1. Assassin's Creed (X360)

Assassin's Creed (X360)

Heb je een vreemd, blond kapsel en verkondig je met een Limburgs accent extreem nationalistische ideeën, dan vergaar je al snel de status van bekende Nederlander. Uitstraling is hierbij het toverwoord, want er zijn zat mensen die er net zo over denken en die geen hordes journalisten achter zich aan hebben (lees: onderontwikkelde kaaskoppen die vinden dat alles dat er anders uitziet dan zij en niet blaft het land uit moet worden gezet). Ook in de game-industrie wordt het belang van dit fenomeen aangetoond: de spellen met charismatische, stoere hoofdpersonages verkopen doorgaans beter dan spellen zonder. Dan móet een spel als Assassin’s Creed wel een verkoopsucces worden, nietwaar?

De hoofdrolspeler in dit spel heet namelijk Altaïr, en als één personage het in zich heeft om uit te groeien tot een gameheld, dan is hij dat. Dit illustere figuur is lid van de assassijnen, een groep die mensen om het leven brengt om zo de wereld tot een betere plek te maken (de George Bush-methode, zeg maar). Hij was altijd een gewaardeerd lid van deze organisatie, maar na een incident wordt Altaïr gedegradeerd en mag hij negen doelwitten omleggen om weer hoger in de pikorde van deze mysterieuze groepering te komen. De precieze details zijn het leukst om zelf uit te zoeken en laat ik nu dan ook in het midden, maar ik kan je verzekeren dat Assassin’s Creed de speler trakteert op een goed uitgedachte verhaallijn waarin Altaïr een glansrol vervult.

Conclusie en beoordeling

Altaïr is een enorm tof personage, maar helaas ben ik niet zo positief over het spel waarin hij figureert. Weliswaar ziet de game er verbluffend uit, krijg je een hoop vrijheid en is de besturing enorm intuïtief, maar door de korte speelduur en het feit dat de game één grote herhalingsoefening is zou een score boven de 7,5 onterecht zijn. Assassin’s Creed is absoluut geen slecht spel, maar een teleurstelling is het zeker.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Fenomenale graphics
  • Vrijheid
  • Levende steden
  • Goed uitgedacht verhaal
  • Vloeiende besturing
  • Minpunten
  • Kort
  • Eentonig

Dit artikel delen

Over de auteur

Payaso uhhhhhhhmmmmmm....... XboX 360 anyone?

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren