1. Sly 3: Honour Among Thieves (PS2)

Sly 3: Honour Among Thieves (PS2)

Het is alweer weken geleden, ik zag voor de laatste keer het daglicht. Ik genoot nog even van de frisse wind die langs mijn gezicht waaide en ademde voor de laatste keer de buitenlucht in. Ik stapte naar binnen en liep naar de deur van de kelder. Aarzelend liep ik de trap af, naar mijn televisie. Ik moest het doen, ik had geen keuze. Ik had de verleiding enkele dagen weerstaan, maar nu kon ik het niet meer uithouden. Ik ben van het rechte pad gegaan, heb mensen beroofd en schurken hard aangepakt. Misschien was ik zelf de schurk, misschien was het fout. Maar één ding heb ik ervan geleerd: schurk zijn is leuk!

En daar heeft Sly Raccoon 3 mij van overtuigd. De criminele wasbeer is namelijk terug met een groots avontuur dat niet alleen om inbreken draait. Dit keer wordt de bende op de proef gesteld met het ultieme avontuur. Een heel nieuwe groep personages zal moeten samenwerken om de oplossing te vinden en de wereld van Sly Raccoon te trotseren. Tientallen missies staan te wachten en honderden bewakers zijn klaar om je van eventueel succes af te houden. En dat alles in een ‘cartoony’ stijltje.

Veel tijd om uit te rusten na het vorige deel is er niet, Sly Cooper komt er namelijk achter dat zijn familiefortuin in een speciale kluis zit verstopt. Daarmee is de toon voor een nieuw avontuur al gezet, maar dit blijkt moeilijker dan Sly dacht. Er zijn namelijk meerdere personages nodig, wil de bende de kluis kraken. Daar komt nog bij kijken dat de gebieden aardig groot zijn geworden en het aantal bewakers per gebied flink is gestegen, mocht het nu net zo zijn dat Sly en zijn bende een flinke prijs op hun hoofd hebben staan. Het gevolg is dat je altijd in de actie zit. Dat is natuurlijk goed om te horen, maar het maakt de game er flink wat moeilijker op. Nu kun je jezelf natuurlijk beperken tot het rond struinen in de omgevingen, maar dan zal je niet verder komen. Er zullen namelijk flink wat missies geklaard moeten worden voordat je naar het volgende gebied kan. Het aantal missies is verhoogd dankzij de toename van speelbare personages. Kwalitatief zijn de missies nog altijd van hoog niveau. Omdat de missies zo diepgaand, en dus uitdagend, zijn blijf je ze spelen. Toch nog eventjes proberen een hogere score te behalen is een erg verslavend element. Als klapper op de vuurpijl heb je dan ook nog eens de optie om alles vanuit het 3D-aspect te bekijken. In het doosje van Sly 3 zit namelijk een 3D-brilletje, die zorgt voor nog nooit eerder ervaren beelden. Dit klinkt allemaal erg positief, maar ook Sly 3 ontkomt er niet aan; een paar missies gooien roet in het eten. Zo zijn er enkele missies die het uiterste vragen, waardoor het vaak genoeg fout zal gaan. Nu is de voldoening wel heel wat groter als je deze missies uitspeelt, maar er zijn ook nog enkele gevallen die hopeloos zijn: missies die nergens over gaan en waar de gameplay verschrikkelijk functioneert, daar heb ik niks zinnigs over te zeggen…

De gameplay moet dan ook goed functioneren in een game als Sly Raccoon. Je bent namelijk constant bezig met het bespioneren van je vijanden of het beklimmen van gebouwen. De gameplay is dan ook, op die paar frustrerende missies na, erg goed. Het bijzondere zal je dan ook niet te zien krijgen terwijl je aan het vechten bent. De kracht van Sly Raccoon ligt hem juist bij het daken beklimmen en vijandelijke doelwitten achtervolgen. Bijna elk object is beklimbaar en er is een speciale techniek nodig, wil je alles correct uitvoeren. Houd het dan ook bij het besluipen van vijanden en als dit fout gaat, neem dan de benen. Vechten is nogal kansloos en ontsnappen na een gevecht al helemaal. Schuilen is namelijk niet mogelijk en regelmatig vind je Sly terug in de sloot, na een gehaaste sprong, waardoor je de missie weer helemaal opnieuw moet beginnen. Een tikkeltje frustrerend, maar een verdiende straf. Verder is de gameplay in de vele minigames van goede kwaliteit. Zo zal je computers hacken en is dit niet onnodig moeilijk gemaakt. Gewoon een kleine bijzaak, die goed in elkaar steekt.

Als we het over pluspunten in Sly 3 hebben, dan mogen we de grafische kwaliteit van deze game niet over het hoofd zien. De game ziet er namelijk uit als een vrolijke tekenfilm. Dit grafische stijltje past dan ook precies is het thema van deze game, niet al te serieus, maar wel vrolijk. Je zult dan ook haast vergeten dat je met heuse inbraken bezig bent en geen tekenfilm aan het kijken bent. De omgevingen waarin Sly en zijn bende rondlopen, mogen er ook wezen. Deze zijn in dat zelfde, hoekige stijltje getekend. De straten geven een drukke stad weer, terwijl er geen sterveling loopt. Dat is dan ook het vreemde aan Sly 3, want een stad is toch geen stad als het geen één inwoner heeft? Het zou er geweldig uitzien, allemaal inwoners in die speciale grafische stijl. Helaas is dat dus niet het geval en zal je het met de moordlustige bewakers moeten doen, gezellig…

Conclusie en beoordeling

Sly Raccoon 3 gaat verder waar deel twee stopte. In Sly 3 speel je met verschillende personages en krijg je nog meer missies voorgeschoteld. Deze zijn niet allemaal even goed uitgewerkt, met name de, toch uitstekende, gameplay laat in die paar missies te wensen over. De missies zijn ook te spelen in een speciale 3D-modus. De grafische stijl is ook weer aanwezig, zowel bij de personages als bij de steden. In die steden is echter geen sterveling te zien, op de bewakers na. Wel zijn de steden groter geworden, waardoor het nog meer uitdaging bied. Als deze minpuntjes worden weggewerkt, dan hoop ik toch wel op een vierde deel.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Kwalitatief Hoge Missies...
 • D Effecten
 • Uitstekende Gameplay...
 • Grafische Stijl
 • Grotere steden
 • Minpunten
 • Maar een paar missies gooien roet in het eten
 • Steden hebben geen inwoners
 • functioneert soms slecht

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad

Reacties

 • Nice :D kank nog meer trophies krijgen XD

 • 3 van de find-all-five wapens worden beschikbaar gesteld en de trophies komen meteen met de 4 overgezette mappen voor multiplayer in 1 patch.. gewoon even voor de duidelijkheid:P wist alleen niet dat ze deze week kwamen.  EDIT: verder gingen de trophies alleen maar over de ps3…  EDIT2: ow en volgensmij komt die patch pas eind oktober.. zo zegt eerdere updates van de bad company site tenminste..


 • Leuk, maar ik houd t toch bij de 360 versie :)

 • Kome ze lekker laat mee, wel beter dat je die 'find al five' kan achieve

 • mooi zo ff wat anders ik hem 299 mensen met me mes gedood ik krijg geen dog tags meer als ik mensen nife is dit dan het limiet of zo ?

 • @ lastminelayer  er is geen limiet voor de dogtags.. het is een lag die ook gefixt wordt in de volgende patch

 • oke dankje @mozer

 • ok, dan wordt het trophy systeem toch interessant

  Ik hoop dat het ook bij Hells highway,Fifa(misschien) en Resistance komt, dat zou tof zijn. 'You've killed 50 chimera in the left butt' ^^

 • Dit is echt goed nieuws!

 • Trophies zijn de bom, hopelijk wordt het net zo goed als het achievement systeem

 • cool dan kan ik eindelijk mijn eerste trophies gaan halen :D

 • nice, vette toevoeging

 • Leuk voor de trophie-hoeren die in opkomst zijn….

 • Mooi, weer wat trophies voor de liefhebber.

 • goed om te zien dat steeds meer oudere game trophies krijgen…

 • zowel achievements als tropfies lijkt mij pure onzin, het gaat om de games, ik hoef dan niet door een puntensysteem beloond te worden voor mijn eigen plezier.

 • goed voor de fans

 • achievements zijn beter dan trophies

 • achievements zijn beter dan trophies

 • leuk die achie… eh trophies.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren