1. Halo 3 (X360)

Halo 3 (X360)

Soms heb je van die avonden dat je eens lekker online wilt gaan knallen. Versus, danwel coop. Na Gears of War achter mij te hebben gelaten was het tijd voor een nieuwe shooter. Een die een grote impact zou moeten maken op XBOX Live. Jawel, Halo3.

Halo3 is de laatste titel uit de Halo reeks. In dit laatste deel neemt

de mensheid het op in een laatste slag tegen de Covenants en de Flood. Er wordt al geruime tijd oorlog gevoerd die de Covenants zijn gestart om de mensheid uit te roeien. Dit was nodig omdat ze zodoende de Great Journey konden beginnen, dit moet plaats vinden voor het geloof en de prophet beweert zo een betere wereld. Wil je meer weten over het verhaal dan kan je hier het nog eens rustig na lezen. In Halo3 speel je wederom met de Master Chief. Hiermee borduur je verder op de vorige twee delen.

Wie Halo2 heeft gespeeld weet waarschijnlijk nog goed dat het niet veel variatie bood. Echter, is dit recht gezet in Halo3. De prachtige omgevingen zijn een lust voor het oog, en de verschillende level designs zijn ongelofelijk. Zo zul je met je laarzen midden in de sneeuw belanden, of het zand van je helm moeten vegen door de enorme woestijn met zijn zandstormen. Gelukkig zijn de binnenlevels ook aangepast, want nu zul je geen claustrofobische verschijnselen krijgen omdat alles nauw op en elkaar lijkt. Hier is in deeltje 3 veel aandacht aan besteed en zul je telkens andere kamers tegen komen.

Groot pluspunt aan de game zijn de hoeveelheid wapens. Iedereen die van shooters houdt kijkt als eerste naar de wapens, en er zit voor ieder iets wilds bij. Van de kleine handpistolen tot zwaar geschut als kanonnen op een voertuig. Zo zul je de vertrouwde wapens uit de vorige delen terug vinden in het derde deel zoals de Assault Rifle of Needler. Ook zijn er nieuwe wapens toegevoegd zoals een Vlammen Werper of een heuse Heavy Machine Gun. Echter, diegene die denken de game uit te spelen met maar een wapen komen van een koude kermis thuis. Er zijn maar weinig kogels te vinden dus zul je af en toe met een, naar eigen ervaren, minder fijn wapen moeten spelen om zo te overleven tegen de Covenant.

Zoals in iedere Halo heb je ook in dit deel voertuigen tot je beschikking. Enkele voorbeelden van de nieuwkomers zijn de Mongoose, min of meer een Quad-bike waar je met 2 personen op kan zitten. Perfect om snel van het ene naar het andere deel van de map te gaan. Zo ook een Hornet wat sterk lijkt op een Hoover-Jet en heeft verassende wapens zoals geleide raketten en ratelende machinegeweren. Overige speeltjes zijn de Brute Chopper, Prowler en Troop Transport Warthog.

De campaign in deel drie is wederom weer genieten geblazen. Een erg sterk punt is de moeilijkheidsgraad en de AI van je tegenstanders. Spelers die van een uitdaging houden zullen al snel op Heroic beginnen. Dit raad ik echter ook aan anders fiets je met gemak door de singleplayer heen. Wat overigens garant staat voor een goede 8 uur aan gameplay. Des al niet te min is het toch genieten geblazen, en zullen de Covenant een behoorlijke tegenstand bieden. Echter, voor de die-hards is er ook nog de moeilijkheidsgraad Legendary. Kom je er in je eentje niet uit is er altijd nog de online coop die je met maarliefst 4 man kan spelen. Zo zul je niet alleen samen veel plezier beleven maar ontvang je aan het eind van een level een score. Zo zul je al snel met je vrienden strijden om de hoogste score.

Heb je de singleplayer uitgespeeld wachter nog altijd de multiplayer modus op je. Het is niet zozeer vernieuwend maar toch weer die echte Halo sfeer waar je het voor doet. Ditmaal kan je met maarliefst 16 man tegelijk online wat dus een behoorlijke match oplevert. Buiten dat zijn er ook een aantal extra's aan toegevoegd. Zo heb je items wat overigens ook in de single player te vinden is zoals een Shield, Energy drain of Radar Jammer. Iets wat de gameplay nog spannender maakt. Uiteraard heb je ook weer de oude vertrouwde game modi zoals Slayer, Team Slayer, King of the Hill en Odd Ball. Wat toch tegenvalt, is het herhalen van de spel types en maps. Je hebt nu wel de mogelijkheid om een speltype weg te stemmen maar dan heb je alsnog de kans dat een ander minder type wordt gekozen waarmee je het dan moet doen. Overigens werkt de matchmaking prima. Zo heb je een rank wat gebaseerd is op je prestaties en ontvang je EXP voor het slachten van online spelers. Als dat nog niet genoeg is kan je na een match rustig de match nog een keer bekijken of zelfs met vrienden delen door de Theather mode, of zelfs een heuse map aanpassen met de Forge mode, waardoor je dus in feite nieuwe maps hebt.

Conclusie en beoordeling

Positief en toch een 9 min. Zelf zat ik te twijfelen tussen een 8,5 en een 9. Puur om het feit dat de Campaign erg kort is en het herhalen van online game modi en maps tot frustratie kan leiden. Ondanks dat is Halo3 zeker een topper en onmis baar voor de fans. Heb je echter nooit iets met de Halo franchise gehad dan zul je Halo3 ook niets aan beleven. Het derde deel kent een uitstekende replay waarde door de online mogelijkheid en de coop functie met maarliefst 4 man!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Spannende gevechten
 • Online werkt uitstekend
 • Veel Variatie
 • Vermakelijke Replay waarde
 • Minpunten
 • Grafische kwaliteit beneden pijl
 • Korte Campaign
 • Herhalende maps online

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • niets voor mijn

 • moet je hiervoor ook betalen zoals bijfifa?

 • Zwaar vette game

 • Die rosters kregen vorig jaar ook wel eens updates. Waarschijnlijk krijgen ze nu vaker updates.

 • niets voor mij

 • Net zoiets als bij Fifa dus. Ik vind dit nieuwe concept echt een leuke toevoeging aan sportgames.

 • Het is een leuke toevoeging, maar niet voor mij

 • Net als bij Fifa dus…:)

 • Kei hard gestolen van nba live, maar ik haal nba live als ik dan een basketspel haal…

 • net als bij fifa….

 • Het is misschien niet nieuw, maar het bljft een hele goede toevoeging.

 • Very nice, maar de game spreekt mij niet echt aan eigenlijk. :)

 • leuk afgekeken van fifa09

 • gratis of ook betalen zoals fifa ?

 • gratis hoop ik dan maar ;)

  btw afgekeken van fifa jullie zijn Voetbal H.MOS die na een keer op de grond ligge te janken als jullie een beetje worden geduwd. want sinds wanneer ga je nou onderuit als je iemand bij zijn shirt vastpakt?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren