1. Super Mario Galaxy (Wii)

Super Mario Galaxy (Wii)

Aangezien ik Super Mario Galaxy voor mijn verjaardag heb gekregen, en het zo'n super game vond wilde ik mijn mening me jullie delen.

Volgens mij heeft Shigeru Miyamoto ook zelf begrepen dat Super Mario Sunshine niet dé opvolger van Super Mario 64 was. Super Mario Galaxy is wél de waardige opvolger van deze klassieker.

In Super Mario Galaxy moet je zoals in de voorgaande games weer Princess Peach uit de klauwen van Bowser redden. Ditmaal worden de planen van Bowser echter (letterlijk) naar een hoger niveau getild. Bowser ontvoert deze keer niet alleen Princess Peach, maar ook het kasteel. Mario moet in de ruimte weer de bekende Power Stars (120!) verzamelen. In Super Mario Galaxy betreed je de levels niet via de schilderijen, maar via observaroties. Via deze koepels kan je van en naar de levels rijzen.

Nintendo heeft ook goed gebruik gemaakt van de Wii-mote. Behalve het menu bedienen heeft deze nog een paar functies zoals Star Bits oprapen en afschieten, Mario laten spinnen, en het besturen van de rog tijdens het rogsurfen.

Mario kan ook weer transformeren, iets wat in mijn ogen een pluspunt is. De vormen zijn: Bee Mario, Spring Mario, Boo Mario, Flame Mario en Rainbow Mario.

De 'thuisbasis' in Super Mario Galaxy is een soort ruimte-station waar een meisje genaamr Rosalima de baas is. Mario krijg van haar een Luma mee.

Dankzij die Luma heeft mario de kracht om op de planeten te blijven lopen. Soms kom je een hongerige Luma tegen, die je kan herkenen aan de Star Bit -vlaggetjes. Voer hem een aantal Star Bits, en je unlocked een nieuwe planeet of galaxy.

Een leuke variatie in de levels is dat je niet constant op een planeet vast zit, maar van planeet naar planeet kan rijzen.

Een leuk weetje is dat als je het spel hebt uitgespeeld (120 Power Stars en Bowser verslagen hebt) dat je het hele avontuur opnieuw kan beleven met Luigi. Luigi moeilijker om te besturen dan Mario, dit is dus ook een echte uitdaging.

Mario Galaxy is voor mij echt de Wii topper van 2007, en misschien ook van 2008. Het is jammer dat Princess Peach alweer door Bowser ontvoerd is, maar de ruimte avonturen blijven desondanks dit kleine minpuntje erg leuk.

Helaas is een 10 het hoogste wat ik mag geven, want Super Mario Galaxy is eigenlijk wel een 11 waard. Dit spel is dan ook zeker een aanrader!

Conclusie en beoordeling

Al met al heeft Shigeru Miyamoto weer een pracht spel afgeleverd. Als ik geen Wii in mijn bezit zou hebben zou dit spel dan ook de aanleiding zijn om er toch een aan te schaffen.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Vernieuwend, Nintendo heeft de perfecte link gevonden tussen de mario games en het gemak van de Wii-mote besturing.
  • Minpunten
  • Je levensmeter is ditmaal maar 3

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren