1. Hitman: Blood Money (X360)

Hitman: Blood Money (X360)

Het was een zwoele zomeravond toen ik over het gevaarlijke en lugubere landschap van Utrecht liep, ongeveer een jaar voor het moment dat ik dit typ; waarvan ik meen dat ik er zo lang over deed dat ik blaren kreeg op mijn grote teen. Eenmaal gearriveerd op mijn bestemming rende ik met vreugd op het rek af, maar eenmaal aangekomen stond ik paf. De tijd stond stil, en nee, dit deed zich niet voor door een of andere pil; dat ene voorwerp dat ik zo spoedig zocht was hetgene dat ik niet mocht. Na bloed, zweet en tranen en natuurlijk na veel gehuil, maakte de man die achter kassa stond toch zijn handen niet vuil. "Daarvoor ben je nog te jong, doe toch niet zo dom!" Na veel gebeden aan de goede oude Sint, bleek hij toch medelijden te hebben met dit kind. Met wijze woorden sprak hij mij aan; "Nee jongeman, dit is niet wat het lijkt: het is geen banaan, het is iets waar als Jack Thompson achter zou komen, mij zou verbannen naar een onbewoond eiland met palmbomen". Toen de oude wijze man had gesproken, liep hij spoedig weg, maar ergens achter in een hoekje bleek nog een Piet een sigaretje te roken. Met wantrouwende ogen maakte ik het pakje open; was dit hetgene dat ik niet mocht kopen? Op de voorkant stond een man, kaal en lang. Na een poosje hoorde ik Sint nog fluisteren: "Hadden we misschien toch naar Jack moeten luisteren?"

Om maar even de illusie te verbreken dat Sint op de hoofdrolspeler uit Hitman: Blood Money lijkt, Agent 47, dat doet hij namelijk niet. Dit in vele opzichten; zo geeft Sint en neemt Agent 47 en waar Sint geld uitgeeft, incasseert onze koelbloedige kale huurmoordenaar alleen. Dit geheel in Hollywood-stijl, met vele wapens en een koudbloedige vent als hoofdrolspeler. In Hitman: Blood Money voer je verschillende opdrachten uit met behulp van een groot aanbod in wapens die jij zelf, als speler, nog kan modificeren naar smaak. Dit kan met het geld dat je verdiend door middel van het voltooien van een reeks missies, vriendelijk in je oor gefluisterd door een vrouwenstem. In deze missies moet je verschillende doelwitten uitschakelen, maar eerst moet je in geheel James Bond-stijl je door het gebied heen banen. Dit kan op verschillende manieren; ben je liever het Rambo typje of ga je toch liever geheel Splinter Cell sluipend door het level heen? Dat eerste zal ik trouwens bij voorbaat afraden; je wordt meestal snel doodgeschoten als men je ziet rondlopen met wapentuig. Een van de grootste pluspunten van deze game is dan ook dat jij, als Agent 47, verschillende wegen kan afleggen naar het doelwit. Het spel is dan ook alles behalve lineair, en ik heb verschillende missies overnieuw gedaan om een andere wegen naar mijn doelwit te vinden, simpelweg omdat het vinden erg vermakelijk is.

Om even op vermakelijk terug te komen; de game is niet alleen vermakelijk voor de geest maar ook erg plezant voor het oog. De game is erg mooi als je er van uit gaat dat het een port is. Weet je wat ook erg, hier komt hij weer, vermakelijk is? Het, nu maar hopen dat Jack niet Nederlands kan, vermoorden van slachtoffers; dit kan namelijk op vele, bijna, amuserende manieren. Zo kan je er voor kiezen om het drankje van mevrouw te vergiftigen, of je kan simpelweg er gewoon op los gaan met een brandblusser. Dit zorgt voor een grote replaywaarde; je wilt namelijk continu nieuwe manieren vinden om zo professioneel mogelijk over te komen. Het leuke van dit is, is dat je na elke missie een rating krijgt met je geheel eigen krantenstukje. Hier staan statistieken in zoals hoeveel kogels je hebt afgeschoten, hoeveel je kogels je hebt geraakt maar natuurlijk ook deskundig kritiek van de schrijver en geheel een eigen rank; hoe minder en stiller je mensen dood, hoe hoger de titel is die je krijgt. Het is wel jammer dat de personen die jij vermoord meestal een niet zo gezond verstand hebben; ze gedragen zich heel onrealistisch. Ook zijn de textures niet baanbrekend, en zijn naast de Al de enige twee minpunten die ik voor dit spel kan verzinnen.

Ik moet trouwens wel de ongeduldige onder ons waarschuwen; je moet namelijk deze game vooral niet als je het veelvoorkomende geval bent van deur intrappen, doden en wegwezen met die hap. Je hebt voor Hitman ladingen met geduld nodig; zo heb ik eens tien minuten zitten wachten op mijn doelwit. Hierdoor is de spanning word de spanning goed opgebouwd, maar haalt jammer genoeg tegelijkertijd ook het tempo uit de game. Dit mag de pret niet bederven; er is namelijk een erg grote variatie in de levels en slachtoffers in Hitman: Blood Money. Zo moest ik de ene keer een operazanger omleggen, terwijl het level daarvoor een drugsbaron het loodje moest leggen; dit zorgt voor een prettige variatie in sfeer; er zijn in de game dan ook vele levels, wat weer zorgt voor een redelijk lange speelduur. Om deze game nog maar een beetje verder de hemel in te prijzen is er naast al de pluspunten nog een heel toffe toevoeging. Het is namelijk mogelijk om de kleding van jouw gedode tegenstanders aan te trekken, waardoor je niet opgemerkt wordt door de personen in de omgevingen waarin het spel zich afspeelt. Het verkleden is dan ook een groot onderdeel in deze game; zonder de juiste looks kom je niet verder. Zo moet je je als eerst als clown verkleden, om daarna door een poort te mogen. Eenmaal door de port gekomen, mag je als clown het zwaar beveiligde pand niet binnen, dus je vermoord een bodyguard waarna de verkleedpartij weer kan beginnen. Zo te zien houdt onze Agent 47 van verkleden, knokken en heeft tegelijkertijd ook sadistische trekken; klinkt als mijn neefje.

Conclusie en beoordeling

Hitman: Blood Money is een geslaagd actie spel geworden voor de geduldige gamer. Met zijn mooie graphics, goede gameplay en talloze mogelijkheden is wat mij betreft Hitman: Blood Money beter dan games zoals, en ja ik weet het; een totaal niet vergelijkbare game, Bioshock. Met al deze pluspunten is Hitman: Blood Money een aanrader voor menig console en PC-gamer, en is zeker ook een toppertje naar mijn mening.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Vele manieren om slachtoffers om te leggen;
 • Vele wegen leiden naar Rome;
 • Visueel prachtig;
 • Verkleedpartij;
 • Variatie in gebieden.
 • Minpunten
 • Gedateerde textures;
 • De soms wat onrealistische Al.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jelle heeft de halve wereld afgereisd om allerlei mooie games te bekijken.  Kortom, Jelle is niet op kantoor, als deze week alles in de soep loopt, mijn schuld. :P

 • Crysis Warhead boven het BiA HH stukje, voorderest weer een leuk artikel!:) ik haal alleen BiA ervan;) en misschien Pure, ik vond de demo wel heel vet, maar ik vraag me af hoelang het leuk blijft, misschien dat ik die game een keer huur of voor 30 euro koop.

 • Daar begint het al hè. ^_^\" Woeps. PS: refresh. :)

 • Haha klein foutje he, kan gebeuren natuurlijk, ik lig er niet wakker van:D

 • Staat een verkeerde naam bij BIA :P kan gebeuren ja!

 • Sid Meier’s Civilization IV: Colonization is alleen te spelen tegen de computer, online tegen anderen en ook tegen vrienden op dezelfde PC.  oja echt ''ALLEEN'' -_-''

 • Benieuwd naar jullie mening over WipEout HD. Gaan jullie die ook nog reviewen, IG?

 • Brothers In Arms laat ik voorlopig nog even liggen. Ik ben eigenlijk alleen nog aan het twijfelen over Pure. De demo vond ik echt heel strak, maar ik vroeg me tegelijkertijd af hoelang het leuk zou blijven.

 • Let the era of Vele Toffe Recensies begin!

 • Wanneer op dezelfde PC gespeeld wordt hoeven toetsenbord en muis dus niet worden gedeeld, ze worden om de beurt door een speler gebruikt.  …wut? Hoe wil je t anders doen met de muis, ieder één button? :D  –EDIT–

  Waar is WipEOut HD? • Wat een weken komen eraan!

  Pure ligt, als het goed is, donderdagmorgen op de mat, FIFA 09 een weekje later. En dan moeten we tussendoor maar 's even een creditcardje misbruiken voor WipeOut HD, ook een 'must-have' als je het mij vraagt!

 • @ Bleach Exile  ok ok kommaneukertje het is al aangepast :P

 • I want to be a part of it, New York, New York, lalalalalaa

 • BiA word wel vet

 • Reviewen jullie de Megaman 9 US versie dan ofzo?

 • BIA en Wario Land zijn echt supervette games. Jammer dat ik geen Wii heb. Misschien nog iets voor de toekomst.

 • FIFA, PES en LBP worden het helaas t/m eind oktober voor mij. BiA keek ik heel lang naar uit, maar is te vaak uitgesteld.

 • ik ga deze halen:

  - de blob

  - wario land

  - bia: hells highway

  - sonic chronicles  word een dure maand voor mij :(

  vette games!!

 • Sonic en Wario worden sowieso vet :7

 • deze week alleen maar kut games alleen BIA gaat nog wel maar die ga ik niet halen moet andere games kopen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren