1. Ratchet & Clank: Tools of Destruction (PS3)

Ratchet & Clank: Tools of Destruction (PS3)

De laatste tijd komen er niet veel platform games uit en dus was de nieuwe Ratchet and Clanck bij mij meer dan welkom. Dus ook al vond ik de voorloper, Ratchet and Clanck gladiator wat minder, besloot ik het nieuwe deeltje toch te kopen...

Wereld

De spelwereld in Ratchet and Clanck Future is gewoon enorm. Met over 20 planeten die allemaal hun eigen sfeer en vrolijke kleurtjes hebben, verveel je je geen moment. De graphics in deze wereld zijn ook precies (en misshcien zelfs iets beter) wat je van een moderne game zou verwachten. Wanneer je dan op een bepaald punt in het spel je eigen ruimteschip vind en je je vrij over de planeten bewegen, weet je wat ik bedoel.

Gameplay

De besturing verloopt in third person view en dat gaat natuurlijk weer vlotjes. Je schiet en mikt met R1 en L1 en de ‘special attacks’ voer je uit met R2 en L2. Insomniac maakt ook heel mooi gebruik van de sixaxis controller. Dit vooral in de vele puzzels die de game rijk is. Wat dacht je van sloten kraken, rotsen opblazen en tornados besturen door middel van de tiltfunctie op je controller. Dit werkt heel vlot en geeft aan sommige dingen een kleine uitdaging.

Uitdaging… dat is iets wat dit spel mist, de moeilijkheidsgraad ligt veel te laag en zelfs als je nog nooit een platform game hebt gespeeld is deze game een makkie voor jouw. Maar als je het spel speelt vind je dat eigenlijk niet zo erg, de humor, vrolijke kleurtjes en prachtige graphics weten altijd wel een lach op je gezicht te toveren. Onze helden hebben ook handige apparaatjes waardoor je nu nog makkelijker de planeten kunt verkennen: Met Clanck zijn vleugels (!) en raketlaarzen kun je overal komen en iedere vijand omver rammen.

Verhaal

Het verhaal van Ratchet and Clanck is heel mooi uit gewerkt. Het spel begint en eindigd in een cliffhanger. Zonder al te veel te verklappen kan ik zeggen dat het verhaal erop neerkomt dat een gestoorde keizer de laatste lombax (Ratchet) wil uitroeien en het dus zo van de ene naar de andere planeet jaagt. Maar ze ontsnappen bijna altijd ongedeerd door hulp van buiten af.

Wapens

Insomniac staat natuurlijk bekend om zijn knotsgekke wapens. Ook in dit spel zitten er iets van 30 orignele wapens. Van de discobal, die iedere vijand laat dansen, tot de alpha destructor, die echt alles opblaast. Kortom er is voor ieders wat wils. Wat de game nog iets leuker maakt is de mogelijkheid om jezelf en je wapens te upgraden. Dit doe je ofwel door ‘raritarium’, een zeldzame stof, te gebruiken. Ofwel vecht je gewoon tot dat je wapens vanzelf upgraden. Hierdoor wordt je na een tijdje onoverwinnelijk.

Conclusie en beoordeling

Met zijn prachtige graphics, enorme speelwereld, perfecte gameplay is deze game gewoon een must have. Het enige wat misschien een heel klein minpuntje is, is dat de game te makkelijk is. Dus als je een ps3 hebt en je hebt geen enorme afkeer voor platform games, dan moet je deze game gewoon hebben.
9,7
Score
97
Score: 95
  • Pluspunten
  • graphics, vrolijke kleurtjes
  • Enorme speel wereld
  • Wapens
  • Minpunten
  • misschien te makelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren