1. Super Mario Bros. 3 (VC)

Super Mario Bros. 3 (VC)

Vroeger had ik een verslaving. Eentje die mijn ouders de deur uit willen hebben en die volgens hun mening slecht voor de gezondheid was. Een die mensen van de vrijheid weerhoud en waarin deze mensen in een soort droomwereld blijven hangen. Een verslaving waar ene Meneer Thomson vandaag de dag flink tegen is. Hoewel ik twijfel over mijn gezondheid, besluit ik toch elke dag om eens even flink wat uren vol te proppen met het in mijn luie stoel zitten en een controller vasthouden, en met onze favoriete loodgieter de held uit te hangen. Ik speelde het spel vroeger echter zoveel uren achter elkaar, dat mijn ogen ongeveer in Mario figuurtjes waren veranderd. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat ik nu lenzen draag en mijn oogsterkte -8 is. Daar heb ik destijds flink wat commentaar op gekregen van mijn ouders, maar het heeft nooit echt impact gehad. Ik begon die geweldige, oogverblindende, Mario tijd weer te gaan missen en besloot het te downloaden in het Winkelkanaal van mijn Wii.

Ik wist dat zoals gewoonlijk het weer gaat over Bowser die de prinses heeft ontvoerd en jij bent de held die haar moet redden. Hiervoor moet je door allerlei werelden heen lopen en de prinses vinden. Die werelden verschillen ook van thema. Zo loop je door woestijnen, grasvelden en ga zo maar door. Natuurlijk zit Bowser er steeds maar weer tussen en moet je hem dus ook weer verslaan. In elke wereld moet je hem een keer verslaan in zijn eigen kasteel. Klinkt goed genoeg voor mij dus moest ik de alles beslissende keuze maken. Het spel downloaden voor een redelijke prijs van vijf euro, of het maar vergeten en dit geld sparen. Ik bedacht me toch maar voor de tijdloze Mario zou moeten gaan. Dus heb ik het spel gedownload en na ongeveer anderhalf uur kon ik aan de slag. En jawel, het wachten was allemaal de moeite waard toen ik het menu zag en me helemaal weer in kon leven op het ouderwetse Mario avontuur. Ik hoor het geweldige beginmuziekje en realiseer me dat ik de komende paar dagen niet meer achter de Wii vandaan kom. Helaas werd belofte al snel verbroken, want we moesten gaan eten. Heb alles snel in mijn mond gepropt en na drie minuten zat ik weer in mijn kamer Mario te spelen.

Eindelijk had ik me kunnen verlossen van alle macaroni die nog tussen mijn tanden zaten en was nu ergens bij wereld drie. Na deze wereld kreeg ik toch een beetje het gevoel dat de levels steeds meer herhaald werden. Steeds maar weer van A naar B zonder al te veel te moeten doen. Hier en daar wel eens een Hammerbro en een Bowser verslaan, maar that's it. Er waren ook wel tussendoor wat leukere levels en minigames waar je levens mee kon verdienen. Meestal is uitdaging een erg belangrijk ding als ik een game speel, maar bij Mario heb ik meer het gevoel dat het daar totaal niet om gaat. Het gaat naar mijn mening meer om het plezier tijdens het spelen. En dat heb ik erg goed ervaren bij Super Mario Bros 3.

Wat ook erg goed was naar mijn mening, was de besturing die het spel handhaaft. Het spel kan worden gespeeld op de gewone Wiimote, de Gamecube controller en natuurlijk de classic controller. Het speelt op alle drie erg fijn en is makkelijk toe te passen. Dat is ook niet zo moeilijk, want je hoeft ook niet veel te doen. Je hebt geen ingewikkelde moves, combo's en knoppen om de camera te besturen. Gewoon lekker simpel en handig.

Ook handig om te weten is dat dit spel in totaal maar zestien blocks in beslag neemt. Dat is relatief weinig als je kijkt naar wat de Wii aan kan. Ik weet het precieze aantal niet, maar het ligt in ieder geval boven de 1600 blocks. Genoeg dus voor ongeveer honderd Mario spelletjes. Nou als dat nog niet genoeg is dan weet ik het ook niet meer.

Conclusie en beoordeling

Ik heb met veel plezier deze Mario gespeeld en het is zeker het geld waard. Niet alleen doordat de besturing goed speelt, maar ook omdat het lekker simpel is. De levels worden wel veel herhaald en dat is soms wel jammer, omdat het dan kan gaan vervelen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Lekker simpel
  • Besturing
  • Weinig geheugen nodig
  • Typische Mario muziekjes
  • Minpunten
  • Veel herhaling bij levels

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren