1. The Orange Box (X360)

The Orange Box (X360)

Dit is een recensie van Portal. Portal staat er niet individueel bij de games lijst dus moet ik hem maar beoordelen met de naam The Orange Box.

Je wordt wakker en kijkt om je heen. De omgeving is bijna helemaal wit. Je hoort een robotstem, een vrouwelijke robotstem dat je snel vaker in Portal gaat horen. Haar naam is GLaDOS en ze is een machine, je krijgt haar bijna het hele spel alleen te horen maar niet te zien. Ze observeert je met camera's. Jij gaat van A naar B gaan met behulp van de Portal gun die je in de game vindt.

Portal gun

De Aperture Science Handheld Portal Device 04, of zeg maar gewoon de portal gun, is net zo vet als je hem voor het eerst hebt als toen je de gravtity gun voor het eerst had als je Half-Life 2 hebt gespeeld. Maar terwijl de gravity gun zijn introductie deed in Half-Life 2 dat niet allemaal om de gravity gun draait, heeft de portal gun zijn eigen game gekregen waarbij het allemaal om de portal gun draait, want dat is het eenigste wapen dat je in bezit hebt gedurende het hele spel. De portal gun is simpel, je schiet een oranje en blauwe portal op een witte muur en je kunt van de oranje naar de blauwe portal gaan, maar andersom kan natuurlijk ook. Het werkt goed, zonder de portal gun kun je niks bereiken in dit spel.

Cake

The cake is a lie

The cake is a lie

The cake is a lie

The cake is not a lie kun je beter zeggen. Probeer die cake maar eens in het spel te vinden. GLaDOS zal het ook af en toe over de cake hebben.

Humor

Dit spel heeft een orginele humor, soms is het best grappig wat GLaDOS allemaal te zeggen heeft. Luister altijd goed naar GLaDOS, dan zul je soms wel denk ik moeten lachen om hoe droog dat ze alles zegt. De turrets kunnen er ook wat van.

Kort

Portal is kort, je doet er ongeveer 3 uur over om het uit te spelen. Ze konden best wat meer puzzels er bij doen maar het is een mooi begin voor de portal gun. De portal gun zal voor veel plezier zorgen als ie beschikbaar is in een next-gen game bij multiplayer mode. Portal is kort maar krachtig, het wilt laten zien wat je allemaal met de portal gun kunt doen en dat is allemaal in ongveer 3 uur gedaan.

Conclusie en beoordeling

Kort, grappig en orgineel. Helaas geen multiplayer optie. Hopelijk komt dat nog in een andere game. Ik zou graag meer willen spelen met de portal gun, maar dan wel wat langer.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Orgineel
  • Simpel concept maar wel brilliant
  • Portal gun
  • Humor
  • Minpunten
  • Kort
  • Geen multiplayer, want het zou echt vet zijn om je tegenstanders gek te maken door steeds met portals te schieten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren