1. E3: Battlefield: Modern Combat

E3: Battlefield: Modern Combat

Online schieten is enorm populair. Dagelijks spelen vele duizenden spellen zoals Counter-Strike, Unreal, Soldier of Fortune en natuurlijk Battlefield 1942. Op de console wil het daarentegen nog niet echt vlotten. Oké, de PlayStation 2 heeft Socom en de Xbox doet het met Counter-Strike, Return to Castle Wolfenstein en Unreal. Stuk voor stuk aardige spellen, maar het zijn geen spellen die je uren achter elkaar speelt.

Electronic Arts doet met Battlefield: Modern Combat een gooi naar de troon op de consoles. Het spel komt voor zowel de PlayStation 2 als de Xbox uit en zal op beide platformen online speelbaar worden. Sterker nog, het wordt het grootste online schietfestijn op de consoles tot nu toe. Modern Combat is namelijk met maximaal 24 man tegelijk speelbaar. Het maximum was hiervoor op een magere 16 gesteld.

Net als de nieuwe Battlefield voor de PC, zal dit spel zich in de moderne tijd afspelen. De wapens waarmee je strijdt, zijn gebaseerd op de huidige wapentechnologie en de omgevingen waarin wordt gespeeld variëren van moderne steden tot verlaten oerwouden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de dertig verschillende voertuigen die het spel rijk is. Helikopters, vliegtuigen, tanks, jeeps: alles kan bemand worden en in de strijd gegooid worden. Al deze elementen leveren samen een geweldige chaos op; een leuke chaos welteverstaan.

Op de E3 was alleen nog de PlayStation 2 versie speelbaar. Dit heeft te maken met het feit dat toen pas werd aangekondigd dat Electronic Arts Live gaat ondersteunen. Ook zal de PlayStation 2 versie in de herfst van dit jaar uitkomen, terwijl Xbox bezitters tot begin 2005 moeten wachten.

Ikzelf ben geen liefhebber van schietspellen op de PlayStation 2. Ik vind de controller er domweg niet geschikt voor. Toch moet ik na het spelen van Battlefield: Modern Combat op diezelfde spelcomputer mijn mening bijstellen. Het spel laat zich namelijk heerlijk besturen. Er waren een aantal verschillende PlayStation 2’s aan elkaar gesloten, zodat er flink op los kon worden geknald. Elke keer dat de dood jou een bezoekje bracht, kon er een keuze worden gemaakt uit het uitgebreide wapen arsenaal. Sneaky zoals ik ben, koos ik natuurlijk voor een sluipschuttergeweer, waarmee ik binnen niet al te lange tijd flink wat moorden achter mijn naam had staan.

Het bemannen van een voertuig is ook heerlijk simpel. Met één druk op de knop zat ik achter een machinegeweer in een helikopter. Een medespeler van mij bestuurde het ding, terwijl ik me vermaakte met het bestoken van het slagveld. Hierbij werden soms wel een paar medespelers van mij gedood, maar dat gebeurt in een echte oorlog ook vaak genoeg.

Ik denk dat dit spel een hit gaat worden. Het neemt alle ingrediënten van de PC versie naar de console en vooral het feit dat er met 24 man tegelijk gespeeld kan worden trekt mij erg aan. Helaas is het visueel inferieur aan de nieuwe console topper, zoals bijvoorbeeld Halo 2 en Killzone, maar dat is een Counter-Strike ook en dat wordt wereldwijd nog door honderdduizenden en misschien wel miljoenen gamers gespeeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben benieuwd, al denk ik dat ik de voorkeur geef aan andere shooters @ PS2.  @bigbro1, DORK :D

 • Systeem eisen zijn een xbox of ps2 ;)

 • stoerrr, die ga ik zeker halen…

 • Ik denk dat er geen vliegtuigen in het spel zitten, redenen:

  1. je ziet alle voertuigen in het logo, maar geen vliegtuigen, dat is juist iets waar ze anders wel mee promoten

  2. op geen van alle shots is een vliegtuig te zien

  3. de levels zijn vooral steden en zijn wat kleiner en het gaat vooral om close combat, hier passen vliegtuigen ook niet echt bij.

 • Er zitten wel helikopters in, dat is toch ook mooi? Veel mooier zelfs, denk ik, vooral in steden.

 • Op die video's van IGN ziet het er allemaal best groot uit. De gevechten in de steden lijken me wel gaaf (soort van black Hawk Down effect)…

 • Oké, de PlayStation 2 heeft Socom en de Xbox doet het met Counter-Strike, Return to Castle Wolfenstein en Unreal. Stuk voor stuk aardige spellen, maar het zijn geen spellen die je uren achter elkaar speelt.Niet?? nou ik vermaak me erg lang met Counterstrike op de Xbox. Ik kan er vele uren achter elkaar spelen!!

 • Ik krijg weer vertrouwen in EA, BF2 lijkt niet zoals BF:V te gaan worden, maar echt een goeie opvolger met nieuwe physics.

  Toppie dat ze BF franchise niet onwijs uitmelken.

 • You got something wrong in your brains or what? Enkel op consoles staat er, leren lezen helpt echt!

 • @bigbro1

  ghehe -_-",….de specificaties van de PS2 en xbox zijn volgens mij wel te vinden op de officiele website' :P  Maare dit is goed nieuws, deze ga ik cker halen,……..maare is er dan geen voorlopige releasedata bekend?

 • @ bigbro1: ja man, het komt niet eens op de pc noob!!

 • ziet er erg goed uit, word een online topper…zeker weten

 • ziet er wel leuk uit.. ik haal hem wel op de Xbox

 • Vett !!! eindelijk een 2e online shooter voor de ps2 !! dit wordt egt een toppertje hoor alleen hoop ik dat het niet zon abort systeem heeft zoals socom II

 • zeker vet, maar battlefront lijkt me ook vet, weer kiezen…….zucht>_<

 • Xbox is ook stukke beter ook al heb ik een PS2 (sorry)

 • nounou, hartstikke tof, zullen wel veel downloads voor komen denk ik

 • DDA kan je op de ps2 ook met 20 mensen spelen. Dit is maar 4 spelers meer.

 • lijkt me een cool spel maar het kan mij weinig boeien dat ik tot volgend jaar moet w8en

 • Zou er misschien ook een optie kunnen komen dat je tegen xboxlive spelers kan spelen net zoals dat je bij NFSU tegen pc spelers kan. Of is dit technisch gezien niet mogelijk?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren