1. Dogz (Wii)

Dogz (Wii)

De Petz serie van Ubisoft is nooit echt populair geweest. Het werd gezien als een slechtere versie van Nintendogs. Dat was het inderdaad ook. Dit jaar hebben zij met hun serie hun intrede gemaakt op de wii. Ze hebben er een heel ander soort spel van gemaakt. Maar alleen de wii en ps2 versie. Of ze hiermee zijn opgeschoten of niet lees je in deze recensie. Dit keer heeft het spel een verhaal. Het is nog een redelijk sterk verhaal.Je woont in het plaatsje Zuid-pootstad. Daar zijn winkels,je huis,de dierentuin,het aquarium enzovoort. Je ouders hebben als taak om de magische hoed te bewaken en te beschermen. Deze hoed zorgt dat er vrede blijft in je plaatsje. Maar op een dag steelt de slechterik(een Wolf) Ivlet de magische hoed! Hij wil de hele hondenwereld vernietigen! Jij zult hem moeten tegenhouden. Je zult naar verschillende gebieden moeten reizen om Ivlet te verslaan. Er zijn bijvoorbeeld woestijnstukken,vulkaanstukken,ijsstukken en meer. Hoe je hond eruit ziet bepaal je voor een gedeelte zelf. Je moet namelijk je hondenras kiezen. De hond die je dan kiest is je partner.Daar speel je het avontuur mee. Een paar voorbeelden waar je uit kan kiezen zijn de Cavalier king charles spaniel,de Mopshond,de Duitse herder,de Franse bulldog enzovoort.

Je kan je hond opfleuren met keuze uit meer dan 1400 accesoires! Waaronder hoeden,jasjes,kettingen enzovoort. Je kunt ze verdienen door quests te voltooien. Dat zijn opdrachten die moet voltooien. Je kunt ze ook kopen. Je hebt in dit spel net zoals in de meeste rpgs 'hp'. In het begin van het spel heb je 3 levens. Naarmate je verder komt worden het er meer. Je kan ook geneesmiddelen kopen om je leven aan te vullen. Je kunt ze bewaren bij je spullen(inventory). Je hebt bij je spullen ook een hengel en een net om insecten te vangen. Net zoals in pokémon kan je vergiftigd worden door vijanden. Je leven gaat omlaag als je wordt aangevallen door een vijand. Om te voorkomen dat je word aangevallen moet je blaffen als de vijand je wil aanvallen of een steen gooien. Dit kan pas later in het spel. Er zijn verschillende soorten vijanden die je kunt tegenkomen. Een paar voorbeelden van vijanden zijn slangen,zwanen en zwijnen. Je bent niet 'verplicht' om te spelen of je hondje gaat 'verhongeren/dood'. Er is wel dag en nacht. Maar dat gaat sneller dan in het echt en stopt ook wanneer je niet speelt. Je kan 4 savefiles aanmaken. Je kan saven bij een warp steen of het boek wat in je huis ligt. Je kan helaas niet springen. Dat kon in het wat onbekende Dog's life voor de PS2 wel. Er zit net zoals in veel rpgs veel tekst. Maar de teksten zijn best wel geinig. In dit spel zitten 11 minigames. Tien daarvan kun je met z'n tweeën doen. De kans is er dat dit best wel een uur fun levert met je vrienden. Een paar voorbeelden van minigames zijn trefbal,rodeo,vlaggenrace en hockey. Om je een beetje op weg te helpen is er een encyclopie in het spel. Daarin staat informatie over vijanden,bloemen enzovoort. Als je bent vergeten wat je moest doen of hoe je vist,insecten vangtenzovoort. kan je dat altijd even terug zien. Als je nog iemand kent met Dogz kan je een hond opslaan op je wii remote en hem bij je vriend gebruiken. Je kan ook accesoires ruilen. De camera is soms wat irritant,omdat je hem dan terug moet zetten om het goed te kunnen zien door op de 1 knop te drukken. Maar het valt mee.

Dit is misschien meer een handleiding dan een recensie. Maar zoals je misschien al gelezen hebt ben ik erg enthousiast over het spel. Nu het cijfer en de conclusie.

Conclusie en beoordeling

Ik ben zeer tevreden over dit spel. Voor een prijs van 40,- is het de moeite waard. Wel een minpunt is dat je niet kan springen. Maar ik vind dat ze een goede stap hebben genomen.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Grappige tekst
 • Een RPG,maar dan met honden
 • Goed verhaal
 • Veel rassen en accesoires
 • afwisselende omgevingen
 • Zal een aantal spelers verassen in positieve zin
 • Minpunten
 • geen wifi
 • geen echte dag en nacht
 • Je kan niet springen
 • Camera soms onhandig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoe verhoudt deze game zich tegenover Motorstorm? Is dit echt meer een stuntgame terwijl Motorstorm toch meer een racer is? Is het realistisch of meer arcade?  Toffe recensie btw. Je weet wel een hectisch, snel gevoel over te brengen.

 • Hmm, klinkt wel leuk.

  Denk dat ik de demo maar eens moet bekijken als hij uit is voor de 360 en als ik tijd heb naast school :)

  Wel jammer van de splitscreen, met vrienden racen op 1 xbox is toch ook altijd wel gaaf

 • Kut splitscreen, waarom nou niet?

 • hij is dat cijfer echt niet waard ik was er al naar 10 min op uit gekkeken of hebben jullie geld gekregen van disney

 • @ Odi et Amo  Deze game is duidelijk meer arcade en het stunten staat toch wel centraal in vergelijking met Motorstorm. Komt volgens mij in de video recensie ook wel naar voren ;)

 • @nintendo 4 ever: inderdaad, je hebt ons door! paulus is na deze recensie plotseling op vakantie naar aruba gegaan

 • Lekkere arcade-play. Is altijd leuk, maar dan voornamelijk in split-screen! Gemist kans.

 • Toch een mooi cijfer, dus hij is toch wel wat anders als Motorstorm.  @arthurvv: Je had niet moeten bekennen! Nu zijn jullie totaal niet betrouwbaar meer! :P

 • Dat gejuich is idd facking dom! :P  Leuke recensie

 • @nintendo 4 ever: inderdaad, je hebt ons door! paulus is na deze recensie plotseling op vakantie naar aruba gegaan

  Quad zullen we nou beleven!?! (sorry :P)

 • Hij scoort hoger dan ik in eerste instantie verwacht had. Ik heb hem al even gespeeld, maar ik persoonlijk vind dit geen 8tje waard. Wel een leuke recensie Paulionie. :)

 • Dit was vet geweest in de sneeuw, op een berg, met snowboards, oops.

 • jo gasten van het filmpje:P ooit wel eens gehoord van enthousiasme? vooral de linker:P ennuh, wat is er met je handen?  ben niet aant afkraken hoor, alleen puntjes wat het zeer waarschijnlijk wat plezieriger maakt om naar te kijken als je er volgende x wat meer op let:) voor de rest, top recensie!

 • Ik ben wel een beetje een quad fan k heb er zelf ook een :D  maar wat Gears of War ook al zegt^^ Een beetje enthousiasme in die videorecensie mag wel :P

 • Ik heb hem (geen demo) tja wat kan ik er over zeggen gaat denk erg snel vervelen wat wel vet is dat je de hele quad compleet zelf kan samenstellen en dat je nieuwe shit kan unlocken.

  Voor de rest denk ik dat er wel veel mensen zijn die die joepie vinden maar de meeste vinden dit na een week niks meer is mijn verwachting.

  Mijn advies steek je geld in een andere game en koop deze als hij in de aanbieding is (als er dan niks beters is uitgekomen)

 • hij is dat cijfer echt niet waard ik was er al naar 10 min op uit gekkeken of hebben jullie geld gekregen van disney

  Damn, waarom krijg ik NOOIT geld van de uitgevers?

  Beetje simpele reactie gozer…

  Ik heb hem al even gespeeld, maar ik persoonlijk vind dit geen 8tje waard.

  Imo kun je na 'even spelen' nog geen cijfer plakken op een game, omdat je nog niet alles hebt gezien. Ik heb de game ook 'even gespeeld' en dat smaakte absoluut naar meer. Het hangt dus een beetje van je smaak af. Voor mij was het SSX offroad en daar word ik alleen maar blij van.  Mijn advies steek je geld in een andere game en koop deze als hij in de aanbieding is (als er dan niks beters is uitgekomen)

  Net daarom dat ik de game koop voor €33 op een website die ondertussen iedereen wel kent hier :)

 • goede recensie. Jammer van het achteruit rijden.

 • Heb 'm al besteld, kan niet wachten!!  SSX op vier wielen!!

 • Net daarom dat ik de game koop voor €33 op een website die ondertussen iedereen wel kent hier :)  Misschien haal ik 'm daar ook wel als het najaarsgeweld weggewaaid is, lijkt me wel een leuke game voor tussendoor.  @Gerard: Nog steeds de Spongebob sQuadpants tshirt? (sorry:P)


 • @ Dakhaas NL  2 recensies op één dag opgenomen. ;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren