1. Spider-Man 2

Spider-Man 2

Met de dit jaar te verschijnen tweede film van Spider-Man, is men bij Activision al lange tijd bezig wederom een titel te maken, licht gebaseerd op de film. Waar Peter Parker in de eerste film kennis maakte met zijn spinnenkrachten, is hij in de tweede film vooral met zichzelf aan het worstelen. De tweede film, en dus ook het spel, introduceert een nieuwe tegenstander van onze ‘held-tegen-wil-en-dank’.

De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, is Spidey’s eigen New York. In het spel wordt dan ook geheel(!) Manhattan als spelomgeving gebruikt. En dit keer zal Spider-Man ook de straten van de ‘Big Apple’ kunnen bewandelen. Je zult dus niet om onverklaarbare wijze op de twintigste verdieping van een enorme wolkenkrabber de dood vinden, maar gewoon doorslingeren en op het trottoir terecht komen.

Niet alléén Manhattan heeft een metamorfose gekregen, ook Spider-Man zelf is ditmaal tot veel meer in staat. De makers vonden het namelijk belangrijk om de ‘webslingeraar’ wat meer te kunnen laten doen met zijn gave. Meer muren beklimmen, en veel meer mogelijkheden om met zijn spinnendraad rond te slingeren. Zo kan hij dit keer onder andere twee draden tegelijk afschieten en zijn de bewegingen van Spider-Man een stuk realistischer.

Het spel bevat naast vloeiende bewegingen en een realistisch Manhattan, een dag- en nacht cyclus. De locaties zullen dan ook overdag anders worden belicht dan ’s nachts. Waar Manhattan, en de buitenomgevingen er allemaal al zeer indrukwekkend uitzien, kan Spider-Man ook gebouwen ingaan en rondkruipen alsof het een lieve lust is.

De vrijheid in Spider-Man 2 valt te vergelijken met de open missie structuur in de Grand Theft Auto spellen. Meer dan honderd missies staan je te wachten, die je over geheel Manhattan, grotendeels naar eigen keuze uit kunt gaan spelen. Daarnaast is het gevechtssysteem verbeterd, en heeft Spidey nog meer bewegingen tot zijn beschikking.

Spider-Man kan tijdens zijn rondgang door de stad oude vrouwtjes helpen bij een beroving of mensen opvangen die dreigen van een gebouw af te storten. Daarnaast is er het omvattende verhaal, waarin je uit kunt gaan zoeken wat Dr. Otto Octavius op zijn lever heeft, of Mary Jane weer eens te hulp schieten. Spider-Man 2 lijkt in alle opzichten zijn voorganger voorbij te streven, en het ziet er naar uit dat ontwikkelaar Treyarch een zeer solide titel op de markt gaat brengen. In tegenstelling tot de lineaire gameplay in het voorgaande deel is Spider-Man 2 interactief en uitgebreid, en levert een geheel nieuwe speelervaring.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ik kan niet wachten op deze game :D

 • ja, heb vaak die serie gekeken op foxkids , was altijd erg cool, lijkt me een vette game worden, ook al was de demo but

 • ik vond alleen spiderman and his amazing friends en die andere tekenfilmserie die ook nog op foxkids is geweest de rest vond ik te oud en die nieuwe vind ik maar prut

 • "Spider-Man kan tijdens zijn rondgang door de stad oude vrouwtjes helpen bij een beroving" Spidey is toch geen bad guy?

 • de demo was best vet, kan niet wachten

 • zier egt vet uit, egt wreed, kan ook niet wachten!!!

 • Ik ben ook geintresseerd in de game, hoop stiekem op een graphig update..

 • Damn.. spiderman deels ala GTA.. heerlijk rondslingeren, 4 juli shit ik wil dat spel..

 • Waar kon je die demo krijgen????

 • Mensen, die demo was NIET van deze game. Die demo was van de pc versie en die game is totaal anders.

 • De demo was te erg voor woorden. Nam hem ook niet serieus.

  Reactie van Mr.Orange geplaatst op 10 juni 2004 17:22

  de demo was best vet, kan niet wachten  Damn, what shit are you on? :D


 • de demo was kut.. hopelijk het spel veeeeel beter..

 • @ Mr.Orange  als je de demo al cool vond dan vind je de console versie al helemaal de master! de demo suckt. het enige goede is dat je over straten kunt lopen en zelf draden kunt schieten (vorige game niet)

 • Spiderman gaat met aunt May banken beroven…

  Who am I, do you really wanna know?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren