlijk de andere singleplayers opties doen. Road to the strikers cup is de hoofd singleplayer mode. Hierbij speel je drie cups tegen een willekeurige tegenstander. Kom je door de voorrondes dan ga je in een suddendeath toernooi. Win je die dan mag je tegen de kampioen in een beste uit 3 wedstrijd. Weet je die te verslaan da kan je na de volgende cup en ontlock je de kampioen. Een punt van kritiek is dat de moeilijkheidsgraad tussen de cups ontzettend omhoog wordt gezet. Kom je de eerste cup nog door als je net je maaginhoud heb geleegd in de WC door te veel alcohol (heb er ervaring mee, niet nuchter achter de wii) wordt de tweede cup al iets voor de gevorderden. De derde is gewoon gemeen belachelijk moeilijk. Dit staat in mijn ogen gelijk aan smash bros melee giga bowser op hard. Nu weet ik niet of dat ik goed ben in melee of slecht ben in charged, maar dit is gewoon moeilijk. Bij Challenge mode kan ik ook klagen. Er zijn te weinig challenges en ook deze gaan te snel in moeilijkheidsgraad omhoog. Een van mijn grootste klachten over deze optie is dat je NIET je eigen team kan kiezen. Ik wil gewoon met mijn gebruikelijke team spelen en niet met een gekozen team. Domination is in mijn ogen de beste optie. Je kan er je eigen regels samenstellen en ook de speciale regels als geen items. Dit is ook meteen de multiplayer optie waarbij je tot 4 spelers kan. Maar dit spel kocht je niet voor de offline opties.

Nintendo Wi-Fi

Dit was de eerste online wii game in europa. En dat is te merken. Regelmatig valt de verbinding weg en er is regelmatig lag (hoewel dit ook aan de verbinding licht). Je behoudt de punten voor je aantal goals maar sta je mooi voor dan ben je je 10 punten voor winnen kwijt. Deze punten worden gebruikt om in je positie te bepalen. Dit kan voor het seizoen of de dag. Wil je punten halen dan ga je naar de ranked matches en je wordt tegen een willekeurige tegenstander in europa gezet. Het feit dat het willekeurig is, is echt enorm vervelend. Mijn eerste 10 potjes online waren allemaal verloren potjes omdat je tegen mensen die veel hoger zitten als tegenstander krijgt.

Ook een zwaar irritant iets is dat je filmpjes niet kan overslaan. Naast dat dit al voor een verlengde wedstrijd zorgt moet je al 20 seconden wachten voor een paar nutteloze schermen voor je kan beginnen.Voor friendly matches zijn friendcodes nodig. Voordeel is wel dat je hier wat regels kan invoeren. Eigenlijk is het een soort van domiantion mode online. Behalve dat je hier geen vorm van communicatie. Je kan niet eens een voorgeprogrammeerd berichtje sturen. Online gezien zijn er nu betere games op die wii.

Gameplay

Qua gameplay is dit een echt Mario sportspel. De game is gewoon voetbal met 5 spelers(inc keeper) . maar hier wordt je wel gestraft als je er iets te hard aan toe beukt. Als je voor niks toad zijn schedel in wil slaan dan krijgt je tegenstander een item die bedoeld zijn om jou spel te vergallen.

Ook zijn deze verdedigingen beter. Bij lichtere spelers ontwijk je of teleporteer je als verdediging (deze technieken kunnen ook voor scoren worden gebruikt). Zware spelers schakelen gewoon hun tegenstander uit. Het laatste waarom de zware spelers beter zijn is omdat hun skillshots bedoeld zijn om te scoren als ze gelanceerd zijn terwijl bij lichtere spelers de keeper verlamd wordt. Een goede speler speelt natuurlijk met lichte personages en gebruikt hun verdediging om te scoren door over de keeper te springen of door de keeper gaat. Toch is dit niet genoeg om in mijn ogen birdo te verslaan. De balans had hersteld kunnen worden als je de AI kon in stellen. Maar dit kan niet. Dit is vooral vervelend bij de keeper die soms het doel te ver uit gaat. Deze game was voor mij zo veel beter als je de AI kon in stellen[p] [p]Besturing[p]De besturing is gewoon prima. Met A verwissel je van speler, met B schiet je op doel of laad je de bal op en helemaal inhouden doet de skillshots/megastriks. Door het + kan je een sliding uitvoeren en door de wiimote te schudden een tackel. De game maakt gebruik van de nunchuk waarbij je met Z een lobje uitvoert, C een item gebruikt en door te schudden van item verwisslt. Het enige waarover ik hier kan klagen is dat het soms te lang duurt om van speler te verwisselen. Voor de rest is de besturing prima.[p]Laatste woord[p]Ik mag misschien wel negatief overkomen maar dit is een prima game. Je koopt het niet voor de grapichs of het geluid die overigens van Gamecube kwaliteit zijn. De game is namelijk geweldig in offline multiplayer tegen een tegenstander van gelijk niveau. Als je een spannend potje speelt tegen zo iemand, is dit een superspel vergelijkbaar met Mario kart. Toch is deze game nu niet de 50 euro waard. Ik raad je aan om het internet af te zoeken om deze game voor een euro of 30 te zoeken. De game is het zeker waard. ">

[p]Ook zijn deze verdedigingen beter. Bij lichtere spelers ontwijk je of teleporteer je als verdediging (deze technieken kunnen ook voor scoren worden gebruikt). Zware spelers schakelen gewoon hun tegenstander uit. Het laatste waarom de zware spelers beter zijn is omdat hun skillshots bedoeld zijn om te scoren als ze gelanceerd zijn terwijl bij lichtere spelers de keeper verlamd wordt. Een goede speler speelt natuurlijk met lichte personages en gebruikt hun verdediging om te scoren door over de keeper te springen of door de keeper gaat. Toch is dit niet genoeg om in mijn ogen birdo te verslaan. De balans had hersteld kunnen worden als je de AI kon in stellen. Maar dit kan niet. Dit is vooral vervelend bij de keeper die soms het doel te ver uit gaat. Deze game was voor mij zo veel beter als je de AI kon in stellen[p] [p]Besturing[p]De besturing is gewoon prima. Met A verwissel je van speler, met B schiet je op doel of laad je de bal op en helemaal inhouden doet de skillshots/megastriks. Door het + kan je een sliding uitvoeren en door de wiimote te schudden een tackel. De game maakt gebruik van de nunchuk waarbij je met Z een lobje uitvoert, C een item gebruikt en door te schudden van item verwisslt. Het enige waarover ik hier kan klagen is dat het soms te lang duurt om van speler te verwisselen. Voor de rest is de besturing prima.[p]Laatste woord[p]Ik mag misschien wel negatief overkomen maar dit is een prima game. Je koopt het niet voor de grapichs of het geluid die overigens van Gamecube kwaliteit zijn. De game is namelijk geweldig in offline multiplayer tegen een tegenstander van gelijk niveau. Als je een spannend potje speelt tegen zo iemand, is dit een superspel vergelijkbaar met Mario kart. Toch is deze game nu niet de 50 euro waard. Ik raad je aan om het internet af te zoeken om deze game voor een euro of 30 te zoeken. De game is het zeker waard. ">

Conclusie en beoordeling

De multiplayer maakt deze game. Voor twijfelende mensen raad ik aan om hem te huren of voor een budgetprijs op te zoeken.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • goede bestuuring
 • geweldige multiplayer
 • het heeft online
 • Minpunten
 • belans tussen karakters
 • online stelt weinig voor
 • moeilijkheidsgraad -gamecube kwaliteit grapichs
 • singleplayer is mager

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Voorgoed overnemen zal Leipzig niet zomaar, want veel bezoekers van de E3 komen toch vooral uit de VS dan en in Leipzig uit Europese landen. Zou wel tof zijn als de E3 weer massaal wordt, anders wordt het nogal overbodig lijkt me.

 • ben benieuwd op wat voor schaal het dan is.

  als het even groot als de GC word dan is de e3 meer voor de amerikanen en de GC voor europa.

 • Nou het ligt eraan wat de ontwikkelaars doen natuurlijk. Je kunt ook een schijtbeurs hebben vol met consumenten..

 • Ik denk dat dat er genoeg europeanen naar de E3 gingen! Maar zou wel mooi zijn als de E3 zo groot(groter) zal worden als eerst!=)

 • Dat is wel beter, dan kan iedereen die er heen wil ook gewoon gaan IPV alleen de pers.

 • Eindelijk, kunnen we weer toffe shit verwachten!!

 • Zou wel logisch zijn, ze moeten toch íets doen de boel uit het slop te trekken. Nu maar hopen voor ze dat ontwikkelaars en uitgevers weer de vette aankondigingen @ E3 gaan doen, ipv op eigen events.

 • HEEEEUUUHHH GODBLESS NU WORDT T WEER VET!!.

 • zal leuk zijn maar ik denk dat ik liever iets in de buurt op zoek. dus dat zal voor mij Leipzig betekkende. of als er iets in nederland kom.

 • E3 is dood. LGC ftw

 • Ik hoop gewoon dat de E3 weer groots wordt. Al denk ik dat die gast boven me meer gelijk zal hebben…

 • Als het aan Ubisoft ligt zullen zij meer op GC iets bijzonders doen ipv op de E3!

 • LGC is beter vind ik,

  maar voor de E3 is het een hele verbetering

 • E3 is dood. LGC ftw

 • Zal vet zijn :) E3 2006 zag er zeer vet uit :)

 • Liever heb ik de LGC is veel dichterbij xD

 • Dat is wel supervet voor de mensen die willen gaan, maar ik heb geen zin om zo'n kuteind te gaan rijden:P.

  Gameplay ga ik iig wel naartoe en misschien nog eentje in Europa.

 • eigenlijk maakt het voor ons helemaal niks uit hoe groot de e3 is, wij kunnen er toch niet heen. Zolang er goede games zijn is het goed.

 • Yay?

 • leuk voor de amerikaantjes ik kan er toch niet heen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren