1. E3: Prince of Persia 2

E3: Prince of Persia 2

Naast Splinter Cell 3 en Brother in Arms heeft Ubisoft nóg een grote troef in handen. We hebben het hier natuurlijk over Prince of Persia 2. Het verhaal speelt zich een paar jaar af na het origineel en dat is ook aan de Prins te zien. Hij is ouder, wijzer en heeft een bovendien een paar nieuwe trucs geleerd.

De wereld waar het spel zich afspeelt, kan het best worden beschreven als de donkere onderwereld versie van The Sands of Time wereld. Je belandt in deze wereld, omdat de Prins door ene Dahaka achterna wordt gezeten. Om hem te verslaan moet de prins naar het verleden reizen om daar de Sands of Time te vernietigen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Het spel zal in vergelijking met het eerste deel meer vijanden en ook een paar heuse gevechten met bazen bevatten. In ieder geval is het tweede deel erg anders in vergelijking met het eerste deel. De sfeer is veel donkerder, de vijanden kunnen gruwelijker afgemaakt worden en er zal veel meer nadruk op de The Sands of Time vaardigheden liggen. Hiermee bedoelen we dus de krachten van de Prins om de tijd stil te zetten of juist te versnellen. De Prins is trouwens wel zijn Dagger of Time kwijt geraakt. Dat weet hij echter ruimschoots te compenseren met een groot zwaard. Naast dat zwaard kan hij ook wapens van vijanden afpakken, om het hakken nog leuker te maken.

De gevechten zijn een stuk uitdagender. Vijanden kunnen op verschillende manier afgemaakt worden. Sla hun hoofd er af, steek een zwaard door hun hart of gebruik een vijand als een levend schild, waarna hij door een 'vriend' van hem wordt afgemaakt. Er is genoeg variatie in de gevechten te vinden, iets wat in het eerste deel ontbrak.

Ook de vijanden zijn gevarieerder. In het eerste deel waren ze allemaal gebaseerd op mensen en dieren. In Prince of Persia 2, waarbij het spel zich in een soort van onderwereld afspeelt, hebben de makers voor de vijanden veel meer hun fantasie kunnen gebruiken. Zo zagen we in onze presentatie dat de Prins het op nam tegen een zes meter hoge reus. De Prins moest op deze reus klimmen en hem flink tegen zijn kop rammen.

Maar naast al deze verbetering op het vechtgebied, heeft Ubisoft de acrobatische mogelijkheden van de Prins niet achtergesteld. Sterker nog, de man lijkt wel leniger dan ooit. Hij springt, rent, glijdt langs gordijnen of zwaait van touw naar touw als nooit tevoren. Dit zal waarschijnlijk ook voor een aantal nieuwe puzzels zorgen.

Het is misschien al wat snel voor een opvolger, maar van uitmelken is bij Prince of Persia 2 (wat momenteel de werktitel is) geen sprake. Ubisoft heeft alles wat goed was aan het eerste deel verbeterd en meegenomen naar het vervolg. Tevens hebben ze geluisterd naar de kritiekpunten die men bij The Sands of Time had en ook dat aangepast. Fans van het eerste deel en eigenlijk iedereen die wel eens een spel speelt, zullen dit spel zeker in de gaten moeten houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er cool uit.. allemaal wat duisterder :D

 • vind ik ook vet strak!

 • lijkt me vet

 • …ik houd van lugubere taferelen…..dees is net een film van Tim Burton of David Cronenbergh :D

 • Het eerste deel vind ik geweldig, alleen jammer dat die eenbeejte te kort is. Hopelijk dat PoP2 istsjes langer zal worden.

 • die moet ik hebben :D

 • @ Da Fixer: wat is dat nou weer voor fanboy opmerking :S  i.i.g. door het duistere tintje zal het nog een beter spel worden dan de eerste.

 • Dit spel spreekt me veel meer aan dan deel 1, zal de duistere sfeer wel zijn…

 • Lijkt me een heel coole game, deel 1 vond ik al een van de beste games van vorig jaar.

 • de prince kwam zag en overwon :D

  prince of persia is een best vette game al sinds de aller eerste versie !!

 • Dit wordt een van de vetste spellen van 2004!!!!

 • Was deel 1 zo geweldig dan ik heb hem nog steeds niet gespeeld.

 • shame on you

 • graphs zijn alleszins wel te genieten

 • so dat is best snel, nu al een opvolger. hopen dat ie net zo goed als deel 1 is, maar dan beter. ofzo

 • beter, heb 1 weekje terug deel 1 gekocht van 30 euro… iedereen die hem nog niet heeft moet dat ook eens gaan doen, is het geld zeker waard- - - - > TOP spel!!!

 • vond PoP SoT ook een prima sfeertje hebben, dat duistere hoeft allemaal niet voor mij..maar toch lijkt me deze game echt heel stoer worden

 • Prince of Persia vondt ik altijd al een goeie game. Meteen de 2e dag al uitgespeeld. PoP 2 met dat donkere sfeertje vind ik zeker wat. Lekker spannend voor de gameplay.

 • hmmm deze game heeft wel wat vind ik, vooral wie voor adventure houd is dit een goede game, heb et 1e spel nooit gehad omdat ik niet zo van adventure games zoals deze hou.

  Maar de 1e versie heeft zijn naam al waardig gemaakt dus volgens mij word dit ook wel een mooie game

 • Sands of Time was een van mijn grootste favorieten van het afgelopen jaar, en ik kan niet wachten op deze opvolger… Ik geloof dat PoP nu voor zo'n 30 euro verkrijgbaar is voor alle consoles, dus ik zou hem zeker oppikken als je hem nog niet hebt. 9/10

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren