1. Saints Row (X360)

Saints Row (X360)

Na GTA San andreas is het dan zover, een nieuwe gangstergame! En aangezien ik me met GTA op de PS2 al kostelijk heb vermaakt, hoop ik dat dit één soort van Next-gen GTA wordt. Ik heb het natuurlijk over de gangstergame 'Saints Row' op de Xbox360. Ik stop €70 in mijn zak en loop in een moordend tempo naar de befaamde speelgoedwinkel. Ik pak het spel en ga zelfverzekerd naar de balie, maar op het moment dat ik wil gaan betalen, klint er een schelle stem: 'Jongeman, dit spel is voor achttien jaar en ouder, ik kan je dit heleaas niet meegeven'. 'zeikwijf', denk ik bij mezelf. Maar dan komt de desbetreffende vrouw met een oplossing: als ik een van mijn ouders bel en zij beamen dat ik het spel gewoon mag kopen, is er niks aan de hand. Dan maar even een telefoontje naar het thuisfront plegen, en als mijn vader vertelt heeft dat het geen probleem is, heb ik dan eindelijk die game!

Van Jackie Chan tot David Beckham

Het eerste wat mij opvalt aan Saints Row is dat je je eigen mannetje kan maken, wat écht tof is, omdat het toch een soort van 'personal touch' aan het spel geeft. Je kan allereerst kiezen tussen vier rassen: Hispanics, Afro-Amerikanen, Aziaten en blanken. Zelf kies ik voor eem Afro-Amerikaan, omdat dit mij dat 'Old skool' gangster gevoel geeft. Je kan werkelijk alles doen aan je uiterlijk, wil jij flaporen, dan krijg je flaporen. Het blijft jammer dat je bij GTA nog altijd met een 'standaard' mannetje moet spelen, in dat opzicht heeft Saints Row gewoon een streepje voor!

The story

Wanneer je bij toeval verzeild raakt in een gangster gevecht word je gered door Julius, de baas van the 3rd street saints. The 3rd street saints is een van de vier gangs in Stillwater, de stad waar het spel zich afspeelt. Verder heb je nog: The Westsidede Rollerz, the Vice Kings en last but not least: the Los Carnales. Het spreekt voor zich dat deze vier gangs allemaal de macht over Stilwater willen. Het verhaal is redelijk standaard, maar toch vermakelijk! De characters, zoals: Julius en Johnny, zijn erg leuk gemaakt, hier is dan ook écht aandacht aan besteed in Saints Row.

It's all about Respect

Iedereen weet dat het in de gangsterwereld allemaal om respect gaat, zo ook in Saints Row. Je zal namelijk niet altijd meteen aan de hoofdmissies mogen beginnen. Vaak zal je activities en strongholds moeten doen, dit is erg leuk, omdat je zo vele malen langer speelplezier hebt. Bij activities gaat het om dingen als straatraces rijden en verzekeringsfraude plegen door voor auto's te springen, de activities zijn erg variërend. Bij Strongholds gaat het er vaak om dat je gebouwen van de rivaliserende gangs overneemt, dit levert je, net als bij missies, stukken land op. Wanneer je bij Activities en strongholds slaagt in je doel, krijg je respect.

Pimp my ride!

Iedereen kent het tv-programma 'Pimp My Ride', waar roestbakken omgetoverd worden tot patserbakken, op MTV wel. In Saints-Row kan je auto's ook op die manier 'pimpen', en dat blijft vermakelijk!. Je kan het vergelijken met de manier waarop je je auto's tuned in Need For Speed. Heerlijk toch, om met nitro over de straten te scheuren, terwijl je gouden velgen blinken in de zon. Nu ik het toch over auto's heb kan ik net zo goed de andere voertuigen ook behandelen, om kort te zijn, die heb je niet! Nouja, je hebt wel helicopters en vliegtuigen, je kan er alleen niet in vliegen. Ook motoren ontbreken in dit spel. Dit is erg frustrerend, want als je een vliegtuig ziet staan op de 'airplane' wil je er gewoon in kunnen vliegen. Dit maakt het spel erg incompleet, wat erg jammer is, omdat het buiten dit minpunt gewoon een erg goede game is.

Next-Gen? Het is een discutabel punt, is Saints Row nou wel of niet Next-Gen? Ik zeg van niet. De graphics zijn niet slecht, integendeel, het ziet er écht niet onaardig uit. Maar in mijn optiek is een Next-Gen spel gewoon gedetailleerder(zoals Gears of War), Dat neemt niet weg dat Saints Row er gewoon 'aardig' uitziet, want grafisch is het duidelijk verbetert ten opzichte van GTA San Andreas. In het plaatje Next-Gen gaat het bij mij ook om de gameplay, en daar is opzich niks op aan te merken. Het knalt lekker, om het zo maar even te zeggen.

Bug....

wanneer ik speelde, had ik af en toe last van kleine bugs. Zo komt het voor, dat wanneer je in een auto rijdt, je opeens je auto niet meer ziet. je zit dan in het niets, maar dit gebeurt niet vaak. Ik zag dit dan ook niet als hinderlijk.

Conclusie en beoordeling

Saints Row is een lekkere game, waar je zeker veel plezier aan zal beleven, mits dit soort games je zoiezo niet bevallen. Het minpunt van het niet kunnen vliegen en op motoren rijden is, voor mij, simpelweg frustrerend. Verder is dit gewoon een top game! En voor €30, wat nu de prijs is, zeker een aanrader!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Leuk verhaal
 • Het maken van je eigen character
 • Drie verhaallijnen
 • Knalt lekker
 • Leuke zijmissies
 • uitgebreide auto tuning
 • Minpunten
 • Geen vliegtuigen, helicopters en motoren.
 • Grafisch niet briljant, maar het kan er mee door
 • af en toe kleine bugs

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • In maart das wel relax. Ik ga deze game wel even in de gaten houden, helemaal nu ik weet dat Nobuo Uematsu het geluid verzorgt.

 • het spel is tog uit O.o (in japan dan …)

 • In Japan is het spel sinds deze maand uit.

 • Maart pas….

 • Lijkt me echt veel minder leuk dan de Xbox 360 versie. Die sprak me nog enigszins aan (ondanks dat ik hem niet gespeeld heb), dit lijkt me echt zo'n XXS-versie van de game. Naja, ik wacht de reviews wel af.

 • ach ja gewoon w8ten dan maar

 • De 360-versie vond ik wel lauw. Misschien dat ik deze game ook maar ga halen.

 • Vond het hele idee van Bleu Dragon wel goed, maar ik heb hem nooit aangeschaft. Ben het echter ook niet van plan dat te veranderen met de DS versie.

 • Deze lijkt me leuk!

 • Da's tof. Vanavond ga ik aan de eerste BD beginnen :).

 • *Gaat weer verder met de DS versie*

 • Volgens mij was ik er intotaal 45 uur mee bezig geweest, gewoon leuk wat side quests erbij en je bent wel blij.

 • hij lijkt me wel leuk!

 • gwn afwachten :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren