1. Call of Duty 4: Modern Warfare (PC)

Call of Duty 4: Modern Warfare (PC)

Tweede wereld oorlog is saai. Hoe vaak heb ben jij in games wel niet aangekomen op de stranden in Normandie of een panzerfaust in een duitse tank geschoten. Infinity Ward zag dit naar Call Of Duty 2 en begon meteen aan Call Of Duty 4:Modern Warfare.

Ik zal maar beginnen met de gameplay, die is niet echt verandert sinds de vorige delen. Beetje schuilen dan aimen down the sights en dan knallen. Dit werkt goed maar sommige mensen kunnen zeggen dat het niet zo vernieuwend is. Waar Call Of Duty bekent om staat is keiharde lineare scripted actie, sommige mensen kraken dit af zeggend dat er geen replay value in zit. Dit is aan de ene kant waar maar deze scripted events maken de eerste keer spelen zo intens dat ik replay value niet zo erg vind. Gameplay is in mijn ogen dus nog steeds zeer goed maar niet echt vernieuwd sinds de vorige delen.

Ik moet zeggen dat dit de Single Player uit Cod4 een van de beste is die ik de laatste tijd gespeeld heb. Nu kom ik op een volgend punt wat ik van Cod4 niet verwacht had. een goed intens verhaal wat zich goed verbindt met de spanningen die er nu in de wereld zijn (Midden Oosten etc.)

.Met een paar zeer intense missies zoals de Sniper missie in Chernobyl. Heel veel reviewers klagen over dat de Single Player zeer kort is, ik vind dit wel meevallen als je het vergelijkt met de kwaliteit van de Single Player. Er wordt ook een gat open gelaten voor een vervolg.

Nu naar het volgende punt, de graphics. mijn pc is niet zo'n monsterbak (Geforce 7600GT,1 gig ram) dus ik draaide de game met alles op medium. alles draaide soepel en zag er nog best mooi uit, dit is fijn voor de mensen die geen 8800GTX monster hebben zodat die ook gewoon nog kunnen genieten van het spel.

Dan nu de Multiplayer waarvan het hoogtepunt het rangen systeem is maar daar dadelijk meer over. de gametypes zijn redelijk standaard: deatmatch, Team deathmatch, sabotage(bom stelen en bij ander plaatsen), headquarters(punten in map overnemen) en search en destroy. Nu over dat rangen systeem voor iedere kill of capture die je doet krijg je experience zo level je en krijg je toegang tot nieuwe wapens,perks en challenges die weer zorgen voor meer exp. Perks kan je eigenlijk zien als een soort skills zoals neem 2 wapens mee en een favoriet martydome (laat bij dood een granaat droppen). ook zit er nog een ander leuk systeem in, als je 3 kills in een rij hebt dan krijg je UAV een radar waar je alle tegenstanders kan zien, bij 5 kills airstrike en bij 7 kills de helicopter, met dit kunnen de potjes snel draaien. Ik ben ook benieuwd waar de Mod Comunity mee gaat komen.

Conclusie en beoordeling

Call Of duty 4 is echt een keiharde actie game waar iedere shooterfan van houdt. De Multiplayer zorgt ervoor dat je nog maanden terugkomt. Enige intresse in een goede shooter voor die koude winternachten? probeer Cod4
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • goed verhaal
  • Ouderwetse Actie
  • Goede Multiplayer
  • Minpunten
  • Single Player vraagt naar meer
  • niet echt vernieuwend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren