1. Assassin's Creed (X360)

Assassin's Creed (X360)

Degraderen. Altijd iets om van te balen. Degraderen met voetbal, karate en natuurlijk in het leger. Vroeger, zoals in de Middeleeuwen gebeurde dit ook regelmatig. Zoals bij de Assassijnen. Een ismaëlitische sekte. Oftewel de sluipmoordenaars. En sluipmoordenaar en Free Runner speel je in

Assassin´s Creed!

Shooter fan, maar toch

Een spel dat me niet zo veel boeide. Ben meer een shooter fan. Uiteindelijk toen het spel uitkwam, hadden veel klasgenoten van hem. En ik werd heel erg enthousiast. En ja, ik starte het op en.. prachtig! Het spel speelt zich af in het jaar 1191. De Middeleeuwen dus.

Altaïr, die de speler speelt is een Assassin met een hoge rang. Maar toch denkt dat hij het allerbeste is. Door een tegenstander aan te vallen is zijn enige keus vluchten. Een andere Assassin redt het niet en dit is allemaal de schuld van Altaïr. Je baas wordt woedend. En dan gebeurd het, van een hoger rang naar een loser, de ultieme noob! Je bent al je eer kwijt, je wapens en je natuurlijk je mooie hoge rang. En hoe krijg je deze dingen nou allemaal weer terug? Om 9 grote mannen te killen. Dit doe je in 3 grote steden. Acre, Damascus en Jaruzalem. Je moet je wel eerst voorbereiden. Dit doe je door info te zoeken. Zoals luistervinkje spelen, mensen beroven van belangrijke papieren, en mensen in elkaar slaan tot ze spreken. Jammer genoeg doe je dit de hele tijd als voorbereiding. Misschien gaat dit vervelen bij je (bij mij niet echt erg). Want je blijft vooral lekker klimmen en dat is prachtig. En dan komt uiteindelijk de kill.

Toch niet z’on groot feest

Het moment waar ik op wachtte. De kill. Na een saai gesprek met de bureau leader, mocht ik naar de plaats delict. Liep naar hem toe en ik moorde hem. Dan zie je een filmpje waar Altaïr met de man praat. Het moorden valt me best tegen. Sommige zijn helemaal zwaar bewaakt. Hoe wil je dat doen? Sneaky natuurlijk! Dat is het leukst. Helaas kan dit bijna niet. Ga je via het dak? Dan moet je wel naar beneden gaan. Beneden? Dan ben je ook gelijk ontdekt en vecht je tegen heel veel mensen. Wees maar niet bang want je slaat ze zo neer. Ik kan zelfs met 60 mensen tegelijk vechten zonder dood te gaan. Het is gewoon iets te makkelijk. En als je dus ontdekt bent is voor mij de lol er een beetje af.

Ik wil sluipmoordenaar zijn! Niet iemand die iedereen lekker afhakt (dat toch wel leuk is) .

Je ontsnapt en dat is weer prachtig. Al die huisjes op en af klimmen en in een hooibaal springen om je achtervolgers af te schudden.

Groot feest!

Het moment waar ik op wachtte. De kill. Na een saai gesprek met de bureau leader, mocht ik naar de plaats delict. Ik bleef om de target heen lopen en wachtte op me kans. Ging steeds dichter bij hem staan en KAZEM!! Een mes door hem heen. Ik klim over het kasteel heen en ren over huisjes om mijn achtervolgers af te schudden. Ik ga nietsvermoedend op een bankje zitten en de riddertjes zijn me kwijt. Ik loop terug naar het kantoor van de bureau leader en laat hem het bloed zien voor de bevestiging dat ik de moord heb gepleegd. Nu is de moord weer een groot feest. De conclusie is dus dat de ene moord leuker is als de ander. Gelukkig zijn er meer leuke moorden dan saaie.

Een prachtige grote wereld.

Ik dacht bijna dat GTA de enige zou blijven met een super groot gebied maar Assassin’s Creed kan er ook wat van! Na de 3 steden heb je ook een een plek waar je kasteel staat, en natuurlijk het gebied hoe je gaat naar de steden genaamd ‘The Kingdom’. U rijdt hier in een prachtig groot gebied vol met paarden mooie tentjes en natuurlijk ridders die je hinderen. Maar wat is dit gebied mooi zeg. Je kan uiteindelijk ook gewoon gelijk van stad naar stad. Maar dat doe ik bijna niet! Ik wil dit gebied helemaal verkennen en ben je nog vele uren bezig! Ook de steden zijn prachtig. Bijvoorbeeld in Acre. Het arme gebied moet waarschijnlijk nog bijkomen van een oorlog want er zijn verschillende huisjes kapot en het brengt een nog armere sfeer op als in het arme gedeelte van Damascus en Jaruzalem. Alles is mooi, tot in de kleinste details. Ook de bewoners die er wonen, ze reageren op de dingen die je doen. Als jij klimt of hard rent hoor je ze praten waarom je dat doen. Of ze schrikken. En soms helpen de bewoners jij ook een handje met het beethouden van je achtervolgers zodat jij kan vluchten of ze aan je zwaard kan rijten.

Ben net een Fransman

Iets wat leuk blijft in het spel is toch wel het Free-Runnen. Overal op klimmen en klauteren. Op de hoogste uitkijktorens en kerken. Je kan werkelijk echt overal op.

En het is lekker simpel. 2 knopjes indrukken en je klimt op een muur. Ik ben net een Fransman! Le Free Running blijft zo leuk in het spel dat je dit ook overal gaat toepassen. Als je ergens naar toe moet lopen weet ik bijna zeker dat veel mensen over de daken gaan en niet in lopen in de drukke straten. Ook zijn er bewakers op de daken dat het alleen maar leuker maakt. Je sprint op de bewaker af en springt op hem zodat je een mes door hem heen snijdt. Daarna klim je weer rustig door. Ook wordt je een beetje verplicht om te klimmen omdat je op zogenaamde View Points moet klimmen om de omgeving te verkennen. En nu? Je zit op het hoogste stukje van de toren en we hebben geen zin om weer naar beneden te klimmen? Dan spring je toch gewoon in een hooibaal! En hierin kun je ook nog schuilen voor de bewakers. Beter kan niet!

De bewakers lijken net mijn leraar Frans

In deze tijd zijn bewakers ook streng. Je komt iets te dichtbij en ze zeggen: ‘He wat doe jij daar? Oprotten! Dit is bij Assassin’s Creed ook het geval. Je komt iets te dichtbij en ze duwen je weg. Probeer je er nog een keer langs te komen, dan pakken ze hun zwaard. Ze lijken net op mijn leraar Frans! Zeuren voor iets kleins. Alleen proberen deze gasten je ook nog te vermoorden. De bewakers zijn toch iets te streng. Als je door de stad rent en je komt zachtjes tegen ze aan, dan komen ze ook achter je aan. Toch wel een beetje vervelend. Ondanks dit foutje blijft het een zeer leuk spel.

Conclusie en beoordeling

Assassin’s Creed, het spel waar veel verwacht van werd is een heel leuk spel met helaas enkele foutjes. Zoals herhaling van enkele missies, erg strenge bewakers en sommige van de negen moorden zijn soms toch wel een beetje saai en makkelijk. Maar hier staat weer tegenover dat er weer hele leuke moorden zijn die je moet plegen, prachtige graphics, de vrijheid, het Free Runnen, het geluid, het vechten en de mooie Middeleeuwse wapens. Zo, dat was nog eens een lange opsomming! Door de makkelijke besturing is het klimmen zeer verslavend en vechten lekker simpel. Maar met vechten krijg je er nog enkele dingen bij zoals verschillende combo’s zodat het vechten ook heel leuk wordt.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • De vrijheid
 • De graphics
 • Free Running
 • De leuke sounds
 • Het vechten
 • De wapens
 • Wat een verhaal, maar het verhaal dat ga je zelf spelen!
 • Minpunten
 • Strenge bewakers
 • veel herhaling in missies
 • Sommige van de 9 moorden zijn een beetje makkelijk
 • of het slachtoffer is met veel man bewaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 7.5! had wel iets beter gemogen! lees morgen de review.

 • Ziet er leuk uit maar lijkt toch tegen te vallen

 • had hem gister al binnen, vind hem echt super

 • Ik zeg hier hetzelfde als bij de video-recensie… Terecht cijfer. Ik vermaak me prima met de game, als Star Wars fan zijnde. Het is echter gewoonweg geen topper. Vooral dankzij de camera die soms botweg irritant kan zijn.

 • Ik heb niet alle star wars films gezien, maar ik vind het wel super interesant en deze game spreekt mij erg aan.  Kopen? of niet?  Goede recensie, zoals ik al zij bij de video.


 • terecht cijfer!

 • Persoonlijk had ik toch wat hoger verwacht.  BTW: komt er een aparte recensie van de wii-versie?

 • heb hem ook, en het is echt vet om iedereen door de lucht te laten zweven.

 • Toch best vet geworden :)

 • Ik had hem ook wat hoger verwacht.

 • Subsubtopper, too bad. Verwachtte dit al wel sinds een paar weken, terwijl ik er daarvoor nog van overtuigd was dat dit spel een dikke 9 zou scoren. Ik pik hem toch wel eens op though, ondanks een frustrerende camera en andere fouten op technisch vlak is het spel wat bv. physics betreft een innovatie.

 • Dit was sinds korte tijd al wel te verwachten dat het geen topper zou worden. Koop deze misschien later wel een keer.

 • Terecht cijfer en nette recensie :)

 • jammer! Ik hoorde trouwens dat de Wii versie wel een stuk beter was, de graphics waren natuurlijk niet zo goed als die van de PS3/360, maar ze waren voor de Wii vrij indrukwekkend! Daarop heeft de Wii versie nog 5 nieuwe singleplayer levels EN een duel mode die eigenlijk een game opzich is!

 • Ik hou niet zo van Star Wars, en nu deze zo'n laag relatief cijfer kreeg hoef ik deze dus al helemaal niet…

 • ga deze game toch kopen, vond de demo goed dus de game zelf zal ook zeker niet tegenvallen in mijn ogen.

 • Goh he, wat is een 7.5 slecht :')  OT: 't is gewoon een f*cking vet spel, als niet SW-fan zijnde !!

 • Overroepen game imo.

  Niet slecht voor even, moest ik fan zijn van star wars dan sta je heel anders tegenover de game.

 • Mooi cijfer.

  Vergelijkbaar met Stranglehold. Gewoon brute actie.

 • Ik heb hem al in mijn collectie staan. Echt een supergame. Het 'kontschoppen' met de Force is echt 'retevet' ;).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren