1. The Elder Scrolls IV: Oblivion (PS3)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (PS3)

Vele pc en xbox 360 gamers hebben PS3 bezitters eens flink zitten uitlachen. Omdat The Elder Scrolls IV:Oblivion eerder op hun console uitkwam. PS3 bezitters lachen nu de PC en 360 gamers eens uit, omdat de game verbeterd is en mooier is gemaakt. De game die 2 jaar oud is, is nog steeds de koning van de real time Rpg's.

Ik begin eerst even over het verhaal. Het spektakel speelt zich af in de provincie Cydoril. Daar zijn poorten naar de hel geopent, en er komen allemaal vreemde moordlustige wezens uit. De koning heeft een droom gehad en hij zag dat hij vermoord zou worden. Hij heeft ook jou gezien in zijn droom als opvolger. Maar het probleem is dat je in de gevangenis zit. Dus de koning van Cydoril moet je bevrijden, maar voor hij dat doet moet je eerst je eigen personage maken. Dit duurt best lang, voordat je een normaal mannetje hebt gemaakt. Leuk is dat er verschillende rassen zijn met voor en nadelen. Zo zijn er de Agorian een soort hagedis of een Imperial een mens. Nadat je je personage hebt gemaakt ga je met de koning en zijn bewakers mee door een geheime doorgang. Daar moet je doorheen en ergens op het einde van deze gang kan je je sterrenbeeld kiezen, en je eigen kracht zoals de mage, warrior of archer. Deze hebben ook allemaal een eigen eigenschap. Als de wachters op het einde staan te bewaken moet jij met de koning spreken. Daar word hij bruut vermoord door een geheimzinnige man. Die jij ook daarna slacht als een schaap met het offerfeest. Daarna krijg je een quest update en er staat dan dat je het amulet van de koning ergens moet afleveren. En daarna kan je avontuur beginnen!

Dan wil ik het nu hebben over de graphics. Zoals je ziet aan de screen hierboven zijn de graphics niet slecht. Alles is mooi weergegeven en het is knap om het spel zo groot en mooi te maken. Er zijn wel jammer genoeg een aantal minpuntjes aan het spel. Er zijn heel veel rare glitches en bugs. Zoals de duplicate glitch. Waarbij je vanalles kan vermedigvuldigen. Of eentje waarbij je uit het spel kan stappen. Of als je lijken tussen deuren legt, dat ze dan gaan flippen. Maar ik dwaal af. Ook wel lelijk zijn de hoofden van de mensen in Cydoril, die er erg 2003 uitzien. Dat had eigenlijk niet gehoeven. Maar de omgeving van Oblivion is heel mooi en het is voor de PS3 versie aardig verbeterd, zoals de shade distance die ze hebben verandert en grafisch een beetje hebben opgeleukt. Er zijn nu ook de uitbreiding knights of the nine erbij!

De vrijheid in Oblivion is gigantisch. Volgens mij is dit de grootste free roaming wereld in de game geschiedenis! De steden zien er prachtig uit, en ze hebben hun eigen kenmerken. Er zijn veel steden met mensen die hun eigen agenda hebben. Elke stad leeft net als in het echt. Ze gaan op een bepaalde tijd slapen, eten en rondlopen in stad. Je hoort ook mensen soms praten en dan praten ze over de beste wijn of over een side quest. Als je met die mensen praat kan je nog een hint krijgen voor die side quest. Of je kan een side quest openen door erover te gaan praten. Dan word je ergens heen gestuurd om iemand te vermoorden of om iets te halen. Gelukkig is er fast travel waar je van stad naar stad of van kasteel tot huisje kan begeven. Want als je alleen te paard moet gaan, dan ben je gauw een half uurtje bezig om ver te rijden.

Er zijn verschillende main quests zoals kampioen van een arena worden. Dan begin je als een leerling en eindig je als grote kampioen. Of je word een huurmoordenaar waarbij je bonussen krijgt als je niet word gezien of als je je slachtoffer nietsvermoedend dood. Maar je moet natuurlijk ook alle Oblivion poorten sluiten. Dat is noodzakelijk om het spel uit te spelen. Wat je natuurlijk ook gaat doen is huizen kopen om je spullen op te bergen. Maar je moet eerst aan geld komen en dat krijg je voor quests uit te spelen. Of je verkoopt spullen die je hebt gevonden tijdens je avontuur.

Skills kan je ook trainen, dat is leuk. Bijvoorbeeld als je veel vecht met pijl en boog gaat je archer level omhoog. Alle levels kunnen tot lvl. 100. Je hebt grote skills die je tijdens het begin kiest, daar gaat je main lvl. van omhoog. En je hebt kleine skills wat niet bij je main lvl. telt. Ook heb je veel wapens en uitrusting die je bij Morrowind ook had, maar nu heb je veel minder uitrusting wat ik wel een beetje jammer vind.

Conclusie en beoordeling

Oblivion is en blijft een heel vet spel. Je raakt niet snel verveeld met dit pareltje. De speelduur is ongeveer 150 uur om alles echt gedaan te hebben en om alles te hebben gezien. Als je nog langer verder wilt gaan, download je gewoon een uitbreiding van oblivion. Maar dan begin je toch weer overnieuw als dit een van je favorieten spel is. Oblivion is voor mij het beste spel ooit gemaakt. Dit is echt je geld waard!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Groot.
 • Vrijheid is blijheid.
 • Nog steeds een van de beste RPG's.
 • Lange speelduur.
 • Minpunten
 • Laat uitgekomen voor PS3.
 • Lelijke mannetjes.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • beetje vage manier, marja je krijgt je geld terug en dus korting.

 • héél erg vaag zelfs..

  beetje omslachtig

 • Geld terug voor mensen die de afgelopen maand een Xbox in huis hebben gehaald lijkt me redelijker, maar goed: thats life blijkbaar…

 • LOL, de pagina kan niet gevonden worden. Het lijkt mij dat deze actie dus niet geldig is.  Eigenlijk zou iedereen die een Xbox 360 heeft een gedeelte van het bedrag van aankoop dan terug moeten krijgen.

 • Lezen Tenshu LEZEN

 • WAt nou vaag en omslachtig? wat denkt men dan dat je automatisch geld toe krijgt gegeven bij het kopen van dat ding. Men moet gewoon dingen controleren dus je krijgt een maand later je geld terug toch niet zo vreemd?

 • Dit is niet omslachtig maar voor Microsoft een betere manier om zorgvuldig je korting te geven. Sony doet dit ook heel vaak bij tv's op deze manier.

 • Ach ja, het blijft een ludieke actie.

 • @Tenshu

  Ben je dom ofzo?

  Er staat toch: Gaat VRIJDAG online?  Wel aparte manier voor korting geven, maar liever moeilijk korting krijgen, dan helemaal geen ;)


 • Dit is gewoon één van de bekendste vormen van het 'hurdle model of price discrimination'. Mensen die voor de éne prijs de xbox niet willen kopen, zullen nu overgehaald worden om hem toch te kopen. Deze mensen zullen de coupon hoogstwaarschijnlijk inleveren. Een aantal van de groep mensen die hem voor de oorspronkelijke prijs ook al zouden halen is het opsturen van de coupon te veel gedoe, dus zullen ze dit niet doen. Zo kan microsoft de xbox voor verschillende doelgroepen, verschillende prijzen kunnen handhaven en dus meer winst maken.

 • Mja, omslachtige methode, maar ok, het zij zo.  Kun je btw niet gewoon een kopie van je kassabon opsturen? Want vaak is die bon tevens een deel van je garantie.

 • Wel omslachtig maar niet minder mooi daardoor, blijft een hele mooie actie.

 • @Virax: PRECIES

 • @Dabilahro: Als je niks te zeggen hebt zeg dan ook niks!

  @Shinora: De vraag is waarom geven ze die link dan. Ik dom neeh. Het stond er niet op toen ik het las.

 • Misschien een beetje omslachtig maar desalniettemin een mooie actie van Microsoft. Kan je helemaal niks van zeggen.

 • Geweldige actie. Moeten ze vaker doen, gewon wat geld terug geven.

 • Idd @ Virax.  En ik vind dit behoorlijk omslachtig.

 • Je bon meesturen, lekker als je die voor je garantie nodig hebt (ja, soms is dit voor een reparatie van de 360 nodig). Verder wel leuke actie.

 • Erg omslachtig maar wel je geld terug. :)

 • Bummer…

  Pas een Xbox360 Arcade gekocht.

  (Aangezien mijn release Premium versie dood ging, en ik al een Harde Schijf had liggen enz)

  Zulke dingen overkomen mij nou altijd, net nadat ik een aankoop doe is opeens een stuk goedkoper te krijgen.  Je bon meesturen, lekker als je die voor je garantie nodig hebt (ja, soms is dit voor een reparatie van de 360 nodig). Verder wel leuke actie.

  Kopie maken van de bon..? Is een optie.

  Bij Intertoys raden ze het zelfs aan, bij mij zeiden ze gelijk, maak een kopie van je bon, want mettertijd vervaagt je bon en is ie onleesbaar en heb je helemaal geen bon meer.  Wel een voordeel voor de winkel eigenaren.

  Die verkopen de Xbox360 voor de volle pond, en Microsoft is degene die de korting weer terug betaald.

  Beter dan dat de winkel eigenaar de Xbox360 zelf voor 30 euro goedkoper moest verkopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren