1. Assassin's Creed (X360)

Assassin's Creed (X360)

Assassins Creed (AC), een game waar velen al twee jaar op wachten. Het is dan ook niet gek dat AC een succes is geworden. Nu al heeft het spel de grens van 1 miljoen exemplaren overschreden. Is dit terecht? Is de game werkelijk zo goed als de hype doet vermoeden?

Nothing is true… everything is permitted.

Het verhaal:

Zonder al te veel te spoilen, zal ik het verhaal zo goed mogelijk en zo kort mogelijk beschrijven. Je speelt het spel als twee personen. Altair de meester assassin en Desmond Miles. Altair is een voorvader van Desmond die in de tijd van de kruistochten leefde. Je begint de game in een wazige Tutorial, die heel irritant is wanneer je de game voor het eerst opstart. Al gauw wordt duidelijk waarom het beeld zo wazig is. Je ligt namelijk op de Animus. Een apparaat waar wanneer je er op ligt (soort van Matrix) je de herinneringen van je voorvader kunt lezen. In feite bestuur je je voorvader door de Animus. Naarmate het verhaal vordert zal je erachter komen dat er veel meer achter zit dan alleen een onderzoekje naar de herinneringen van je voorvader. Helaas komt het verhaal erg laat op gang en wanneer het echt interessant wordt rollen de credits voorbij… Helaas een cliffhanger.

Controls:

Zoals gezegd speel je als Altair een meester assassin in de tijd van de kruistochten. Als Altair heb je een aantal speciale abilities, onder andere Free running en een hidden blade. Met free running wordt bedoeld dat alles wat je ziet in de speelwereld zoals gebouwen met uit stekende stenen of houten balken, terrassen etc. interactief is. De controls zijn in eerste instantie erg moeilijk en vreemd gekozen. Maar naarmate je de game verder speelt en ongeveer 2 á 3 uur aan het spelen bent, begin je te begrijpen waarom Ubisoft Montreal ervoor gekozen heeft om deze Button-lay out te kiezen. Na deze speel tijd spring je over de daken, vlieg je van links naar rechts en maak je al springend Stealth kills met je hidden blade alsof het niets is. Ook ben je je achtervolgende bewakers meerdere malen te slim af door je te verbergen in onder andere een Roofgarden/Hooiwagen/groepje Scholars(geestelijken)/bankje. Dat laatste is een beetje onrealistisch aangezien je in het echt gelijk gespot wordt op een bankje.

Combat:

Het vechten speelt een grote rol in Assassins Creed. Wanneer je een gevecht wilt aangaan met een bewaker, druk je eenmaal op de linkertrigger. Hiermee lock je op een vijand waarna je makkelijker allerlei coole moves kunt doen. Lock op je vijanden is echter niet noodzakelijk, het maakt de game alleen een stuk makkelijker. In eerste instantie denk je dat er niet veel diepgang in de gevechten zit. Maar wanneer je verder kijkt dan je neus lang is en allerlei combinaties van moves uitprobeert zul je zien, dat de juiste combinatie van Dodgen, counteren, en wisselen van wapens een aantal hele mooie moves tot gevolg heeft. Assassins Creed kent dan ook een groot aantal animaties voor de gevechten. Ik had zelfs toen ik bijna aan het eind van de game zat nog een aantal hele vette nieuwe counter kill (fatality’s) animaties gezien.

Ook de air to assassinate move is erg vet. Je kunt namelijk wanneer je boven een bewaker of assassination target hangt, zit of staat locken op je tegenstander(niet met de linkertrigger maar naar je target kijken totdat de memorie animatie te zien is) en X indrukken. Waarna Altair een sprong neemt en in één klap met zijn hidden blade je target vermoord. Deze elementen maken de game een topper en het zijn ook deze momenten die je nog lang zult herinneren.

Replay:

Nadat je de 9 (10) assassination targets hebt uitgeschakeld en je de game hebt uitgespeeld is er weinig te doen in het heilige land. Je kunt alle Templars gaan vermoorden en alle vlaggen gaan zoeken zodat je alle Achievements krijgt maar daar houdt het dan ook mee op.

Graphics:

Tja, ik kan nu wel een een gigantisch verhaal ophangen over hoe prachtig deze game is vormgegeven. Maar dat weet denk ik iedereen wel. De graphics zijn van de allerbeste kwaliteit, op dit moment is Assassins Creed naar mijn mening de mooist uitziende game aller tijden op consoles. Afgezien van een aantal glitches en bugs kun je gaan genieten van de prachtige architectuur van 3 steden uit het heilige land namelijk Jeruzalem Acre en Damascus. Elk met hun eigen architectuur en gebouwen en niet te vergeten bevolking. Wat andere reviews willen suggereren is dat Ubisoft weinig tijd heeft besteed aan de verschillen van de drie steden, en hier alleen maar een andere colour filter overheen hebben gegooid. Dit is niet waar. Iedere stad heeft zijn eigen stijl, en gameplay elementen. Zo is Acre een stuk agressiever en grauwer dan de andere twee steden. Wanneer je voor het eerst daar aankomt zie je overal lijken liggen van mensen die geëxecuteerd zijn, waardoor ik een koude rilling kreeg.

Over andere reviews:

Graag wil ik even mijn Gal spugen over de andere reviews van Assassins Creed. Vooral die waar men een 7 of lager geeft. Hebben deze mensen een andere versie gespeeld dan ik? Hebben deze mensen de erger je kapot aan elk foutje bril opgehad ofzo? De enige waardige reden om deze game lager te geven dan een 9 is dat er iets meer variatie in de missies had gekund. Maar volgens mij is er ook niet zo heel lang geleden een game uitgekomen met een comic stijltje, die totaal geen variatie kende… een game die enkel en alleen door de Beta van een blockbuster game goed heeft verkocht. Een game die ondanks vele minpunten toch een 8,5 of hoger kreeg. Jawel mensen Crackdown. De game die niets nieuws deed en totaal geen variatie kent krijgt gemiddeld een 8,3. Het zelfde cijfer als dat Assassins Creed op dit moment gemiddeld staat.(bron www.Gamerankings.com)

Grafische glitches in AC? Vergelijk hem met GTA. De AI is slecht, vergelijk hem met iedere andere game die op elk moment 100den NPC’s op het beeld heeft… klopt die zijn er niet. Vergelijk hem dan maar met Crackdown die alleen maar Domme poppetjes kent. Ik kan nog wel uren doorgaan over dit onderwerp maar dat doe ik niet. Het enige wat ik wil zeggen is dat ik het erg jammer vindt dat de game niet de waardering krijgt wat hij verdient.

Conclusie en beoordeling

Assassins Creed is zo'n game die te weinig waardering krijgt. Dat is erg jammer want hierdoor zullen veel mensen na een half uur het bijltje erbij neer gooien. Mijn tip is blijf spelen want na een uurtje of 2 vind je dit spel mega goed. Doordat veel "Professionele" reviews lage scores aangeven, zul je al gauw op de minpunten letten. Doe dit niet, geef deze game een kans en hij zal zeker in je top 10 beste games aller tijden staan.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Altair is cool
 • Free running
 • Graphics top of the bill
 • Animaties zeer geloofwaardig
 • Combat systeem diepgaand
 • Vrij rond lopen op heilige grond zonder opgeblazen te worden
 • Minpunten
 • af en toe een Glitch/Bug
 • AI kan soms dom reageren
 • Cliffhanger
 • Missies hadden wat meer variatie mogen hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eindelijk kunnen we met Noord Ierland aan de slag!

 • Waar blijft de DEMO!!!

 • Noord-Ierland, eindelijk kunnen we er mee aan de slag!

 • YES! Eindelijk kunnen we met Noord-Ierland aan de slag!

 • Nou nou, ze zijn er flink op vooruit gegaan…  :')

 • die licenties hebben me nooit geboeid aangezien je altijd een custom patch kon downloaden waardoor je dus gewoon alle licenties had.  Snap dus ook niet dat mensen er altijd zo'n probleem van maakte dat \"OFFICIEEL\" PES weinig licenties had.

 • PES Superpatch 2009!

 • Dit soort leuke veranderingen heeft PES echt hard nodig!

 • Ze kunnen toch niet tegen fifa 09 op :P

 • Mayb voor op de console. Kan je geen illegale patch vanaf downloaden he.

 • patches zijn niet illigaal.

 • Allemaal leuk en aardig, maar ik wil weten hoe de gameplay dit jaar is! Dus Konami, kom op met die demo!

 • Wanneer komt Insidegamer.nl met een impressie of want dan ook? Nogal stilletjes rond PES behalve die Leipzig ding.

 • Patches zijn niet downloadbaar via je Xbox of wel?

 • Eindelijk kunnen we aan de slag met Noord-Ierland!

 • leuk … noord irland

 • Yes….. :D  Maar ik koop FIFA en PES beide, wil ze gewoon alle 2 hebben. FIFA voor coach mode en Be a Pro, PES voor become a legend en Champions League.

 • ik downloadde die patches altijd voor de ps2 en moest het dan branden op een dvd, dan zaten er ook nieuwe menus,muziek en stadions etc. erbij. Met de ps3 zal dat niet gaan denk ik maar zal je wel gewoon een option-file kunnen downloaden neem ik aan. Dan heb je iniedergeval alle clublicenties, schoenen en ballen.  sjimpel sjat.

 • volgens mij hadden ze altijd: eredivisie/ ligue 1/ primera division en serie a. plus nog wat losse gelicenseerde teams….dat wil dus zeggen dat ze dit jaar juist veel MINDER!!! licenties hebben.

  Fakers! waar blijft die demo….

 • Wel leuk voor de PES spelers, meer licensies kunnen immers nooit kwaad ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren