1. Kane & Lynch: Dead Men (X360)

Kane & Lynch: Dead Men (X360)

Met slechterikken hebben we al genoeg gespeeld. Met de helden? Ook al zo vaak. Maar met Kane & Lynch: Dead Men spelen we met een psychopaat genaamd Lynch die iedereen zonder pardon vermoord. En met Kane, een huurmoordenaar die een pleister op zijn neus hebt. Wat een gouden duo!

Underdog

Ik zag het wel zitten met deze game. Een thirdperson shooter van deze tijd, alles wat ik wil! Maar wat ik in gamemagazines en sites las, waren slordige foutjes die erg storend worden. En irritante gameplay. Mensen zagen dit spel toch wel als ‘underdog’. Na de demo gespeeld te hebben was ik toch wel enthousiast. En uiteindelijk heb ik het toch gekocht. Want spellen die als ‘underdog’ worden genoemd vind ik meestal wel leuk in plaats van die heel erg (dan bedoel ik ook heel erg) gehypte games.

Haten

En dat is het leuke aan een spel die niet goed wordt geaccepteerd bij het publiek. Je hebt geen hoge verwachtingen! Integendeel, ik had eigelijk helemaal geen verwachtingen. Als er Co-Op in het spel zit komt alles goed. En ook met de singleplayer werd ik blij. Kane & Lynch zitten in een politiebus. We ontsnappen met de hulp van The7, de groep waar Kane in zat. Die willen namelijk iets van je. Geld dat je bent verloren in Havana en daar is iedereen doodgegaan behalve jij. En Kane zal dit geld moeten halen want anders zullen zijn vrouw en dochter te grazen genomen worden. Kane gaat op avontuur met Lynch, die Kane in de gaten moet houden van The7. En reken maar dat hier veel gescheld wordt want Kane en Lynch haten elkaar.

Overstap

We spelen de 1e helft missies vooral in Amerika en Tokio. Missies die gaan om banken te beroven van al hun dure spulletjes, mensen ontvoeren en inval. Ik vond het leuk. In een stad chaos maken.

Maar er zitten ook missies in die je echt blij maken van geluk. Zoals eentje die je speelt in Tokio. In een grote discotheek waar het stampvol is en je bijna niet kan lopen. En de prachtige lichteffecten maken het af. Dit is echt zo missie die je heel veel keer gaat spelen omdat het zo leuk is. Maar in de 2e helft wordt er een overstap gemaakt naar een totaal andere wereld. Namelijk Havana. En eerlijk gezegd, ik vond dit nog leuker dan Amerika en Tokio. Terwijl ik het daar al naar mijn zin had. En de chaos wordt nog erger gemaakt in Havana doordat daar een burgeroorlog aan de gang is. Lekker lopen in de ‘battlefield’ met overal om je heen geweld. Heerlijk! Hier zit ook een missie bij die er echt uitspat. Namelijk de stealth missie. En daar hou ik nou van. Mensen besluipen. En ze worden afgeknalt met pistool en demper, zodat de anderen je niet horen. De overgang naar Havana is vind ik dus goed gelukt.

Varkenskop

En ik zei het al in de inleiding : Lynch is een psychopaat. En als hij het te warm krijgt of hij neemt zijn pillen niet in, dan gaat hij rare dingen zien en dan iedereen afknalt. Maar dan ook iedereen. Politie, onschuldige en ook wel heel graag jou. En dat met die pilletjes vergeet hij wel heel vaak en dan wordt hij woedend. Ook als je Co-Op speelt, wordt dit grappig. Want dan is een van de twee Lynch. Op begeven moment werd hij gek en toen ik keek op het beeld van Lynch, en zagen we onschuldige mensen met een varkenskop! Daarna keek ik weer op mijn eigen beeld en daar was het normaal. Je gaat, als je Lynch speelt ook onschuldige mensen neerknallen. Want Lynch ziet onschuldige aan voor politie. En dat zie jij weer op je beeld! Wat een afschuwelijke moordenaar is ie toch.

Dom

Naast de voordelen van het spel, zitten er helaas ook nadelen in. Een thirdperson shooter waar ik niets op te klagen heb maar wel met sommige bewegingen. Namelijk het achter een muurtje zitten. Het werkt gewoon niet goed! Als ik achter een muurtje wil zitten zit ik een best lange tijd te kloten om hem nou eindelijk achter dat muurtje te laten plakken. Wat ze beter hadden kunnen doen was dat je een knopje moest indrukken en dat je dan makkelijk achter een muur bleef plakken. Ook over de A.I van je medesoldaten heb ik iets over te klagen. Gewoon omdat ze vreselijk dom zijn. Midden in het Havaanse slachtveld gaan hun lekker schieten zodat jij daar naar toe moet gaan om ze te healen. Gelukkig doen ze dit bij jou ook weer. Zo ben je niet in 1 keer dood. En wat ook beter is, is dat jij je mannetjes niet hoeft mee te laten lopen. Zo blijven ze op dezelfde plek wachten als je dat zegt tegen hun en ik riep ze pas weer terug todat ik de het stuk gedaan had. Want het wordt irritant en riskant hele tijd jou mannetjes healen op een plek waar druk gevochten wordt. Ook de moeilijksgraad vind ik raar. Als ik gewoon speel tussen makkelijk en normaal zie ik geen verschil. Maar in sommige missies is de makkelijke mode opeens wel veel makkelijker als de normale mode.

Meesterlijk

En steeds meer gamesbedrijven zetten het in hun spel. Co-Op. En dit is echt een goeie met ze tweeën. Ik heb me nog nooit zo vermaakt met een Co-Op. Wat ik al eerder zei is dat de ene Lynch speelt en de andere natuurlijk Kane. En ik denk dat je het toch maar 2 keer moet uitspelen met zijn tweeën want Kane & Lynch hebben allebei een andere spelervaring. Want als je met Kane speelt doe je andere dingen als Lynch. Zo moet Kane in een missie een kluis kraken en moet Lynch weer op een hele andere plek zijn om iedereen die in de ingang komt af te knallen. En ook weer een dat Lynch moet sniperen en jij zit daar jezelf te verdedigen om niet afgeknalt te worden door de overige snipers. Zo is de Co-Op echt iets dat je nog een keer wilt uitspelen want hiermee ga je echt veel plezier mee krijgen. En het haalt ook iets meer die fout weg van de domme medesoldaten. Want er is een soldaat minder die domme dingen doet. Of je hebt zo slecht iemand naast je zitten die ook hele tijd midden in het slachtveld gaat staan. Gelukkig was dat bij mij niet het geval.

Nog meesterlijker

Iets wat nog meesterlijker is dan de Co-Op is wel de online mode. Geen standaard Deathmatch meer, Maar robbery! Banken overvallen en inval plegen bij een baas die veel geld heeft. Je begint met maximaal 8 online teammaatjes als dief die gaan een bank gaan overvallen. Als het goed gaat, dan kun je het geld stelen en weg gaan. Maar zo makkelijk is dit niet. Er staat hier nog veel op je weg. Namelijk de bewakers en politie die door de computer worden bestuurd. En de verraders van je eigen team. Verraden doe je om het geld niet te delen met je maatjes en zo kun je het geld stelen van diegene. De nadeel hiervan is dat iedereen nu weet dat je een ‘traitor’ bent. Bij je teammaatjes ben je nu niet meer veilig. Het wordt in de online mode ook echt tactisch spelen. Wanneer ga je je teammaatje vermoorden? Is dit het goede moment. Helaas verpesten sommige spelers het door je al in het begin te vermoorden. Hierdoor je wordt een politieagent die de dieven tegen moet houden. En als je traitor vermoord krijg je weer een beloning. Als dat gebeurt, vrolijkt me het nog op met de achievements. Want er zitten er een paar in door een hoeveelheid verraders te vermoorden. Gelukkig gebeurd het niet veel mensen die je in het begin al vermoorden. Dit wordt weer uren spelen!

Conclusie en beoordeling

Kane and Lynch is voor mij toch wel geslaagd. Helaas wel met enkele foutjes. De A.I van je eigen soldaten is gewoon slecht, maar de missies zien er allemaal goed uit en het zijn helemaal leuke missies om met zijn tweetjes te doen. Ook kan je vastzitten door rare dingen die gebeuren in het spel dat redelijk irriterend is. Net zoals de Co-Op mode, maakt de online mode het spel zeker het spelen waard. Want de online mode [b]moet [/b] je spelen. Ik denk als het spel nog een paar maandjes langer in de maak was gegaan, waren de slordige fouten en de bugs weg. En dan was het echt een topper. Als je niet vastzit in een missie, dan speel je het uit in 8 uurtjes
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Fantastisch verhaal
 • Goede personages
 • Gameplay die me goed ligt
 • Meesterlijke online mode
 • Co-Op die niet gaat vervelen
 • Vette missies
 • Minpunten
 • Rare bugs
 • Korte singleplayer
 • A.I van je medesoldaten
 • Rare moeilijksheidsgraad
 • Geen mooie graphics

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren