1. Guitar Hero III: Legends of Rock (X360)

Guitar Hero III: Legends of Rock (X360)

Als eerst wil ik kwijt dat het me geen sodemieter interesseert als iemand gaat beginnen te zeuren over de lay-out, grammaticale fouten of ontbrekende plaatjes in deze review. Je gaat maar lekker iemand anders vervelen met je onzin. Deze review gaat over Guitar Hero 3, en nergens anders over, dus opzouten met je kul.

Guitar Hero 3 dus. Ik neem aan dat iedereen het wel kent. Concept is simpel, plastic gitaartje met 5 knopjes, een strummer en een whammybar. Komen de kleurtjes in beeld, dan houd je je vingertje op het knopje en strum je de noot, erg simpel. Wat dat betreft is er vrij weinig veranderd tegenover Guitar Hero 2. Hoeft ook niet, want het Guitar Hero concept werkt gewoon erg goed. Ik kan hier wel gaan uitleggen dat het Hammer-onnen iets veranderd is, maar daar heeft een leek vrij weinig aan.

Je koopt dit spel uiteraard in de bundel versie, want zelfs als je deel 2 al hebt, is dit een mooie kans om een 2e gitaar aan te schaffen voor Co-Op gameplay. Dit keer zit er een draadloze(!) Les Paul Gibson gitaar bij. Ziet er in eerste instantie erg mooi uit, maar eigenlijk is het een waardeloos stuk rommel. Het probleem zit hem in de neck van de gitaar die eraf te halen is. Het contact plaatje in de neck is werkelijk een goedkoop stukje prul, een standaard plaatje met 8 contactpuntjes. Dat plaatje moet tegen 8 pinnetjes aankomen. Maar daar zit het probleem, er zit behoorlijk wat speling bij de neck van de gitaar, waardoor hij verschuift en dus vrij regelmatig een aantal knoppen niet werken. En als 1 ding irritant is, dan is dat het wel. Het is bij sommigen op te lossen door te knutselen met je gitaar, maar daarmee ben je wel je garantie kwijt. Ik heb het opgelost door een elastiek aan de neck te bevestigen en aan de achterkant van de gitaar, hierdoor gaat hij niet verschuiven. Opgelost, maar niet zoals het hoort. Terugsturen heeft geen zin, want Activision komt waarschijnlijk pas in Januari met nieuwe Guitar Hero 3 bundels. Daarbij komt ook nog eens dat mijn blauwe knop een stuk stugger is dan de rest van de knoppen. Dat verdwijnt na een paar weekjes spelen waarschijnlijk wel, maar het is gewoon erg slecht afgewerkt.

Het spel heeft wat nieuwe gamemodes tegenover deel 2, online gameplay en de battle mode zijn de grootste vernieuwing. Bij battle is het de bedoeling dat je bepaalde aanvallen kan inzetten naar je tegenstander in de hoop dat hij dan af gaat. Best leuk om te doen, maar ik vind het meer bijzaak. Alles draait eigenlijk om de single player en co-op careermode. Die is makkelijker en moeilijker geworden. Makkelijker in de zin van dat je meer noten mag missen om een nummer uit te halen, maar veel moeilijker omdat je gewoon veel meer noten moet spelen. Bij Guitar Hero 2 haal ik met groot gemak Hard uit, bij dit deel zit ik gewoon muurvast bij de laatste paar nummers. Waarom is het nog moeilijker gemaakt? Ik vond deel 2 toch echt wel lastig genoeg. Uiteindelijk een kwestie van oefenen, maar ben je een beginner, dan zal het toch behoorlijk tegenvallen. Met 2 gitaren en 2 man is het gewoon pure fun. De online functie zou best leuk kunnen zijn, maar om iemand te joinen moet je erg veel geduld hebben, want 9 van de 10 keer krijg je een connectiefout.

Inmiddels werkt het perfect en lijkt het probleem bij Xbox Live te hebben gelegen. Het is belangrijk dat je met een ritmegame absoluut geen lag hebt, en dat hebben ze netjes weten te voorkomen. Het loopt nu als een trein.

De muziek in de game is simpelweg gewoon goed. Denk aan Nummers als "Paint it, Black" en "Welcome to the Jungle". Een volledige lijst is hier te vinden. Veel oude bekende nummers, maar ook een aantal nieuwere nummers van onder andere The Killers en Muse. Leuk is dat je de Halo theme kan downloaden en spelen. Wel even je TV wat harder zetten, want het geluid van dat nummer is erg zacht. Wil je meer nummers, dan kost dat je knaken, veel knaken. 500 MS points voor 3 nummers. Zo'n 6 euro is dat. De nummers zijn niet in grote bundels te koop, of per stuk. Grafisch ziet het er ook een stuk beter uit. Vooral de nasynchronisatie van de zangers/zangeressen zien er veel beter uit. Niet dat je er vaak naar kijkt, want je zit jezelf een epilepsie aanval te staren naar die noten.

Echt slecht is de game natuurlijk niet, maar vooral de gitaar had beter gekund. Dat het wat moeilijker is, is weinig aan te doen, dan maar wat meer oefenen. De game heeft genoeg nieuwe gamemodes en nummers om je weer maandenlang bezig te houden. Vooral omdat ik nu 2 gitaren heb, kan ik eindelijk fatsoenlijk co-oppen.

Conclusie en beoordeling

Als Guitar Hero je leuk lijkt, moet je dit spel ondanks die minpunten gewoon kopen. Absoluut geen miskoop.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel leuke liedjes
 • Eindelijk een 2e gitaar voor Co-Op
 • Verslavend, dit speel je over een jaar nog steeds
 • Minpunten
 • Kwaliteit Gitaar
 • Moeilijkheidsgraad onnodig omhoog geschroeft
 • Downloadable content gewoon veel te duur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Naruto!! :D  Ik hou van Naruto en het komt goed uit dat ik nog een ps2 heb :)

 • Ik had wel een hoger cijfer verwacht van dit spel…  Spoiler: -MODBREAK- Aardbeien met slagroom zijn lekker (en we gaan het plot van Naruto niet verklappen!

 • @Tyros Reloaded

  bedankt dat je het voor mij verpest!  on-topic: Ik ga misschien voor de Clash of Ninja Revolution 2, maar dat is nog niet zeker! Deze game had wel hoger kunnen scoren… enne wtf met dat hoes plaatje in het midden?! Dat staat nog \"Ik-heb-0-IGS-en-ik-plak-overal-plaatjes-in-mijn-recensies!\"… no-offence voor 0 IGS-ers :-P

 • Spoiler: -MODBREAK- Aardbeien met slagroom zijn lekker (en we gaan het plot van Naruto niet verklappen!  Waarom zeg je dat nou weer?? Dat is toch niet cool voor degene die het nog niet weten…

 • rete-chill, weer een nieuwe Naruto!

 • Ze blijven maar komen voor de PS2. En dat is iets goed. De enige pre-next-gen die nog meegaat in de harde strijd tussen de nxt-gens.

 • en de levels zijn eens een keer niet VLAK!!! Dit moet zkkr goed komen

 • @Tyros Reloaded

  ok wtf?? hartstikke leuk dat je ook de manga leest, maar dat hoef je niet te verpesten voor diegene die de manga niet lezen, freakin moron  OT:

  wel leuke game, heb hem ff met een vriend zitten spelen en maakte hem zwaar in met Naruto XD


 • @broodje_kroket  ooit gehoord van yakuza 2 ? Schijnt een heeele grote topper te zijn!

  Ook voor de ps2, pas uit in europa

 • @Tyros Reloaded

  Bedankt voor het verpesten voor mensen die de manga niet lezen (zoals ik) of het niet wisten sukkel. Is er iets mis met je hoofd ofzo?  Ontopic: Dit spel is leuk! :D Vooral die Hokages zijn vet :). Nu nog wachten op recensie van Naruto Ultimate Ninja Storm op de PS3, die lijkt me ook wel vet.

 • @Tyros Reloaded

  Ik heb je spoiler maar even verwijderd, want het slaat natuurlijk nergens op het plot van de serie hier te verklappen. gelukkig wist ik het al, maar ik denk dat je het voor een paar anderen hebt verpest. Niet meer doen dus!

 • @Joey-NL

  Ik vind M&M's met slagroom eerlijk gezegd lekkerder… jaja ik weet het dat is ongezond maar who cares?! Bedankt voor het verwijderen voordat er andere Anime-kijker slachtoffers vielen!  @3L1T3

  omdat ik dat niet wil weten omdat ik het nog niet wist… ok al ben ik Hokage van de Naruto club, maar ik volg je Anime en niet de Manga!


 • Ralphieboy, hij reageerde op de oorspronkelijke spoiler, dus die citeerde hij. Daarom heb ik hem daar ook even in gewijzigd. Het is dus niet zo dat hij wil dat de spoilers blijven staan :)

 • Hmm, ik had wel lol van deel 1, en als hier nog een bult nieuwe characters inzitten is dit wel een lekker hapje voor m'n ps2.

 • Ik ben geen Naruto fan, dus deze titel laat ik liever liggen, ook om het feit dat ik geen PS2 heb :) Desalniettemin een goede recensie, en een degelijk cijfer.

 • Die censuur maakt de uitspraak van 3L1T3 zo grappig  \"Aardbeien met slagroom zijn lekker\"  Waarom zeg je dat nou weer?? Dat is toch niet cool voor degene die het nog niet weten…

  Spoilers over voedingstips ftw :') • Ja wel grappig is wel chille spel

 • *Quintinius_Verginix

  *Bewerkt* La ma ik snap m, door censuur is mijn berichtje geweldig geworden xD

 • @3L1T3

  Het gaat om de reactie van jou + de Aarbeien. Alsof je niet wilt dat iemand weet dat aardbeien met slagroom lekker zijn :P

 • O ok.. LOL had ik ff niet gezien xD  Die masterlijke quotes ga ik ff op mn profiel zetten xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren