1. E3: The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge

E3: The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge

Na zijn eigen film en een bijrol in Kingdom Hearts heeft Jack Skellington nu zijn eigen spel. The Nightmare Before Christmas: Oogie’s Revenge speelt zich een jaar na de gebeurtenissen in de film af. Oogie Boogie, de bad guy, keert terug naar Halloween Town. Hij heeft een heel leger van skeletten om de stad aan te vallen. Jack Skellington, die de stad verlaten had, keert terug om Halloween Town en Christmas Town te beschermen. Oké, niet een heel interessant en vernieuwend verhaal, maar de sfeer maakt alles goed. Alle locaties lijken zo uit de tekenfilm te komen en de stijl is ook precies hetzelfde.

Om de vijanden te verslaan heeft Jack natuurlijk een wapen nodig. Hij heeft een groene, chemisch uitziende zweep tot zijn beschikking, die “rubber soul” genoemd wordt. Daarnaast kan hij ook nog gewoon vechten. Beiden vechtstijlen hebben meerdere soorten aanvallen. Zo kan Jack heel snel gaan ronddraaien, door de analoge stick rond te draaien, waardoor hij alle vijanden om zich heen meetrekt in zijn draaikolk. De zweep kan vijanden vasthouden en dan tegen de grond aanslaan. Als je dit goed doet, kun je zo ook andere vijanden omver bowlen. Daarnaast kun je met de zweep, door deze aan haken vast te slaan, ook nog eens op geheime plekken komen. Hier kun je dan weer items vinden en kleine puzzelspelletjes spelen.

In het spel heeft Jack de keuze uit meerdere outfits, die allemaal een andere gevechtsstijl met zich meebrengen. Zo heb je dus de normale Jack, met als wapen de groene zweep. Daarnaast heb je Pumpkin Jack. Hij kan vuur uit zijn mond laten komen om zo de vijand af te maken en hij kan ook een vuurexplosie om zich heen maken. Als laatste is er nog Santa Jack. Deze laat leuke cadeautjes achter; zo heb je bijvoorbeeld explosieve cadeaus, de jack-in-the-box cadeaus die de vijand van schrik even verlamd laat staan en een sneeuwman die de vijand tijdelijk bevriest. Het verwisselen van karakter gebeurt heel simpel met de schouderknoppen.

Het spel bevat goede bijpassende muziek, die je nog meer in de stemming van het spel laat komen. Maar in dit spel speelt muziek een grotere rol dan alleen meer sfeer creëren. Zo moet je bijvoorbeeld Oogie voor het eerst verslaan door tegen elkaar te zingen en dansen. Dit doe je door het verzamelen van muzieknoten.

De besturing van het spel is heel gemakkelijk. De controls spreken eigenlijk voor zich. Je loopt met je linker analoge stick. Het verwisselen van Jack gebeurt met de schouderknoppen. Je kunt met de zweep slaan via het vierkantje en met het driehoekje kun je een vijand vastpakken met je zweep. De x zorgt ervoor dat je opzij stapt om vijanden te ontwijken en als laatste kun je met het rondje voorwerpen bekijken.

Het spel zal rond de 10 levels groot worden en dat zorgt voor ongeveer 20 uur speelplezier. Het spel ziet er strak en vloeiend uit en er zitten natuurlijk de nodige tussenfilmpjes in. Het is niet een heel moeilijk spel; zoals eerder gezegd spreken de controls voor zich en de vijanden zijn niet bepaald slim te noemen. Toch is het een leuk spel, vooral als je de film hebt gezien. De sfeer van het spel maakt gewoon heel veel goed.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Grappig zeg…:P

  • volgens mij wordt dit heel gaar, spel van een film

  • volgens mij word ie ook gaar, dat was de film ook…….

  • zuurheid

  • bij Kingdom Hearts was hij wel kewl.. dit lijkt me niet zo leuk en een beetje klein

  • Nou de film was gaar dus het spel zal ook wel gaar worden.

  • mwa, lijkt me niks speciaals hebben..en die gozer is niet bepaald cool, dus denk ik niet echt veel goeds over de game

  • Ik heb hier een t-shirt van. Best wel grappig opzich, een kaal sketeltje….of de game nou top wordt weet ik niet.

  • OOGIE RULED!!!!

  • de film gaar? dan deug je echt niet, tenzij je zo'n 12 jarig ps2mannetje bent die alles wat vrolijk is sneu vindt omdat je 'thug' bent. Film was super, dit spel lijkt me ook vet worden (capcom).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren