1. FlatOut: Ultimate Carnage (X360)

FlatOut: Ultimate Carnage (X360)

FlatOut Ultimate Carnage staat in de schaduw van 'grote broer' Burnout. Is dit terecht of draaien we hier een monster van een game de nek mee om?

Als je Flatout UC nog niet gekocht hebt, maar je bent het wel van plan, laat me je dan iets aanraden; als je career start en je start de eerste race zet dan het beeld stil op het moment dat je de eerste bocht uitkomt. Vet hé? En dat is nog maar het begin...

Flatout draait om racen, ravage en 'ragdollhumor' overgoten met geweldige graphics. Waar Burnout zich afspeelde in exotische steden gaan de tracks in Flatout door achtertuintjes, woestijnen en door de lucht. Door de lucht? Ja, door de lucht. Als je nitro in je bak hebt geinstalleerd hoef je maar over een klein hobbeltje te gaan en je schiet meteen de lucht in. En niet alleen je auto, ook je coureur kan er wat van. Knal frontaal op een tegenstander of muurtje en je coureur, die jammergenoeg allergisch lijkt te zijn voor veiligheidsgordels, vliegt met een hoog gilletje door de voorruit.

Dit gegeven hebben de makers van Flatout UC heel leuk verwerkt met minigames. Je kiest een auto, rijdt langs een paar obstakels, drukt op een knop en schiet je bestuurder door de voorruit. Zo kun je voetballen, darten, honkballen maar ook curling spelen met je bestuurder. Deze minigames kunnen zowel online als offline met 8 man gespeeld worden, pret gegarandeerd!

Even terug naar de game zelf. De verhaallijn is er een zoals je mag verwachten in een game als Flatout: hij is er namelijk niet. Lekker boeie, ik wil alleen een verhaal in shooters en rpg's. In een racegame wil ik een paar auto's en een totaal vernietigbare omgeving... En reken maar dat die er is... Bijna alles wat je op de baan ziet staan kan kapot, en je kan er dwars doorheen. Brokstukken vliegen in het rond, af en toe raken ze een tegenstander waardoor zij in een spin raken en je tijdelijk van ze af bent. Tijdelijk, zeg ik, want de auto's en tracks in Flatout zijn allesbehalve stabiel, zodat je elke ronde minstens een keer moet resetten. Als je denkt dat de moeilijkheidsgraad veel te hoog ligt dan heb je het fout want ook de AI maakt fouten, waardoor de strijd eerlijk verdeeld is.

Verder zitten er nog andere leuke dingetjes in Flatout. De eerder genoemde minigames zijn echt superleuk om te spelen, zowel alleen als met vrienden over de vloer, en ook zitten er Destruction Derby's in het spel, iets wat niet eerder in Burnout is vertoond. Verder zijn er nog de gebruikelijke time trials en beat-the-bomb races. Bij de laatstgenoemde is er niet veel verschil met een gewone checkpoint race, behalve dat je auto ontploft als je niet op tijd een checkpoint bereikt. Ook al heb je het bijna gehaald, het is altijd vermakelijk om met 300 km per uur een wagen zien te ontploffen waarbij de bestuurder wordt gelanceerd. In full HD that is.

Conclusie en beoordeling

Wie games als Full Auto en Burnout vet vond, maar niet het geduld heeft voor Forza Motorsport 2 koopt deze game gewoon. Punt.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Ultimate Carnage maakt zijn naam waar
 • Graphics om te zoenen
 • Minpunten
 • Geen splitscreen multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • The Behemoth is goed bezig :)

 • is ook erg verslavend moet ik zeggen. Zelf kan ik ook niet multiplayeren door die bug, maar heb hem inmiddels wel met 4 charachters uitgespeeld en veel gelevelled en de green knight inmiddels op level 75 gekregen. Zet inmiddels wel de muziek uit en me eigen muziekje op want ik kreeg slapeloze nachten door de deuntjes die in me hoofd blijven zitten

 • Het was ook een erg vet spel, alleen ik koop um niet.

  Wel een groot succes overigens.. komen natuurlijk veel meer delen uit daardoor..

 • wel grappig

 • Dat schiet al op. Ik heb maar weer eens niet meegedragen aan dit succes.

 • Dit is allemaal leuk maar ik snap gewoon niet waarom mensen een 360 kopen en dan 2d games gaan spelen >.> Games…het zijn niet eens games, 2d spelletjes.  Blijf dan bij echte klassiekers op de SNES/NES weet ik veel.

 • Deze game is natuurlijk wel uniek in zijn soort en nog leuk ook;).

 • Valor -> Fail  Game is gewoon het engelse woord voor spel, simpele. 3d 2d maakt geen reet uit. echt je staat met je opmerking boven aan mijn lijst met meest onzinnige opmerkingen die ik ooit gelezen heb. Verder is de xbox een multimedia machine die ik bijvoorbeeld ook gebruik om mijn films vanaf me mac op me tv te kijken etc.

  Verder heeft CC me voor 12 pleuro nu al meer speelplezier gegeven dan welke andere game dan ook in het laatste half jaar (GTA en Racedriver ff daargelaten)

 • Dat doen ze goed! Lijkt me ook een erg leuke game en het is waarschijnlijk ook dik verdiend.

 • altijd leuk om te zien een Succesvolle Arcade game

 • Voor mij is dit samen met N+ de beste Arcade game die ik tot nu toe heb gespeeld. Er komen trouwens steeds meer arcade games die een meer dan behoorlijke kwaliteit afleveren zo had je nu op korte tijd ook nog Bionic Commando, Geometry Wars 2, Shred Nebula en nog wel enkele andere goede arcade games.

 • @Valor,  Misschien omdat sommige mensen games spelen die ze LEUK vinden ipv alleen naar graphic's te kijken? Dit mag een schok voor je zijn, maar je kan bijvoorbeeld het ene moment een potje CoD4 willen spelen en een uurtje later Castle Crashers! Ik weet het, onvoorstelbaar dat mensen meer dan 1 ding kunnen leuk vinden.. maar het gebeurd wel eens. :p

 • Het is ook gewoon een geniale game

 • Het is idd een leuk spel, had een trial gespeeld, maar ik vind het toch geen 1200 punten waard.

 • Voor 800 punten had ik hem wel gekocht, 1200 vind ik net iets te veel. (kan ik net zo goed een paar nummers voor Rock Band kopen)

 • zo, das flink

 • gewoon lekker old style smashen !! VET !!  alleen 800 punten was een nettere prijs geweest….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren