1. The Bacon Show

The Bacon Show

Wanna know what's going on, watch the Bacon show!

Het is weer tijd voor The Bacon Show. Dit keer weer nieuws om onze algemene kennis bij te werken. We willen wel up to date blijven en niet achter blijven op rest. Laten we maar meteen beginnen met wat opmerkelijk nieuws.

De 106-jarige Pan Xiting en de 81-jarige Chen Adi zijn vrijdag na acht jaar verkering in de Chinese havenstad Wenzhou met elkaar in het huwelijk getreden. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua zaterdag gemeld. Het is nooit te laat om te trouwen moeten ze gedacht hebben.

Door hevige bosbranden in Californië zijn tienduizenden mensen op de vlucht geslagen. Tientallen huizen zijn al door het vuur met de grond gelijk gemaakt en duizenden worden nog bedreigd door het opkomende vuur.

Twee F16 jachtvliegtuigen uit België hebben maandag een passagierstoestel onderschept dat vanuit het oosten op weg naar Londen vloog. Het ging om een Boeing 777 waarmee geen radiocontact kon worden gemaakt.

Ben je opzoek naar een goedkope nieuwe auto, dan is dit misschien de oplossing.De BYD moet de goedkoopste auto op de markt worden. Hij mag niet meer gaan kosten dan 3.000 dollar. Dat is de consumentenprijs. Daarbij zitten dus ook zaken als transportkosten en een winstmarge voor de dealer. Alleen onze BTW en BPM zitten er nog niet bij berekend. Naar schatting zijn de productiekosten voor de BYD F1 niet meer dan tweeduizend dollar.

De auto komt naar verwachting aan het einde van 2008 of het begin van 2009 op de markt. Of en wanneer de auto naar Europa komt, is nog niet duidelijk. Toch vraag ik me af of je ook bij deze auto dood bent, bij een snelheid van ongeveer 60 kilometer per uur. We horen het vast wel op het journaal over een tijdje.

Tijd voor sport. Hamburger SV hoopt donderdag bij Brann Bergen te kunnen beschikken over Rafael van der Vaart. Volgens trainer Huub Stevens herstelt de Nederlandse international voorspoedig van een spierblessure.

Van der Vaart raakte recentelijk geblesseerd in de wedstrijd van Oranje tegen Slovenië. "Misschien kan hij toch mee naar Noorwegen", zei Stevens. In Bergen spelen de Duitsers de eerste wedstrijd van de groepsfase van het evenement.

Tommy Haas heeft besloten niet deel te nemen aan het tennistoernooi in Lyon. De Duitser heeft last van buikgriep, verklaarde toernooibaas Stephane Cretois. Haas kreeg er last van in Moskou, waar hij onlangs speelde.

Dit is nog is goed nieuws. Aspirine beschermt het hart en de slagaders, maar dan wel vooral bij mannen. Dat blijkt uit een grootschalig Canadees onderzoek.

In dit onderzoek zijn de resultaten van 23 eerder uitgevoerde onderzoeken naast elkaar gelegd. Hieraan hebben in totaal meer dan 113.000 patiënten meegewerkt. Sommige van de eerdere onderzoeken toonden aan dat aspirines de kans op een hartaanval met vijftig procent verminderen. Terwijl in andere onderzoeken de aspirine geen beschermende werking leek te hebben. In de onderzoeken waaraan voornamelijk mannen meededen, was de positieve uitwerking van de aspirines groot. Onderzoeken met voornamelijk vrouwelijke patiënten toonden niet aan dat aspirines de kans op een hartaanval verkleinen. De structuur van de bloedvaten van het hart verschilt bij mannen en vrouwen. Waarschijnlijk werkt aspirine daardoor voor mannen wel beschermend.

Dit artikel delen

Over de auteur