1. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (PSP)

LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (PSP)

De wereldberoemde Deense lego-steentjes en de net zo beroemde filmreeks van Star Wars komen heel mooi samen in Lego Star Wars 2: the original trilogy.

Op het eerste oog lijkt deze game kinderachtig."Leuk voor mijn kleine neefje misschien", zullen de meeste mensen denken. Dit is echter helemaal niet zo. De game verschilt niet zo heel veel van het vorige deel. De basis is hetzelfde. Maar dit maakt het er niet een slechtere game op.

Je begint zoals net zoals in het vorige deel in de "cantina"(soort café), alleen bevind deze zich ergens anders. Ook zijn er weer 3 deuren, die elk naar een andere episode leiden. Elke episode is weer opgedeeld in 6 levels. Als je een level hebt gehaald kun je dit level ook free-play spelen. In de levels zijn veel muntjes te vinden. Ook zijn er zogenaamde "minikits", in elk level tien. Elke minikit zorgt ervoor dat je een stukje van een voertuig krijgt, zoals de x-wing. Je raadt het al, je moet ze alle 10 verzamelen om het hele voertuig te krijgen. Je krijgt hierdoor veel muntjes. De muntjes kun je gebruiken om characters te kopen in het cafe. Met deze characters kun je spelen in free play.

Er zijn een paar nieuwe dingen toegevoegd. Het is nu mogelijk om zelf een character te maken. Met deze kun je ook weer spelen in free play.

In de levels zijn bepaalde gedeeltes, waar alleen speciale characters kunnen komen. Je moet bijvoorbeeld een "sith" of een premie-jager zijn om toegang te krijgen tot een gebied. Hier ligt waarnschijnlijk weer iets speciaals.

Als je alle premie-jagers (bounty hunters) hebt gekocht in het cafe, kun je speciale levels spelen. In deze levels moet je zo snel mogelijk een character zien te vinden.

Er is nu ook de optie om te bouwen. Ergens in het level ligt een stapel steentjes, houd een button ingedrukt en je poppetje bouwt.

Je kunt ook in voertuigen rijden wat nieuw is ter opzicht van het vorige deel.

Een van de leukste mogelijkheden in het spel is de co-op. Als je een level aan het spelen bent, kan je iemand anders er zo bij komen. Dit is erg leuk, maar kon in het vorige deel ook al.

Het verhaal van de game gaat net zoals de films. Altans, dat moet het voorstellen. Het gebrabbel van de lego-mannetjes kan niemand volgen. Je moet de films eigenlijk hebben gezien, wil je het verhaal een beetje snappen.

Conclusie en beoordeling

Lego Star Wars 2: the original trilogy is een leuke game voor jong en oud. Er zijn leuke nieuwe dingen toegevoegd. Het is jammer dat de rest hetzelfde is als in de vorige game.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • co-op
  • veel nieuwe extra's
  • Minpunten
  • hier en daar een bug
  • Verschilt niet veel van vorig deel.
  • Na uitspelen niet veel meer aan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren