1. Unreal Tournament (PC)

Unreal Tournament (PC)

Ik kan mijn eerste liefde nog erg goed herinneren. Ze was ruw, snel en ze zag er ook nog eens goed uit. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar nadat we een paar dagen met elkaar door hadden gebracht, wisten we zeker dat we een plezierige tijd zouden gaan beleven. Het liep echter heel anders, want er kwamen nieuwe liefdes voorbij, de één nog knapper dan de ander. Uiteindelijk moesten we treurig uit elkaar gaan. Jaren later kwamen we weer in contact, zodat ik keihard met haar aan de slag kon gaan.

Unreal Tournament is dus een First Person Shooter en mag zich voegen bij spellen als Doom en Quake. Dat komt omdat het gewoon een hele vette game is, waar ik me jaren mee heb vermaakt. Mede door het wapenarsenaal is deze game geweldig. Er zijn redelijk wat wapens beschikbaar, ze zien er strak uit en kunnen voor bloederige situaties zorgen. Er zitten normale wapens in zoals een pistool en een minigun, maar er zijn er ook die met plasma werken en dus het futuristische thema beter weergeven. Dan heb je ook nog een wapen dat online het meest wordt gebruikt en dat is het ‘Instagib’ wapen waarmee je met één shot iemand uit elkaar kan laten spatten. De wapens zijn erg goed gebalanceerd, want door de verschillende delen Unreal Tournament delen heen is er bijna niks veranderd aan de wapens, behalve qua looks en wat kleine aanpassingen. Ik heb dan ook in geen enkele andere game zulke toffe wapens gezien die zó goed zijn uitgebalanceerd, het is gewoon bijna eng te noemen.

Say Cheese!

De wapens zijn dus allemaal erg snel, maar dat is niet het enige, want het spel in het algemeen is razend snel. Het geeft je gewoon vanzelf alleen al een kick om de snelheid van de game en als daar de chaos bij komt kijken is het helemaal al feest. Je moet daarom ook heel wat springen om te overleven, jumpstyle is er zelfs niets bij. Wil je een beetje een goede chaos hebben, dan is het wel zo fijn dat je tegenstander een beetje verstand heeft. Ook op dit vlak is het helemaal in orde. Je kunt verschillende moeilijkheidsgraden instellen, deze lopen uiteen van heel gemakkelijk tot bijna niet te doen. Je tegenstander schieten echt heel erg goed en zullen niet zo snel missen als je stil staat. Veel bewegen is dus ook belangrijk en dat maakt de chaos die zo heerlijk in de game verwerkt zit heel erg subliem. Niet alleen je tegenstanders hebben een goed paar stel hersens, maar ook je medespelers handelen erg goed, vooral als je hun iets beveelt te doen dan doen ze dat onmiddellijk. Het is gewoon heerlijk hoe de A.I in elkaar zit, want zo kan iedereen het spelen ook al kan diegene in kwestie er geen kloot van.

Pure chaos is natuurlijk leuk, maar het is veel leuker om het in verschillende modi te doen. Natuurlijk zit dit ook in Unreal Tournament, zo heb je de bekende modi Deathmatch en Team Deathmatch. Maar dat is niet alles, want je hebt ook een modus waarbij je iets doelgerichts moet doen, zoals eerst wat kapot maken, om vervolgens een knop in te drukken, waardoor je een dijk naar het hiernamaals kunt schieten. Die doelgerichte dingen zijn erg tof, dat komt omdat het wat meer variatie te weeg brengt. Er is ook nog een modus waarbij je verschillende punten moet overnemen. Als je dan over drie punten de controle hebt krijg je vanzelf steeds meer punten toegediend, wie als eerste bij de honderd is heeft gewonnen, dit kun je overigens ook nog aanpassen. Ook zit er nog Caputre The Flag bij wat natuurlijk altijd leuk is om te doen. Er is dus genoeg te doen voor iedereen en alle modi zitten heel erg goed in elkaar. Je kunt dus gewoon wat partijtjes doen, maar je hebt ook de mogelijkheid om het verhaal te volgen. Het verhaal gaat er gewoon over dat je aan een toernooi mee doet en maar moet zien te overleven, hierbij volg je gewoon alle beschikbare modi. Het is niet echt boeiend om te doen, maar het verlengt de Single Player ervaring wel met wat meer uur. Helaas ben je daar wel snel mee klaar en valt er ook niet echt iets meer te doen in het offline gedeelte en dat is gewoon heel erg jammer.

Headshot!

Helaas is dat ook het enigste wat op te merken valt aan dit spel, voor de rest is alles bijna perfect. Zo ook de graphics, want die zien er geweldig uit voor de tijd waarin de game uitkwam. Alles ziet er goed gedetailleerd uit en de lichteffecten zijn zeer spectaculair. Hierbij komt ook nog dat het op nagenoeg elke computer te spelen valt, want de engine kan zelfs op een hele slechte computer zijn werk doen en dan nog een degelijk beeld op het scherm toveren. Die mooie beelden komen pas echt tot zijn recht in mooie omgevingen en die zitten er natuurlijk ook in. De omgevingen zijn erg gevarieerd, van een piratenschip tot allerlei dingen in de ruimte en nog veel meer! Alles ziet er erg verzorgd uit, maar veel tijd om te kijken heb je niet vanwege de snelheid en de chaos die de game met zich meebrengt. Qua geluid doet deze game het ook voortreffelijk. De soundtrack is voornamelijk futuristisch en is redelijk aangenaam om naar te luisteren, het brengt net wat meer spanning aan de game. Audiovisueel is de game heel erg strek vooral het grafische gedeelte was toen der tijd ongekend.

Het offline gedeelte is dus maar aan de matige kant, maar online is dit spel oppermachtig, dit spel staat boven aan de voedselketen. Dit komt vooral door de comunity, want die is negen jaar na dato nog steeds erg actief, er komen zelfs nog geregeld nieuwe maps uit die door spelers zijn gemaakt. Dus als je op dit moment online gaat dan zul je nog heel wat leuke potjes kunnen spelen, echter is het aantal spelers wel heel wat gedaald ten op zichten van een paar jaar geleden. Ik speelde de normale modi niet, wat ik deed was Bunny Track, een mod waarbij je een parkoer zo snel mogelijk moet afleggen om een vlag te halen en die naar je eigen vlag te brengen. Onderweg kom je dan allerlei verschillende obstakels tegen die je moet zien te overwinnen, springen is hierbij een must, dodgen (een soort van salto) is nog belangrijker. Voor de rest zijn er nog vele andere mods die online erg veel gespeeld worden. Ik heb me dan ook jaren vermaakt met het online gedeelte van dit spel en het is gewoon naar mijn idee een van de beste shooters ooit gemaakt.

Mijn liefde en ik hebben dus heel wat meegemaakt. Ze zag er prachtig uit, je kon heerlijk met haar spelen en ze was gewoonweg het einde. Echter was het wel wat minder leuk om alleen met haar te spelen, dus besloten we om het met meerdere te doen, hier heb ik jarenlang plezier mee beleeft en soms neem ik er nog wel eens op om te spelen. Ze is gewoon geweldig. Ze is gewoon Unreal.

Conclusie en beoordeling

Unreal Tournament is niet zomaar een game het is dé shooter die we ooit hebben gekend. De game is gewoon zo goed dat het bijna Unreal is. Grafisch is het echt ongekend en je kon het toender tijd met bijna elke computer spelen, ook geluidtechnisch is deze game dik in orde. De gameplay op zich zelf is ook fantastisch. Het is snel, ruw en ongelooflijk hectisch. De Single player mag dan wat tegen vallen, maar het online gedeelte is gewoon superieur.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Grafisch ongekend
 • Sound is ook in orde
 • Veel leuke modi
 • Tegen- en medestander hebben een goed stel hersens
 • Online is geweldig
 • Veel leuke maps
 • Chaos en snelheid
 • Minpunten
 • Offline gedeelte valt wat tegen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nope

 • Dan ben ik nog bezig met EndWar…..

 • Dan ben ik nog bezig met EndWar…..

 • Het RPG-gehalte wordt bij deze game een beetje naar de achtergrond geschoven dus… hoeft niet per se slecht te zijn.

 • Niks voor mij deze game. Ik heb veel meer andere vette games die schreeuwen om mijn aandacht;)

 • dit word vet, kan het eigenlijk nergens mee vergelijken.. rainbow vegas aka fallout?

 • De enige rpg die me interesseert!

 • ik heb meer met Fallout en ik ga deze game dan denk ik ook niet halen!

 • lijkt mij wel leuk.

 • kan wel wat worden,..

 • Fallout gaat het maken.. deze game niet

 • Fallout gaat het maken.. deze game niet  WTF.. waarom ga je dit met fallout vergelijken :S

 • lijkt me vet maar fallout3 vraag om ge speeld te worden

 • denk wel dat ik de game ga halen, maar wil er nog wel wat meer van zien

 • Klinkt wel leuk. Interessant is anders.

 • Het zou een dope game kunnen worden. Als het verhaal genoeg diepgang heeft en de missies ook dan zie ik hem wel zitten.

 • lijkt me niks

 • Fallout gaat het maken.. deze game niet

  1. dit heeft niks met fallout te maken

  2. jij kan helemaal niet weten of deze game het gaat maken of niet

 • Wizzhole: Vuile kanker kanker kanker nerd waarom spam je heel inside gamer onder altijd!!! ik zie altijd jou naam en plaatje staan, moet echt een keer ophouden

 • Ja mee eens,  echt een kanker mongool met ze kanker posts altijd mongool kk nerd ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren