1. Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

De nieuwe Call of Duty… Je zit in een helikopter, midden in een storm en je wordt verwacht samen met je team een dossier te stelen op een boot vol met terroristen. Maar natuurlijk moet er iets misgaan en wanneer je eindelijk alle vervloekte terroristen hebt gedood wordt de boot geraakt door een torpedo en moet je erennen voor je leven. Infinity Ward gaat met het 4e deel van de Call Of Duty serie een hele andere richting uit dan met de voorgaande delen. Maar loopt dit wel goed af? …

Wapens

Na de beschreven introductie missie wordt je op pad gestuurd naar Rusland om daar een Amerikaanse informant te redden. Deze missie begint redelijk rustig, en wanneer ik de eerste vijanden tegenkom, opgesloten in ene houten hutje besluit ik één v/d vetste toevoegingen van Modern Wayfire te testen: door objecten heen schieten. Gedaan met het gekloot van vijanden waar je niet bijkunt omdat ze achter ene muurtje staan, je knalt ze gewoon door de muur weg.

Dan ga je verder op pad en je ziet een twintigtal vijanden op je afkomen: hier komt de granaatwerper goed van pas. Terwijl je voor een irrtante kerel met een zwaar machine geweer in de verte veel beter een sniper gebruikt…

Zoals je hierboven al gemerkt hebt zijn er in de nieuwe Call Of Duty redelijk wat wapens, het speciale is dat van iedere type er een hele reeks wapens zijn die maar miniem van elkaar verschillen, maar het geeft je toch het gevoel van dat er echt tientallen wapens zijn.

Het Avontuur

Doorheen het spel zul je merken dat er constant actie is en je je dus niet snel zult vervelen. En alhoewel ik bij first person shooters het verhaal niet echt belangerijk, kan ik zeggen dat het verhaal van Call Of Duty 4 heel mooi is uitgewerkt. Omdat ik niet te veel wil verklappen zeg ik alleen dat je doorheen het spel 4 belangerijke personages moet bereiken en vermoorden.

Een groot minpunt is helaas de duur van het singeleplayer avontuur, dit duurt namelijk zelfs kort voor een shooter; slechts 5 à 6 uur. Natuurlijk geeft de Arcade mode sommige mensen misschien een rede om het spel te herspelen, maar niet iedereen vind dit tof. Of je kan natuurlijk het spel proberen uit te spelen op het moeilijkste niveau, maar dat vind ik onmogelijk. Terwijl op easy en medium en spel spotgemakelijk is, is het op hard toch al pittig en de moeilijkheids graad daarboven is ronduit onmogelijk.

Maar alle negatieve dingen worden goedgemaakt in de Online mode van de game. : o~~

De Online Multiplayer

De Multiplayer op zich vind ik al een goede reden om het spel aan te schaffen. Dit is namelijk heel goed uitgewerkt. Online kun je je eigen class maken en kiezen welke wapens, granaten en perks je gebruikt voor iedere match. (Perks zijn speciale eigenschappen die je je character kunt geven).

Naarmate je lvlupt krijg je acces tot meerdere wapens en kun je zelfs beginnen met het upgraden van wapens door er bijvoorbeeld een vizier op te zetten. Je krijgt dan ook toegang tot meerdere spelmody’s. Daar zijn er in het online gedeelde van Call Of Duty echt veel. Van gewone Deathmatch tot Old School, waarbij je je leven nog moet bijvullen door healthpaks.

Conclusie en beoordeling

Infinity Ward heeft weer een vette game gemaakt. Ook al is het singelplayer avontuurtje wat kort; het online systeem maakt het weer goed. Helaas alleen de buggy servers, die je het plezier ontnemen. Maar aangezien Infinty Ward een patch uitbrengt daarvoor is Call of Duty 4 een game die elke First Person shooter fan moet hebben !
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • online class systeem
 • door objecten schieten
 • veel wapens
 • Minpunten
 • korte singleplayer
 • buggy servers online

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tjah, waarom ook niet…heb je dat hele blu-ray niet nodig

 • Dus…door de beperkingen, krijgen de andere platformen (PC/PS3) hetzelfde wat de 360 krijgt…..  Tenminste als ik het zo lees, en bij mij komt het ook zo over!  Tjah, waarom ook niet…heb je dat hele blu-ray niet nodig  Het is alleen maar duurder voor ontwikkelaars om een game op meerdere discs te krijgen.
 • Lekker belangrijk. Onbenullige PS3 fans zullen dit 'nieuws' ongetwijfeld weer als voer zien om sneu te gaan bashen.  Ze mogen overigens wel een keertje eens wat meer laten zien van deze game.

 • Tjah, waarom ook niet…heb je dat hele blu-ray niet nodig

  Tjah, waarom geen floppy's…heb je heel die DVD's niet nodig  @ King Paul

  Het enige wat dit bericht eigenlijk zegt is dat het DVD-formaat aan zijn limiet aan het komen is. :)


 • @ Snake NL : dat lees je dan fout (hetgeen bij jou niet verbazingwekkend is als je denkt iets negatief over de 360 meent te kunnen vinden).  Origineel waren er een 6-tal kleinere levels voorzien voor alle versies. Omdat ze nu voor 360 dat herleiden naar 2 grote (1 per schijf), krijgen de andere versies nu ook 2 ipv 6 levels.  P.S. of 2 DVD's duurder zijn dan 1 BR-schijf valt ook nog te bezien.


 • And so it begins…

 • Lekker belangrijk. Vroeger hadden we ook games op meer discs (Final Fantasy anyone?) en toen hoorde je ook niemand zeiken.

 • Maar nu wel. De playstation heeft er maar één dus. Blu-ray FTW!

 • @ Snake NL:

  Het punt dat 2 DVD's goeikoper is dan 1 Blu-Ray is volgens mij nog niet bereikt. En boeien, ik ben niet te lui om halverwege de game een keer mijn schijfje te verwisselen. :')

 • OMG… wat een focking, focking, focking probleem.  Een game staat gemiddeld garant voor hoeveel uur speelplezier? Dat delen we even door 2, en dat is het het aantal uur waarna je als x360 bezitter naar de xbox moet lopen om de schijf te wisselen. Inderdaad ik zie de nadelen van DVD ten opzichte van BR helemaal ….  Natuurlijk zal je dit aangrijpen om de PS3 in een hoger aanzien te plaatsten, maar WTF is de meerwaarde? Ten 1e speel ik een game niet aan 1 stuk dus van dat hele wisselen zal al weinig te merken zijn. Ten 2e wat is nou de moeite om eens na de tig uur van je luie reet te komen om een operatie uit te voeren die gemiddeld niet langer zal duren dan 1 min? Dan is inderdaad de duurdere BR vele malen relaxter..  Wat een bekrompen, door Sony bril kijkende kwasten zijn er toch. Dit kan toch helemaal geen nadeel zijn? Als het nou om een film gaat dan zeg ik OK, want dat is gewoon niet zo fijn zeg maar, maar een game speel je toch nooit ineens uit (mensen zonder sociaal leven zijn uitzondering).
 • Zal wel weer meevallen!

  En lekker boeien dat je 2 dvd's hebt. Daarbij ligt de nieuwe xbox toch binnenkort al in de winkels.

 • Wat nou wisselen??? Installeren op de harde schijf!!!

 • IK ZEG DIT NOGMAALS.

  LIEVER 2 DISCS DAN 1 BLUERAY ALA METAL GEAR SOLID 4.

  Ik wissel liever een dvdtje dan dat ik naar een fokking laadscherm moet kijken met een rokende snake.

  En niet 1x nee!!1.

  elk frieking level moet worden geinstaleerd 5+ min.  Ps 2 dvds zijn uiteraard goedkoper dan 1blueray.

  Productie proces is makelijker, en door de hoeveelheid wat er verkocht is op dvd format is de prijs ook lager.

 • @Blobnl  Wat dacht je van open werelden? Dat is o.a. al een probleem wanneer een game op meerdere discs staat. Er komt wel meer bij kijken, en daarom heeft een ontwikkelaar liever 1 disc!  Je moet wel heel erg stupid in je hoofd zijn als je liever meerdere discs hebt dan 1 disc ahaha…dat is zo een achtelijk argument serieus! Het heeft niet alleen te maken met het maken van DVD's, maar de ontwikkelaar moet het ook helemaal omzetten om de overloop te veranderen. Denk je soms dat ontwikkelaars blij zijn met meerdere discs? Totaal niet het kost ze alleen maar meer geld. Waarom is ID Soft anders zo blij met de Blu Ray disc? Er zijn zelfs geruchten dat er ook een PC versie erbij komt op Blu Ray.


 • And so it finishes.

 • @Snake NL: Ik had eigenlijk niet verwacht dat iemand met zo'n duidelijke voorkeur voor de concurrent het hiermee eens zou zijn.

  Noem al die games op waar dit van toepassing is of zal zijn?

  Is het niet zo dat je nog zoveel data op een schijf op kunt slaan, het gaat er uiteindelijk toch om dat het er (snel) vanaf gelezen wordt.

  En is dat niet net het probleem van die fantastische BR speler in de PS3 waardoor je zo'n 5GB aan HD ruimte moet reserveren?  Maar goed jij ziet al die mega voordelen wel… en dat geheel objectief natuurlijk ;) • Ach boeiend meerdere discs of niet hoorde nooit iemand klagen bij de PSX versies van FF.

  Het is idd vreemd dat als je een PS3 hebt je BR hebt maar toch moet gaan lopen installeren… De speler is gewoon te traag om ervoor te zorgen dat de info geladen kan worden.

 • Liever 5 GB installeren, dan ingame beperkingen krijgen, die de 360 versie op texture gebied zou krijgen.

 • @ Snake NL  Ingame beperkingen heeft niks met de DVD te maken. Het heeft te maken met de hardware die in de 360 zit.

  En die BR speler is toch niks waard als je zelfs moet installeren op een console. Liever toch gelijk spelen, zonder al die troep te moeten installeren + zoveel snellere laadtijden…  Mafkees.. • Als iets ergens niet op past, dan moet je bepaalde elementen gaan uitkleden. Dus hou die mafkees lekker in je reet!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren