1. Athens 2004

Athens 2004

De Olympische Spelen zullen dit jaar plaatsvinden in het land waar het allemaal begon: Griekenland, en om precies te zijn in Athene. De voorbereiding van deze spelen verliep niet helemaal vlekkeloos. Vele wegen, hotels en stadions waren veel te laat af of zijn nog steeds in aanbouw. Gelukkig zijn alle stadions wel compleet in het officiële Olympische spel voor de PlayStation 2, Athens 2004. Athens 2004 zal alleen uitkomen op de PlayStation 2 omdat Sony het voor elkaar heeft gekregen om als enige de olympische licentie van de IOC (Internationale Olympisch Comité) te bemachtigen. Zou het hiermee lukken om Athens 2004 in het rijtje van Konami’s EPSN International Track & Field uit 2000 onder te brengen?

De Engelse ontwikkelaar Eurocom is op dit moment bezig met het ontwikkelen van Athens 2004. Deze ontwikkelaar is redelijk nieuw op het gebied van sportspellen, maar volgens Sony zal dit juist in hun voordeel werken. We kennen Eurocom van de multiplatform spellen Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds en Spyro 5: A Hero’s Tail.

Athens 2004 beschikt over bijna alle sporten die er ook zullen zijn op de olympische spelen. In totaal zullen er 25 verschillende sporten in het spel zitten, waaronder: 100m rugslag, 100m borstslag, 100m vlinderslag, hoogspringen, paardrijden verspringen, discus werpen, hordelopen, ringzwaaien, boogschieten, skiën, gewichtheffen en nog heel veel meer. Bijna al deze sporten zullen gebruik gaan maken van het eeuwoude button bashen, simpelweg slaan op de controller om vooruit te gaan. Maar Eurocom heeft het begrip button bashen een nieuwe dimensie gegeven. Je kunt door in het begin rustig te rennen energie besparen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een paar honderd meter voor de finish al de energie wat je nog in je hebt zitten er uit gooien. Bij het zwemmen zal de hoeveelheid adem die je nog in je hebt zitten bepalen hoeveel energie je nog hebt.

In totaal zitten er 800 verschillende sporters in het spel. Natuurlijk zijn dit de officiële sporters uit de 64 deelnemende landen. De Nederlandse sporters zullen deze keer ook beschikken over hun echte namen en gezichten. Een groot deel van deze sporters hebben mee gewerkt aan motion capture, wat betekent dat hun gezicht bijna niet meer van het echt te onderscheiden is. Ook alle stadions hebben een motion capture behandeling gehad van Eurocom. Het is overigens nog mogelijk om te kiezen in welke taal je het commentaar wilt horen.

Het is daarnaast mogelijk om in Athens 2004 gebruik te maken van een dansmat voor de PlayStation 2. Deze is niet alleen te gebruiken bij de gymnastieksporten, maar ook bij het zwemmen en atletiek. Sommige mensen geloven zelfs dat Athens 2004 een van de weinige spellen is waar je niet lui van wordt. De dansmat is te gebruiken in de party mode, waar jet op kunt nemen tegen je vrienden bij tien verschillende sporten. De grote prijs is natuurlijk een heuse (digitale) gouden medaille.

Helaas is het niet mogelijk om Athens 2004 online te spelen. Het spel ondersteund wel een multitab, dus is het mogelijk om Athens 2004 met vier spelers tegelijk te spelen. Je kunt het dan in een team of alleen opnemen tegen je vrienden of een door de computer gestuurde tegenstander. Het is ook mogelijk om eigen toernooien te starten en je eigen land te vertegenwoordigen. Maar de meeste inwoners zijn Nederlands, dus zie ik daar het nut niet echt van in. Je kunt er verder nog voor kiezen om gewoon één wedstrijd met of tegen een ander spelen, zonder het hele gedoe van een toernooi.

Met de grote keuze en variatie in sporten, de offline mogelijkheden, de dansmat en natuurlijk de officiële licentie zou het eigenlijk niet meer mis kunnen gaan. Maar hoe het spel precies zal worden zal moeten blijken op 2 juli, want dan ligt Athens 2004 in winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • olympische winter en zomer spelen spellen hebben het nog NOOIT goed gedaan. dus waar zal deze het wel goed doen o_0

 • alles wor weer uitgemelkt… te saai

 • Dit is niet uitmelken hoor, om de vier jaar is er een groot evenement en daar wordt een spel van gemaakt. Dit spel is geen vervolg van iets dus kun je het ook niet uitmelken.  Enne Button Bashen hoort bij dit soort spellen, daarom is het (voor sommige) ook zo leuk.

 • vorige olympische spelen game was echt bagger, denk dat deze dat ook word..buttonbashing hell

 • wat jij wil

 • Deze spellen zijn vaak alleen leuk om bij een vriend te spelen…

 • joepie, daar zat ik nou net op te wachten

 • maarjong, van alles is tegenwoordig wel een spel als het winst zou maken gingen ze nog een eyetoy game maken iets van plas in het potje, sommige mensen doen alles voor geld :(

 • Het origineel is ook niet overdekt, realistisch he…

 • thank you captain obvious!

 • zalig gewoon button bashen tis eigenlijk eens een game waar je niet op je gemak in je luie zetel kan zitten met een pint en een zakje chips !

 • ik heb het spel nu gekocht en het is echt een aanrader hoor!Judo is er niet bij (is die sport er ook bij op de olympische spelen ?)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren