1. Counter-Strike: Source (PC)

Counter-Strike: Source (PC)

Dutcherlord had nog nooit in zijn leven een echte shooter gespeeld maar toen hij hoorde dat er een veelbelovende titel counter-strike source kwam werd Dutcherlord meteen blij. Met zijn grote broer liep hij naar de Freerecordshop en haalde counter-strike source uit de rekken en nadat hij thuis is gekomen doet hij de cd in zijn computer…

Can i Play?

Dutcherlord schok. Hij moest Steam installeren wat handiger werkte dan dat hij dacht. Nadat hij Steam had geïnstalleerd moest hij een username bedenken. DutchSexyLord was al bezet door één van zijn fans (of geblokkeerd) dus werd het maar DutchXlord. Het instaleren begon en wat duurt dat lang. Na drie kwartier opende Steam zich automatisch en klikte hij op Counter-strike source maar tot zijn verbazing moest hij nog een deel downloaden. Dit duurde bijna net zo lang als de installatie maar toen mocht hij toch spelen.

I shoot on your ass.

De gameplay van Counter-strike source was perfect gedaan. Hoe je in battlefield je wapen kan kiezen doormiddel van een groep te kiezen spawn je met counter-strike met een vervelend wapen. Het leuke is dat je in Counter-strike source zelf je wapens kan kopen. Niet alleen wapens maar ook je uitrusting en je granaten. Dit gaat zo diep dat je zelfs een nightvision kan kopen. Je heb je wapens gekocht en je kan meteen beginnen te knallen. Dit werkt bijna hetzelfde als de voorganger 1.6. Één terrorist begint met een bom en die moet hij neerleggen op één van de twee plekken. Hierna gaat de bom aftellen en als de bom ontploft, heeft terroristen gewonnen. De antiterroristen kunnen de bom onschadelijk maken door er bij te staan en op het knopje ‘’E’’ te drukken. Dit duurt ongeveer 15 seconden en dan wint de antiterrorist. Ook kan je winnen door de tegenstander simpelweg neer te knallen. Natuurlijk zijn er meer spelmodes maar dit is de meest gespeelde en overal geld: Je knalt je tegenstander neer of haalt de doel. Als je zelf dood bent spawn je niet meteen terug. Gelukkig kan je na een potje wel weer terug spawnen. Potjes duren maar erg kort dus verwacht dat je niet langer dan één minuut hoeft te wachten.

Mensen spelen een potje in de_dust

Wir sitten har in ventrillo.

Dutcherlord is dus lekker bezig om de tegenstander overhoop te knallen maar hij wilt meer dan alleen maar mensen neerknallen in zijn ééntje. Hij wilt in een Clan gaan zitten die veel wars speelt en waar het ook nog is gezellig is. Ook in dit deel van Counter-strike is de multiplayer weer veel beter dan de singleplayer. In de singleplayer zit geen verhaal maar is een potje tegen bots. Dit is niet zo makkelijk als de meeste denken maar de grootste fun zit in de multiplayer. Ook hier kan je perfect in clan-verband spelen. Het is dan ook handig om een programma als ventrillo of teamspeak te gebruiken om te voice-chatten zonder ingame lag. Ook is het mogelijk om je eigen server te maken via deticated server met lag of een klein bedragje te betalen per maand. Op moment van schijven zijn er meer dan 3000 servers in Europa met spelers erin die niet vol zitten.

Oh my god, he is a cheater.

Dutcherlord ziet iemand die veel sneller loopt dan hem. WTF hoe kan dat. Hij maakt een video van dat mannetje en stuurt de video naar valve. Net als in 1.6 zitten er vervelende mannetjes in die het leuk vinden om te cheaten. Dit is ook iets wat deze game minder leuk maakt. Gelukkig komt valve vaak met een patch die fouten uit het spel haalt en ook cheaters. Gelukkig kunnen Admins van een server ze met een simpele knop verbannen van de server. Ze moeten is een leven zoeken die cheaters!

Graphics? Sound?

Dutcherlord gaat steeds meer om zich heen kijken maar hij mist iets. De graphics zijn goed maar niet perfect. Gelukkig maakt de gameplay dat wel goed voor hem.De graphics in deze game zijn wel goed maar niet een parel voor het oog. Het is geen Call of Duty 4 maar wat deze game zo sterk maakt zijn de graphics. De sound in deze game is ook erg goed. Het klinkt allemaal erg lekker maar helaas zit er geen muziek in deze game. Dat is ook iets wat er tijdens het spelen ook beter niet in kan zitten want je moet goed opletten naar bijvoorbeeld voetstappen die je hoort of schoten. Een headset is ook een aanrader.

Conclusie en beoordeling

Dit is een geweldige game die je bijna legendarisch kan noemen. Er zitten bijna geen nadelen aan de game en alleen de cheaters verpesten het. Heb jij deze game nog niet in je bezit dan is het zeker de moeite waard voor dertig euro! Deze game verdient van mij dan ook een 9 1/2 omdat het zo sterke game is die nog jaren gespeeld word door vele fans.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • past bijna op alle computers
 • Spelmodes
 • Wapens
 • Niet meteen terug spawnen
 • geweldig voor clan's
 • bots
 • grote aantal servers
 • teamspeak/ventrillo zonder lag!
 • Patch
 • Graphics redelijk
 • veel via geluid
 • Minpunten
 • cheaters
 • instaleren
 • geen singleplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren