1. Red Dead Revolver

Red Dead Revolver

Lang geleden, toen ik de leeftijd van ongeveer zes jaar bezat, was ik dol op Westerns. Clint Eastwood was destijds mijn grote held en samen met mijn opa volgde ik al zijn avonturen. Op een dag kocht mijn opa zelfs een teller voor me, waarmee ik de doden kon tellen. Prachtig vond ik dat, want in een gemiddelde Western worden flink wat mannen naar de hel geschoten en ik kon er flink op los klikken. Mijn Western liefde wist later de weg naar mijn telefoon te vinden; de ringtone van ‘The Good, The Bad and The Ugly’ speelde als ik gebeld werd.

Maar helaas, de gouden Western tijd op film is voorbij. In de gamesindustrie is het genre momenteel echter springlevend. Twee maanden geleden kregen we het matige Dead Man’s Hand voorgeschoteld en deze maand moeten we het met Red Dead Revolver doen. Een spel dat gezien kan worden als een ode aan alle Western films en series.

Zo hebben alle tussenfilmpjes in het spel een soort van ‘Technicolor’ filter, waardoor het er echt uit ziet als een film uit de Western jaren. Dit zet dan ook meteen de trend voor het spel, die door de muziek nog eens wordt versterkt. Elke melodie deed me denken aan de recente Kill Bill films en de klassiekers van weleer. Iedereen die ooit heeft beweerd dat muziek in een spel van ondergeschikte rol is, raad ik aan Red Dead Revolver eens te spelen, want het doet het spel zoveel goed.

Het hoofdkarakter uit het spel, ene Red, heeft veel weg van Clint Eastwood. Weinig praten, maar zijn ‘blaffers’ het werk laten doen. Het nadeel hiervan is dat je het hoofdkarakter niet echt leert kennen. Erger is het gesteld met een aantal speelbare karakters. Om de zoveel tijd mag je de rol van een ander karakter aannemen. Helaas speel je zo kort met ze, dat ik me soms wel eens afvroeg waarom zij er in zaten. Ja, het is een beetje afwisseling, maar het had beter uitgewerkt kunnen worden.

Visueel valt ook een en ander tegen. Zo is de engine van Red Dead Revolver flink verouderd. Het lijkt wel alsof er gebruik wordt gemaakt van de GTA 3 engine, maar dan wat minder mooi, Vijanden hebben zodoende niet al te veel detail. Maar vervelender is dat zij soms moeilijk te zien zijn. In de tweede missie kwam ik bijvoorbeeld in een gevecht waarbij vanaf verschillende daken beschoten. Na drie keer dood te gaan wist ik pas waar mijn vijanden zaten. Dezelfde onduidelijkheden zijn er bij verschillende eindbazen. Stuk voor stuk vergen zij een andere aanpak om verslagen te worden, maar het kostte me meestal een continue voordat ik door had hoe hij of zij verslagen moet worden. Sommigen vinden dit leuk om er achter te komen, mij irriteerde het veelal.

Gelukkig nemen de positieve punten aan het spel de overhand. Red en de andere karakters spelen stuk voor stuk erg gemakkelijk en vooral hun speciale aanvallen weten de speler vaak te interesseren. Zo kun je met Red tijdelijk een soort van bullet-time activeren, waarbij je rustig op zes plaatsen van de vijand kunt richten, waarna hij doorzeefd wordt door kogels. Maar ook de zogenaamde Showdown gevechten doen de afwisseling goed. Hierbij sta je tegenover een vijand en moet je zo snel mogelijk jouw pistool trekken, om daarna de vijand eerder te raken dan dat hij dat bij jou doet.

Voor elk schot waarmee de vijand wordt geraakt, krijg je dollars toebedeeld. Hiermee kun je in het dorp wapens, nieuwe mutliplayer karakters (multiplayer is overigens niet echt de moeite waard) en bladzijden uit jouw dagboek kopen. Een erg leuk element, waardoor het spel in jouw console blijft zitten om zo alles vrij te spelen.

Conclusie en beoordeling

Red Dead Revolver is een spel met een uitstekende sfeer en boeiende gameplay. Toch zijn er helaas een aantal minpunten, die het spel beletten een acht of hoger te laten scoren. Het lijkt er namelijk op dat het spel hier en daar nogal in elkaar geknutseld moest worden en we kregen niet echt het idee met een geheel te maken te hebben. Toch biedt Red Dead Revolver genoeg pluspunten om de Western liefhebbers en schietfanaten een voldaan gevoel te geven. Vanaf vandaag ligt het spel in de winkel.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Muziek
 • Leuke extra gameplay elementen
 • Minpunten
 • Visueel gedateerd
 • Onduidelijke eindbazen
 • Multiplayer had beter gekund

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • yeah, eerste reactie :P  dit lijkt mij een spel waar je snel op bent uitgespeeld

 • Hmm, dat idee heb ik er niet over. Ik vind het een hartstikke tof spel, goede recensie ook trouwens. Red Dead lijkt alleen uit allemaal losse stukken te zijn opgebouwd, maar die losse stukken zijn wél goed. Ik denk dat een tweede deel stukken beter kan worden, als het zonder horten en stoten wordt ontwikkeld…

 • Ik vind het zeker wel een goed spel hoor. Die wapens zijn ook erg tof. Vooral bij die shotguns voel je echt de kracht van het apparaat als je iemand neer schiet. Leuk dat sommige voor veraf geschikt zijn en anderen weer niet. Het bekende wegduiken achter objecten werkt ook goed vind ik…  Ben het met je eens dat het geen topper is, maar ik vind 'm wel vermakelijk.

 • eerlijk gezecht nooit eerder van gehoord, maar het lijkt me opzich wel een gaaf spel, ook mooi ontwikkeld als ik zo de graphics bekijk

 • Ik had hem ff in de winkel gespeeld. Vond het best vermakelijk. Jammer dat het alleen een btje zwaar onduidelijk was wat je bij een shootout moest doen. Heb alle knoppen een keer ingedrukt maar er gebeurde bar weinig of het mikpunt stond de hele tijd rechts naast of op zijn voet….

 • vind het de eerste cool ecomboygame sinds tijden, niet dat er veel zijn uitgebracht…ik vind de sfeer erg cool en de gameplay staat ook goed op zichzelf, dus ik ga hem zeker kopen

 • Multiplayer een 5…?

 • …hey……reviewer……did I fire once..or 237 times…..do you feel lucky…punk?

 • Iedereen die zegt dat het spel visueel goed is, zal toch echt verder moeten kijken dan zijn neus lang is…

 • Alleen omdat andere spellen de lat zo hoog hebben gelegd…

 • Hallo, ik ben nieuw hier. Ik wou vragen of jullie dit een goed eerste spel vinden om mee te beginnen met gamen. Dit zou namelijk mijn eerste spel in mijn hele leven worden. raden jullie mij dit spel dan aan of niet? Ik ben zelf net 14 geworden. En zoja op welke console?

 • toch zijn er erg weinig goede western games,…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren