1. Hitman: Blood Money (X360)

Hitman: Blood Money (X360)

Agent 47. Hij staat op een balkon, waar hij zojuist een sniperrifle in elkaar heeft gezet. Hij checkt nog een keer zijn kaart. Het knipperende rode puntje, zijn target, loopt als het goed is zo naar buiten. 47 zoemt alvast in en de deuren gaan open. De man kijkt om zich heen en staat even stil. Het perfecte moment. Een schot en zijn doelwit vliegt naar achter en blijft levenloos liggen. Het perfecte schot, de perfecte moord. Daar gaat het om.

Ook in deel vier zijn er nog genoeg mensen die je een kopje kleiner mag maken. Alleen ben je dit keer niet alleen. Je eigen vertrouwde ‘Agency’ krijgt te maken met problemen. Langzaam maar zeker worden de leden vermoord, en als laatste blijf jij over. Dit verhaal is al anders dan de voorgaande delen, maar het wordt ook op een leuke manier verteld. Met mooie cutscenes krijg je te horen van het brein achter de operatie terwijl hij zijn verhaal verteld aan een reporter, hoe alles in elkaar steekt. En met een leuk einde, wat ik niet zal spoilen, zit het met het verhaal wel snor.

Maar de hamvraag is nu: is het mogelijk om een goed verhaal te vertellen, in een spel waar je praktisch alleen maar in moord. Want ja, in de alle voorgaande delen zat nou niet erg veel diepgang in de gameplay.

Conclusie en beoordeling

Ondanks de minpunten is Hitman: Blood Money een heerlijke vernieuwing in de serie, maar wijkt het niet teveel af van het orginele concept. Met een heerlijke soundtrack is dit een lekkere game die mooi in je collectie past.
7,7
Score
77
Score: 75
  • Pluspunten
  • Verhaal
  • Audiovisueel, dan bedoel ik vooral audio
  • Vernieuwde gameplay
  • Minpunten
  • AI, zucht AI
  • Laadtijden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren