1. DTM Race Driver 2

DTM Race Driver 2

DTM Race Driver was in de Benelux een behoorlijk succes. Het spel scoorde hoge cijfers en werd hier op InsideGamer beloond met een acht. Inmiddels is de opvolger van het spel al een tijdje aangekondigd. Hoogste tijd dus om eens te kijken wat we zoal van DTM Race Driver 2 kunnen verwachten.

Kenmerkend voor deel één was natuurlijk het RPG aspect wat erin verwerkt zat. Het gaf het spel een stuk meer diepte en zorgde ervoor dat je het gevoel had, dat je niet voor niets al die races won. Het is min of meer logisch dat Codemasters dit ingrediënt voor deel twee heeft behouden. Dit keer ben je een coureur die tegen elf anderen strijdt voor een plaats in de hoogste autosportklasse.

De aspecten van het racen zelf zijn een stuk uitgebreid. Er zijn veel meer verschillende kampioenschappen te rijden, maar liefst 31 dit keer. Deze kampioenschappen verrijdt je nu op 38 locaties die goed zijn voor 52 verschillende circuits (sommige circuits hebben een lange en een korte versie), nagemaakt van de echte circuits. Op deze circuits race je met maximaal 22 auto’s tegelijk. Deze auto’s worden door een nieuwe engine en nieuwe grafische effecten nog mooier weergegeven; Codemasters claimt zelfs “de beste graphics ooit in een race game gezien” te hebben. Behalve de nieuwe raceklassen tref je ook nog wat nieuwe auto’s buiten die klassen om aan in DTM Race Driver 2. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Aston Martin DB5? Ja, de auto van James Bond inderdaad.

Een ander nieuwtje is ook het nieuwe schadesysteem, de zogenaamde ‘Terminal Damage Engine’. Dit houdt in dat alles aan je wagen kapot kan, en het nu ook, in tegenstelling tot deel één, zomaar einde race kan betekenen wanneer je een beetje te hard de bandenstapels invliegt. Tegelijk met deze wijziging is het spel ook wat vergevingsgezinder geworden: elke race kan opnieuw geracet worden, zodat zo’n crash niet meteen je hele carrière vergalt.

“DTM Race Driver 2 zal online speelbaar zijn op alle platforms”, zo stelt Codemasters. Hebben ze natuurlijk gelijk in, maar dat is wat minder interessant als je nagaat dat het spel alleen voor de PC en de Xbox verschijnt.

Kortom: Codemasters rekent zich al min of meer rijk met de opvolger van DTM Race Driver. Niet zo gek natuurlijk, als je nagaat dat het spel zo ongeveer uniek was in zijn soort: noem eens een ander spel waarin je op een dergelijke manier opwerkt in de autosportwereld? Daarom lijkt het er inderdaad op dat ook deel twee een succes gaat worden. Ik kan nu al niet meer wachten, al zal ook ik nog even moeten wachten tot april, wanneer het spel uitkomt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik begrijp Codemasters niet. Waarom brengen ze de game ook niet uit op de PS2 (en Cube)?

  • Zullen het wel niet aankunnen. En daarbij is de online service niet zo goed als op PC en Xbox.

  • Ik denk dat Microsoft met een zak geld voor de deur stond :)

  • ze kunnen altijd wel een " slechtere versie " maken voor de ps2 dus misschien stond ms inderdaad met een zak geld voor de deur.

  • Dit wordt een toppertje. Ik Zie jullie wel online ;)

  • Lekker toetje na PGR2…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren