1. E3: Tribes: Vengeance

E3: Tribes: Vengeance

Bij Vivendi viel op de E3 een aardige FPS te spelen. Tribes: Vengeance zal de strijd om de titel ‘beste FPS’ nooit winnen, maar het is zeker een spel waaraan je urenlang plezier kunt beleven.

Het eerste dat opvalt tijdens het spelen van het spel is de snelheid van de actie. Door het gebruiken van de jetpacks en de voertuigen kun je jezelf razendsnel door de maps bewegen. Vooral bij Capture the Flag viel dit erg op; op het moment dat mijn team de vlag kwijtraakte, moesten we direct richting vijandelijke basis en zelfs toen waren we nog maar net op tijd om de vlag weer terug te veroveren. Snelheid is dus het codewoord in Tribes: Vengeance.

Het spel speelt daardoor ook erg lekker. Het probleem met FPS-spellen waarbij je ook voertuigen kunt gebruiken is vaak dat het lopen erg lang duurt. Dat probleem heb je dus in ieder geval niet. Het is allemaal wat vloeiender geworden in vergelijking met Tribes 2. Door de snelheid is het soms wel lastig om goed te schieten, maar dat is uiteraard ook iets dat men spelenderwijs vanzelf moet leren. Het is niet persé zo dat je, wanneer je de vorige Tribes spellen hebt gespeeld, automatisch een voordeel hebt. De wapens zijn iets aangepast en beter gebalanceerd. Zo zul je bijvoorbeeld met de rocket launcher niet meer automatisch je doel raken, maar moet je zelf bijsturen. Aardig is ook de manier waarop je wapens kunt verwisselen. Je moet dan naar een bepaalde plaats toe waar je het wapen ten alle tijden kunt omwisselen. Het is dus niet zo dat je overal wapens vindt. Je zult dus goed moeten kijken welk wapen het best bij jouw stijl en bij de map waarop je speelt past.

Technisch is Tribes: Vengeance misschien niet ‘het neusje van de zalm’, maar het spel hoeft zich niet te schamen voor zijn uiterlijk. Het kan zich niet meten met aankomende toppers als Pariah en Half-Life 2 maar is goed genoeg. Het geluid is vrij standaard, zoals we het wel kennen van de meeste FPS spellen.

Hoewel ik je niet kan vertellen hoe de singleplayer modus helemaal in elkaar steekt, kan ik wel zeggen dat het verhaal in ieder geval correspondeert met de verhaallijn uit de andere Tribes-spellen. Mocht dat echter erg slap zijn? Geen nood, de multiplayer is toch het voornaamste dat je bezig zal houden. De multiplayer kent verschillende opties, waaronder de standaard Deathmatch en Capture the Flag opties. Het spel zal echter ook wat vernieuwende modi bevatten. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele modi waarbij een bal in een doel gebracht zal moeten worden. Het zijn allemaal als je goed kijkt verbasteringen van bestaande modi, maar ze zijn op die manier wel origineel. De multiplayer is met maximaal 32 mensen tegelijk te spelen. Dat lijkt een beetje weinig, en puur sec bekeken is dat ook zo, maar in de praktijk zul je daar geen last van hebben; door de snelle actie zul je zó snel van gevecht in gevecht knallen dat je niet echt behoefte hebt aan nóg meer vijanden.

Ik verwacht dat Tribes: Vengeance geen bedreiging gaat vormen voor de aankomende toppers als Half-Life 2, Doom III en Pariah, maar dat komt misschien wel meer door de naam dan door de kwaliteit van het spel. Het spel mist de reputatie, maar kan zich kwalitatief op zijn minst aansluiten bij dat rijtje. Tribes: Vengeance moet eind november uitkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ik w8 wel tot fileplanet weer jarig is download ik het daar wel :P

 • Fileplanet jarig? Dat deel 1 en 2 gratis waren was actie van Vivendi. BTW, er komen geen key's meer voor Tribes 2, alleen voor Tribes 1. BTW2, deze zal denk ik nooit gratis worden :P

 • ziet er goed uit, kheb net een paar keer tribes 2 online gespeeld vet!

 • Lijkt mij wel interessant zo te lezen snelheid is altijd belangrijk in mijn ogen in fps maar wat ik nog belangrijker vind zijn dat de wapens goed aanvoelen. Bij een spel zoals UT '04 vind ik de wapens niet lekker aanvoelen en vind t daarom minder lekker spelen als een game als bijv. Quake 3 Arena.

 • ziet er lijp uit, die wil ik zeker hebben

 • deel 2 is nu gratis te downloaden, lijkt die een beetje op dit deel?

 • @ sander. S het was sarcastisch bedoelt maarja…

 • Ziet er idd zeeeeer goed uit!  Ik vraag me alleen af of het weer echt een doorslag word aangezien Tribes 1 en 2 nauwelijks verkocht werden en er ook niet veel over bekend was.

 • dat is wel vet, een soort unreal tournament. maar dan anders

 • lijkt me ook wel gaaf

 • ziet er zo UT'erig uit:$

 • Lijkt me wel een leuke game, ik ga hem denk ik wel halen als de reviews gunstig zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren