1. Star Wars Battlefront 2 (PC)

Star Wars Battlefront 2 (PC)

Vele pittige discussies zijn mij al ten dele gevallen. Maar één die mij altijd is bijgebleven, was die zekere die ik 's avonds met mijn broer gehouden had. Het was iets na elven en we zagen de aftiteling van Star Wars Episode I. Zonder enige waarschuwing begon de discussie met de titel: Zou er nog ander leven buiten onze planeet bestaan? Ik was hier stellig van overtuigd, maar mijn broer dacht dat deze kans nihil is. Een strijd barstte los die geen echte winnaar kende, mede door de tekortkoming van bewijzen aan beide kanten. Aangezien wij allebei aan onze meningen vasthielden, losten we ons meningsverschil, zoals zo vaak, op met onze vuisten. Dit resulteerde in een blauw oog voor mij,desalniettemin bleef mijn fascinatie voor het heelal en ook Star Wars. Nu, een aantal jaren later, zit ik hier achter de computer met Star Wars Battlefront 2 in mijn handen, en het oneindige universum binnen handbereik.

Nota bene:

Ik schrijf deze recensie aan de hand van deel 2 van de Battlefront reeks. Verwacht dus geen verschillen en overeenkomsten tussen deel 1 en 2 in deze recensie, aangezien ik deel 1 niet heb gespeeld (wat ik me overigens wel blijf verwijten).

In deze sequel van deel 1 neem je deel aan het verhaal van de Star Wars episodes 2-6. Het verhaal maak je mee aan de hand van het dagboek van een clonetrooper, die de clonewars en alle andere intensieve gevechten heeft meegemaakt. Je zult echter niet alleen het verhaal kunnen volgen in de schoentjes van de clonetrooper. Néé, je kunt naarmate de singleplayer vordert ook in het harnas van de rebel kruipen om zo voor je vrijheid te vechten. Je zult, terwijl je je een weg baant langs wookies en droids, de diverse locaties uit de Star Wars epos tegenkomen. Denk hierbij onder andere aan bekende planeten zoals Mygeeto, Coruscant, Dagobah en Kamino.

Dit brengt mij bij een, naar mijn mening, zeer belangrijk onderdeel van deze game: de singleplayer campaign modus. Deze campaign is zeer goed uitgewerkt. Je speelt bij iedere missie een evident deel van de Star Wars serie. Iedere missie heeft een goede opbouw waarin je begint met een mainobjective. Dit objective wordt naarmate je verder in het level vordert gesplitst in kleinere objectives, die jou uiteindelijk naar het einddoel leiden. Deze kleinere missies kunnen verschillen in het vernietigen van bepaalde dingen tot aan het veroveren van gebieden en het elimineren van vijandelijke doelwitten. Wat erg jammer is dat je bij het uitvoeren van je opdrachten in omgevingen terechtkomt die er erg kaal en levenloos uitzien. Je zult over veel fantasie moeten beschikken om daar toch positief over te zijn. Een ander tergend nadeel aan de singleplayer is de A.I. van je tegenstanders (dit betreft ook de conquest modus). Het lijkt wel alsof de makers van deze game dit gedeelte gewoon over hebben geslagen. Om het nog beter te benadrukken: De A.I. is ronduit beschamend. Bijv.: Iedere keer als je een vijand tegenkomt duurt het eerst even 30 sec. voordat hij op jou begint te schieten.

Als je dan de (te korte) campaign-modus hebt uitgespeeld kom je terecht bij een zeer interessante optie terecht, namelijk de conquest-modus. In deze conquest-modus is het de bedoeling dat je aan de hand van een slim bedachte strategie je tegenstander uitroeit totdat je hem met je ultieme veroveringsdwang op zijn knieën hebt gebracht. Wie wil namelijk niet over het hele universum regeren? Wie nou denkt dat dit nogal makkelijk zal zijn heeft zich vergist. De conquest-modus is namelijk zo opgebouwd, dat je bent genoodzaakt om je hersens te gebruiken (ach jéé!!) en tevens ook gebruik moet maken van de extra aangeboden gadgets. Deze zijn heel interessant, aangezien je jezelf daarmee een grote voorsprong in een “space-battle” of "open battle" kunt bezorgen. Wel jammer is het dat deze conquest modus niet online beschikbaar is, wat er dus in resulteert dat je alleen maar partijen kunt spelen tegen de computer, wat na een paar uur saai begint te worden.

Als je dan genoeg begint te krijgen van de conquest modus blijven er nog maar 2 opties. Óf het spel afsluiten en gaan hartenjagen óf je gaat de strijd aan met andere Star Wars liefhebbers in de online modus. In de online modus kun je aan gevechten deelnemen waarin je met een stuk of 64 spelers tegelijkertijd in 2 teams elkaar de koppen kunt inslaan. Zoals bij menige andere online games zijn er ook bij Star Wars Battlefront 2 de standaard speelmodi zoals "capture the flag" aanwezig. Dit neemt echter niet het speelplezier weg, aangezien de multiplayer bij dit spel jou veel van je "leer-voor-school-tijd" berooft.

Tenslotte zijn er nog een paar extraatjes die ik graag met jullie zou willen delen. Dit zijn 2 leuke toevoegingen, die volgens mij nieuw zijn: Het 3rd person gedeelte en de hero-modus. Volgens mij spreekt het 3rd person gedeelte voor zich, maar ik wil hier toch nog even wat verder op ingaan. Het is namelijk zo dat, wanneer je voor de 3de persoon-view kiest, de omgevingen plotseling beter uitzien. Dit komt goed uit, aangezien het naar mijn mening ook veel leuker is om in 3de persoon te spelen. Dus daar heeft EA eigenlijk 2 vliegen in één klap mee geslagen.

Ten 2de, de hero-modus. Deze optie stelt je in staat om tijdens het spel, als je naar behoren hebt gepresteerd, een hero te kiezen. Deze hero kan verschillen van de jedi en de sith met hun lightsaber, tot de kopgeldjagers en wookie met hun kruisbogen en vlammenwerpers. Deze toevoeging is heel leuk bedacht, want wie wil zich nou niet een weg banen door honderden droids met de befaamde lightsaberkwaliteiten van Master Yoda?!

Conclusie en beoordeling

Star Wars Battlefront 2 heeft mij weten te overtuigen dat er behalve SW Knights of the Old Republic er ook nog (in ieder geval 1) leuke Star Wars game is. De game heeft behalve een sterke campaign en conquest modus (die echter beter hadden kunnen zijn), ook leuke toevoegingen. De slechte graphics en de AI gooien desalniettemin roet in het eten, maar wees niet betreurd, want het is toch een geslaagde game geworden.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Hero's
 • leuke campaign....
 • conquest-modus....
 • online sterk
 • rd person
 • Minpunten
 • lege en levenloze wereld
 • die te kort is
 • die op den duur begint te vervelen en niet online kan
 • tergende AI

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren