1. MotorStorm (PS3)

MotorStorm (PS3)

In mijn mooie Lamborghini, rijd ik met een snelheid van 60 kilometer per uur door de open vlaktes van Arizona, USA. Terwijl ik de prachtige bergen bewonder en de gevreesde ravijnen ontwijk bedenk ik me dat dit eigenlijk best saai is. Terwijl ik wegdroom kijk ik in mijn zijspiegel, een grote moddergolf verbergt het gevaarte. Dan zie ik verschillende voertuigen met hoge snelheid naderen! In paniek probeer ik mijn bolide in zijn vijfde versnelling te schakelen om te ontsnappen, maar het is al te laat. Een zware pick-up ramt mijn auto tegen een berg aan. Vervolgens laat deze auto een modderregen achter die mijn beschadigde lamborghini omtovert in een choco-koekje. Terwijl ik bijkom van de schrik pak ik met trillende hand mijn stuur vast. Vastberaden druk ik mijn voet op het gaspedaal en schakel ik mijn ingedeukte auto in zijn vijf. Dit is een strijd om leven en dood, dit is een strijd om wraak. Dit.. is Motorstorm!

In Motorstorm krijg je de gelegenheid om over de modderigste vlaktes te racen die Arizona te bieden heeft. Beter gezegd, je krijgt de totale vrijheid om alles wat los en vast zit te verwoesten. In Arizona is er namelijk een groot festival georganiseerd, een festival waar keiharde rock-muziek, tot aan je knieën in de modder staan en racen centraal staat. Racen zonder regels uiteraard, daar krijg je alle vrijheid in.

De vrijheid geldt ook voor op het parcours. Het maakt namelijk niet uit welke weg je neemt, zolang de finish maar bereikt wordt. En dat is meteen een van de best uitgewerkte punten, er zijn talloze sluipweggetjes te vinden, die jouw kans op de overwinning sterk vergroten. Deze sluipweggetjes zijn zeer realistisch in elkaar gezet en zo zal de weg naar de overwinning niet altijd gemakkelijk zijn. Op grondniveau zijn de wegen breed en heb je alle ruimte om te rijden, hoewel modder de snelheid van de voertuigen doet afnemen. Bovendien is de verkeersintensiteit hier erg groot en is de kans op een botsing dat dus ook. Neem je echter de smalle weggetjes ver boven de grond, die erg tof zijn, dan zul je minder voertuigen zien. Wel moet er eerst hoogte worden bereikt. Daarom zul je gebruik moeten maken van de steile wegverhogingen, deze zullen je naar ongekende hoogtes brengen. Hier zal het rustiger zijn, maar de wegen zijn smal en de bochten scherp. Ik raad het je dus niet aan om met grote, logge voertuigen deze weggetjes te nemen. De logge voertuigen komen op de grond veel beter van pas. Dankzij de geweldige kracht van deze monsters en behendig stuurwerk, zullen de rivalen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Beter gezegd, de arme stakkers worden verpletterd.

Omdat het verpletteren van je opponenten een hoofdrol speelt in Motorstorm, zal je moeten zorgen dat je altijd in de actie blijft. Dat verpletteren is overigens geen makkelijk werkje. Je zult moeten letten op de weg én op je tegenstander, wat zal leiden tot botsingen (vooral aan het begin) en frustraties. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je helpen, om te beginnen met de obstakels. Obstakels als bergen en autowrakken zijn de ideale objecten om je tegenstander tegenaan te smijten. Dit zal echter opnieuw niet lukken, als je bepaalde tactieken niet juist toepast. De gameplay is dan ook zo simpel mogelijk gehouden. gassen, remmen, botsen, remmen, nitro en gassen, nu klink dit erg simpel maar in de uitwerking werkt dit uitstekend. Gooi dit spel liever niet meteen door het raam als dit een keer misgaat, want oefening baart kunst! Heb je die takedown nu eindelijk goed uitgevoerd, pak dan niet gelijk je hond bij de schouders en vergeet de polonaise eventjes. Het zal nog vaak genoeg voorkomen dat jij daarna met de zelfde vaart de bocht uit vlie.. BOOM!

Helaas blijven deze takedowns, en Motorstorm op zichzelf ook, niet erg lang leuk. Zo heb ik deze game al redelijk snel weer in de kast gelegd, met het idee het spel er voorlopig niet meer uit te halen. Er is gewoon te weinig aandacht besteed aan het racen zelf. Zo mogen de met modder besmeurde omgevingen er prachtig uitzien, het racen zelf is nogal simpel gehouden. De voertuigen waarmee je door de modder scheurt zijn wel origineel, van pick-ups tot quads. Helaas wisten deze voertuigen mij er niet van te overtuigen dat dit spel nou helemaal het einde is, laatstaan een weekje spelen waard is.

Nu is het meestal zo dat als een spel of snel is uitgespeeld, of het redelijk saai en eentonig is, de multiplayer een oplossing kan bieden. Helaas is er geen offline multiplayer aanwezig, wat in racegames haast verplicht is. Dit is dan ook meteen een mijn grote kritiekpunt op Motorstorm. Hoe kan een racegame, met weinig afwisseling, leuk worden zonder multiplayer? De online-mode is er wel, maar is simpel weg niet leuk om te spelen. Ook hier is weinig variatie, daar komt nog bij kijken dat er weinig mogelijkheden zijn.

Conclusie en beoordeling

Motorstorm is een spel met een origineel idee, helaas is dit niet uitgewerkt op lange termijn. Het spel zorgt een korte tijd voor plezier, maar daarna wordt de actie eentonig. De omgevingen waarin je racet zijn mooi en veelzijdig. Dit leidt ertoe dat je je eigen weg al moeten zoeken naar de finish, wat erg tof is! Helaas ziet het racen zelf er niet half zo realistisch uit als de omgevingen. Zo zijn er nog meer puntjes die ervoor zorgen dat Motorstorm een topper is die je gratis bij je PS3 koopt. Mits je binnen drie dagen een nieuw spel koop
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Mooie omgevingen
 • Veel actie..
 • Aardige gameplay
 • Vele mogelijkheden naar de finish
 • Soundtrack
 • Minpunten
 • Geen offline multiplayer!
 • die na een tijdje eentonig wordt
 • Saaie online-mode
 • Racen zelf is slecht uitgewerkt

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad

Reacties

 • Wat een onzin dat er spelers willekeurig worden gekozen, slaat echt nergens op.

 • idd hoe word je dan gekozen krijg je een pop up van this is not s joke you are chosen to play the demo motorsorm pacific rift

 • Down m wel via Qore 4

 • wat een onzin dat je gekozen wordt voor het spelen van deze demo het wordt steeds gekker.. Net als dat je voor de demo van Final Fantasy moet betalen.. Whats next..!!

 • Willekeurig gekozen? Dat kan niet kloppen. Demo is volgens mij alleen voor Qore members (2.99 per episode). Later, week voor release ofzo, is de demo voor iedereen beschikbaar.

 • Ook al vind ik het een raar system, ik hoop wel dat ik uitgekozen word. Denk trouwens ook niet dat het veel mensen zijn die worden uitgekozen.

 • VAGE SHIT

 • Wat zijn Quore members dan?

 • Wat een hoere streek dat ze het willekeurig uitdelen. Als ik geen demo krijg ga ik expres die game niet kopen ;P

 • ik wil 1 van de willekeurige zijn!!! ff afwachten dus :P  @warrrbol

  Qore members zijn mensen met een abonement op Qore. maar je kan het ook los kopen op de psn zonder abo. het is qwn een soort van pakket

 • k hoop dat ik hem gewoon krijg die demo, nu of volgende week!

 • leuk voor ps3 fans

 • Verdorie, ik had de demo namelijk graag willen uitproberen. Ach ja, de game is voor mij toch een must-buy, demo of geen demo.

 • wtf??

 • slaat ook nergens op maar ik hoop dat ik een van de gelukige ben :) heb het veel gespeeld en heb alle updates gekocht ;)

 • Jammer dat ie niet naar de 360 komt!

 • Mss is dit juist voor mensen in Amerika en wordt hij in Europa voor iedereen beschikbaar.

 • Waarom worden leden uitgekozen. Slaat toch nergens op. Dat ze gewoon iedereen laten genieten van de demo.

 • Bullshit.. de game komt op 31 oktober in Europa. Bron.

  En de demo komt gewoon een week voor de release voor iedereen beschikbaar op PSN.

 • Voor mij een reden om het spel bij voorbaat niet te kopen. Trieste troep.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren