1. Ook Microsoft's Allard sceptisch over PSP

Ook Microsoft's Allard sceptisch over PSP

In een interview met Computer & Videogames deed Microsoft's vice president J Allard een aantal opmerkelijke uitspraken over de PSP en de Nintendo DS.

Allereerst vertelt Allard dat hij de DS een fantastisch apparaat vindt. Hij denkt dat het touchscreen de wijze waarop jongeren communiceren revolutionair kan gaan veranderen in de toekomst. Ook denkt hij dat Nintendo met de DS mikt op dezelfde doelgoep als bij de Game Boy Advance.

Over de PSP is hij een stuk minder lovend. Zo vraagt hij zich openlijk af of de doelgroep waar Sony op mikt, ook daadwerkelijk een PSP wil. Deze doelgroep heeft ook andere interesses zoals iPods en mobiele telefoons. Bovendien vraagt hij zich af of mensen de PSP mee zullen nemen buitenshuis omdat het apparaat volgens hem erg groot is. Wel lovend is Allard over het beeldscherm van de PSP en de analoge stick.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind dat de consumenten dat zelf moeten beslissen en sony komt er vanzelf achter. Ik vond dat bericht over dat de psp $500 zou gaan kosten ook zo vaag.

 • waarom ineens allemaal sceptici over de PSP ineens? Volgens mij is er iets gaande tussen sony en developers? Ik vind het echt een supercool ding…maar daarnaast staat de NDS en die wil ik ook wel in me klauwen krijgen…eigenlijk wel meer dan de PSP.  Maar toch! PSP zal de handheld markt veranderen samen met de NDS denk ik! Allebei top machientjes :)

 • jaloezie ja.

  Sony zal toch wel beter wete op welke doelgroep ze mikken dan die aap.

  Bij psx en ps2 doen ze het tot nu toe toch nog maar altijd, de perfecte doelgroep aanspreken.

  Dus, waarom met de psp niet.  Wat die aap over de DS zei, daar ben ik het wel redelijk mee eens. Origineel dingetje, is wel leuk • Lolz :0 een echte Playstation fanboy gedrag, haha

  Wat j. Allard zegt ben ik helemaal mee eens!!! :D

  er gaan geruchten dat die PSP 500 dollar gaat kosten!!! omg, das teveel!!!

 • Prijs zal wel dalen na een tijdje…is met alles zo…dus over de prijs hoef je je echt geen zorgen te maken :D Alleen als je de PSP echt op de eerste dag wilt hebben…dan mag je misschien wel wat geld ophoesten…:p

 • Nick, over fanboys gesproken :D

 • @ Nick NL jij bent dan zeker een Nintendo fanboy de console waar allemaal baby games voor uitkomen en niet eens online is…

 • En voor kwaliteit moet je betalen.

  Kijk maar eens naar de prijs verschillen zeker in het begin tussen de PS2/Xbox en die van de Gamecube, dat zegt wel genoeg.

 • ik word wel moe elke dag van diezelfde argumenten van PS EN nintendo fanboys…kies gewoon je eigen ding en stop met het kijken naar andere concurrenten als je het niet bevalt…kinderachtig gedrag…

 • Wat voor nieuws krijgen we morgen over de PSP?

 • Morgen zegt iemand van Sega dat hij de PSP graag zou willen aanraken.

 • Je mag toch wel kritisch zijn of niet? Waarom wordt je door sommige kinderen hier direct in een hokje geplaatst?  Die man heeft misschien wel een beetje gelijk. Sony doelt op de categorie 16+ die kunnen misschien wel meer geld uitgeven, maar hebben tevens andere interesses die veel geld kosten. Het wordt nou eenmaal hier in NL nog niet echt cool gevonden in het openbaar te gamen, laat staan films kijken. bovendien is het ding vrij fors. En als er dezelfde games voor uitkomen dan op je PS2 en je er dus voornamelijk thuis mee gaat spelen, ziet hij het nut waarschijnlijk niet. Valt wel iets voor te zeggen lijkt me. Laat je toch niet op de kast jagen en jezelf kennen kinders….

 • @ Mago: Dus jij wil zeggen dat de prijs van een console, de kwaliteit van een console bepaald? Foute gedachte man. Als je kijkt naar de ps2, die koste bij de launch iets van 1200 piek! Nou en dat voor een ps2, met matige graphics en geen bijzondere games! De ps2 is echt de mindere van de drie!

 • Nintendo maakt de Gamecube zo lekker laag van prijs omdat dan ook jongere kinderen hem kunnen kopen, dit heeft helemaal niks met kwaliteit te maken! sony die wil alleen vette winst maken, voor ninty mag dit er ook wel zijn maar zij willen teminste ook de gaming-wereld veranderen!

 • Ik wacht wel gewoon af wat het wordt. het enige waar ik me zorgen over maak is dat hij niet gelijk kapot is als hij uit je tengels glipt. dat verhaal van die 500 euro is gewoon een makkelijke manier om negative roddels rond te laten gaan. in de mailbox bij ign.com zei ook iemand dat hij 1,5 jaar in het ontwikkelteam van de PSP had gezeten en dat de psp maar een uur tot anderhalf uur kan draaien op batterijen en meer van dat soort dingen. ookal is daar de laatste tijd veel gezeur over die batterijen geweest, zo weinig lijkt me ook weer onzin. waarschijnlijk is het gewoon een nintendo fanboy die op zo'n flauwe manier stemmen voor de ds probeert te winnen. hier kun je het stukje lezen, als je maar niet alles gelooft wat hij zegt.

  http://psp.ign.com/articles/521/521154p1.html

 • @Tob!as

  Nintendo wil ook vette winst maken hoor, wees gerust ;-) Elk commercieel bedrijf wil dat.  Ze zijn gewoon origineler in hun manier waarop ze die winst willen maken, door echt vernieuwend te zijn. Op zich niet slecht natuurlijk!!

 • Tis waar, de doelgroep van de PSP (stoere twintigers, zie reclame materiaal) wil niet gamen, die willen de mode in de gate houden en mp3 luisteren onderweg. En daarvoor is de PSP te groot.

 • Nintendo maakt zelf veel games waar ze winst op maken, dus hoeven ze die winst niet direct op de hardware te pakken waardoor de prijs laag kan.

 • Big_J hahahahhahaha NOOB

 • De PSP heeft wel een analoge stick

  "Big?J…dat is een meing en geen feit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren