1. Guitar Hero III: Legends of Rock (Wii)

Guitar Hero III: Legends of Rock (Wii)

Het is twee jaar geleden. Ik ben op een opendag voor de opleiding game design. Daar stond een playstation 2 met guitar hero. Ik vind het leuk om gitaar te spelen en had een spel als guitar hero nog nooit gespeelt. Tijd om het uit te proberen. Ik pak de gitaar en neem even de uitleg door. Dan ben ik klaar om te spelen, een geweldige ervaring. Helaas was het al weer bijna tijd om te gaan, en er waren nog meer mensen die het spelletje wel even uit wouden proberen. Jammer, ik was graag nee, heel graag nog even blijven spelen en ging dan ook met tegenzin naar huis. Nu is het twee jaar later en zitten we al bij guitar hero III. Toen ik hoorde dat het ook voor de Wii uit zou gaan komen sprong ik een gat in de lucht. Ik telde de dagen af tot dan die ene dag dat ik guitar hero ging kopen.

En die dag kwam er. Ik liep winkel voor winkel binnen maar overal was hij al uitverkocht. Totdat die ene winkel hem nog wel had, en ik nam hem gelijk mee, en gomg zo snel mogelijk naar huis om hem te spelen. Zoals je van de voorgangers gewent bent zit er ook bij dit spel een controller in de vorm van een gitaar. Toen ik het prachtig witte dingetje uit de doos haalde en de nodige stikkers erop had geplakt, kon ik mijn wiimote erin stoppen. Deze dient voor het analyseren van je beweging, het trillen van je gitaar tijdens de starpower en fouten, en het belangrijkste: het maak je gitaar draadloos. Een hele vooruitgang want je hebt nu geen last meer van dat draadje wat telkens weer in de knoop zat. Tijd om los te gaan!

Het spelen van je gitaar

Na het spel opgestart te hebben, een band aangemaakt te hebben, en het kiezen van een personage, ben je eindelijk klaar om te spelen. Dit spelen gaat precies hetzelfde als bij zijn voorgangers: je kiest een fret - of meerdere voor de accoorden- drukt deze in en slaat hem op het juiste moment aan. Wanneer je hem moet aanslaan staat op het scherm. Hoe beter je het doet deste meer punten krijg je. Als een bepaalde reeks noten gespeelt hebt, krijg je starpower. Dit levert nog eens een extratje op. Ook is er op de gitaar een hengeltje aanwezig die voor dat jengel geluid zorgt. Dit geeft een extra effect bij lange noten.

Niveau’s

Het spel kent verschillende niveau’s. Heb je het spel nog nooit gedaan, dan is easy goed om bij te beginnen. Ken je het spel al langer, dan kun je met gemak op hard of expert beginnen met spelen. Maar let op! Je hebt het spel pas uitgespeelt als je alle niveau’s hebt voltooit. Om een niveau uit te spelen, moet je telkens nieuwe concerten vrijspelen. Deze concerten bestaan uit 5 nummers waarvan je er minimaal 4 goed moet voltooien om naar de volgende te gaan. Ook kan er een bossbattle tussendoor zitten. Dat is een extra nummer waar je gitaarskills flink op de proef worden gesteld. Heb je een nummer voltooit dan krijg je geld. Dit geld kun je gebruiken om nieuwe podia, characters, gitaren of nummers te kopen. In totaal zijn er meer dan 70 nummers dus je hebt nog heel wat te spelen om het spel helemaal uit te spelen.

Head to head

Natuurlijk kun je ook tegen je vrienden spelen. Je kunt hierbij kiezen uit een guitarbattle, of een nummer nog geen gitaren los kopen dus zul je wel een vriend moeten hebben die het spel ook heeft. Heb je die eenmaal gevonden, dan kan dit zorgen voor nog meer plezier, en zul je nog meer kunnen genieten van het spel.

online!!

Voor het eerst kun je nu ook online spelen met guitar hero. Je kunt hierbij spelen met je vrienden die je toegevoegt hebt, en hen uitdagen. Ook kun je kiezen om zelf te hosten en een willekeurige speler kan tegen of met jou spelen. Daarnaast kun je ook een willekeurig spel joinen, mocht je niemant kunnen vinden. Als je nou nog niet zo goed bent in guitar hero hoef je niet bang te zijn dat je online afgaat omdat je als je host of joint, een niveau aan kan geven en dus nooit tegen iemand die veel beter of slechter is als jou hoeft te spelen. Dit zorgt ervoor dat je altijd plezier aan het spel zult kunnen beleven. Als je je online geregistreert hebt kun je ook een code opvragen voor de community site van guitar hero. Dit account bevat ook gelijk de scores die je dan geupload hebt. Dit zorgt ervoor dat je jezelf altijd blijft verbeteren en je dat aan iedereen kunt laten zien. Je kunt ook nog eens de wiispelers met de 360 en PS3 spelers vergelijken, een overbodige maar erg leuke extra funtie.

Beeld en geluid

Over het geluid kan ik niet veel zeggen. Alle nummers klinken goed uit je TV, maar natuurlijk moet je dan wel niet teveel fouten maken. Het beeld ziet er allemaal goed uit. Zeker voor de wii is het een prachtig spel. Alle personages bewegen realistisch en podia zien er mooi afgewerkt uit. Niets op aan te merken dus!

Conclusie en beoordeling

Alweer is guitar hero terug, en beter als ooit! door de vele functies, de realistische gameplay, en de mooie nummers, ga je helemaal los. Dit spel kan zowel de beginnende speler als diegene die de hele serie hebben gespeelt, blijven uitdagen. En ben je tegen de computer spelen zat, dan kun je op niveau naar keuze online helemaal uit je dak gaan!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • draadloze gitaar
 • veel nummers
 • leuke nummers
 • online rocken!
 • mooie beelden
 • het is en blijft Guitar Hero!
 • Minpunten
 • bijna nergens verkrijgbaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Groot gelijk trouwens ook te duur om oude franchises te kopen van Nintendo. Hoop alleen nog steeds op een KI3.

 • Ik kijk eerst maar eens hoe B&K wordt, dan kijk ik wel of ik hiermee verdrietig of juist blij moet zijn.

  Alleen vind ik het wel jammer dat ze stoppen met Viva Pinata…..

 • ze hadden beter donkey kong over kunnen kopen. want dan hadden ze die weer groots kunnen maken

 • @ lilffvd

  Ja, ik zou graag een nieuwe donkey kong zien. Dat is echt een van de betere spellen geweest op de N64.

 • Sommige dingen zijn nu eenmaal onmogelijk jongens… Donkey Kong overkopen? Hihi.  Hoe dan ook, die jongens van Rare moeten allemaal massaal van de brug afspringen. 'Geen plannen met oude franchises…'  BATTLETOADS! Daar moet een remake van komen dames en heren!


 • GVD nog steeds geen Killer Instinct 3

 • waarom ze kunnen er toch een mooie afspraak overmaken. donkey kong wordt gebruikt in grote avonturen op de xbox 360 maar mag wel voor nintendo gebruikt blijven in partygames zoals brawl kart en de sportspellen zul je een mooie afspraak over kunnen maken.

 • RIP Killer Instinct…… snik

 • Er waren toch al een aantal aanwijzingen die verwezen naar Killer Instinct 3? of vergis ik me nu? Iedereen wil daar een nieuwe game van, waarom doen ze het niet gewoon?:p

 • @lilffvd..  Je maakt zeker een grapje he? Nintendo personage op de 360? En dan zou Nintendo hem alleen nog mogen gebruiken voor party games?  :')


 • ik maak geen grap mij lijkt het een zeer goed idee waarom dat zal je ik je vertellen. Nintendo maakt geen goed gebruik maak van de donkey kong reeks konga 1 en 2 was niet des donkey jungle beat was niet in de sfeer van donkey kong en jet race was schofftelijk. Nou waarom doet nintendo hem dan niet weg als ze er niks goeds mee doen nintendo maakt mario en zelda alleen belangrijk de rest van hun personages doen ze niks mee buiten in party games laten verschijnen. en hun eigen avontuur krijgen ze niet zeer zwak.

 • Don_D Waarschijnlijk omdat KI2 (gold) op de N64 vrij matig was en ze als ze nog een slecht KI game uitbrengen dat men gewoon de hele franchise kapot maakt.

 • ik zie eerst wel wat de nieuwe banjo kazooie word

 • Jammer, geen nieuwe Conker dus.

 • :(  Meer kan ik er eigenlijk niet over kwijt.

 • Ze hadden wel meerdere leuke spelen gemaakt die ik graag weer zou terug zien in next gen….

 • Rare gaat niet niet helemaal de goede kant op imo :(

 • Jammer van Conker, dat had ik wel leuk gevonden.

 • waar baseer jij dat op Basjuhdragon viva pinata was een goed spel deel 2 ook kameo was ook een goede titel. alleen perfect dark viel tegen. en banjo wordt vol vele journalisten een van de beste games van 2008 dus beetje dom om te zeggen dat rare niet de goede kant op gaat

 • Balen. Het terugbrengen van vroegere franchises zou zeker een mooie ontwikkeling zijn geweest. In de meuk die ze tegenwoordig maken (excl. Banjo), ben ik totaal niet geïnteresseerd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren