1. Quake III Arena (PC)

Quake III Arena (PC)

Battlefield, Team Fortress en Halo. Multiplayergames waarover een ding zeker is: ze zijn gemaakt voor de multiplayer. Zo ook de gouwe ouwe Quake III Arena. Het feit dat dit spel al verouderd is, doet niks af aan het feit dat het nog steeds erg veel gespeeld wordt online. Maar waar ligt de kracht van deze game?

Niet in de Single Player, deze is ronduit dramatisch. Natuurlijk is deze game gemaakt voor de multiplayer, maar het is toch jammer dat ze van de Singleplayer niet meer hebben gemaakt. Er zit geen verhaal in, de bots zuigen, enz. Vooral het gebrek aan een verhaal vind ik jammer, want met een beetje fantasie moet dat toch niet zo moeilijk zijn. Al met al, niet iets om over naar huis te schrijven dus.

Dan de gameplay. Deze is simpel, snel te begrijpen. Je begint met een machinegeweer. Je zit samen met andere spelers in een arena, en overal kun je wapens en ammunitie vinden. deze zijn makkelijk te zien, en verschillen allemaal in kracht en accuratie. Het gebrek aan medickits, granaten, voertuigen en dergelijke is misschien een minpunt, het zou tenslotte wel een extra dimensie geven aan de game. Sommigen hebben liever een simpel en snel te leren game, maar ik vind het toch jammer.

Het zal ook allemaal wel, want alle minpunten hierboven zijn onmiddelijk weer vergeten als je eenmaal de Multiplayer hebt gespeeld, want deze ligt aan de grens van perfectie. Er zijn vier modes waarin je een multiplayerspel kan spelen, namelijk Free for All, Team Deathmatch, Tournament en Capture the Flag. Net als de Singleplayer erg simpel, maar dat is niet erg. Je bent namelijk altijd verzekerd van een leuk Multiplayerspelletje. Als je de game opstart, weet je zeker dat je binnen een minuutje online aan het spelen bent. Online is er veel meer strijd, veel meer competitie. De drang om bovenaan de lijst te komen te staan is immens. Het geeft dan ook een kick als je aan het einde van een spel de beste blijkt te zijn. Het is erg leuk om tijdens het spelen tacktieken te bedenken die je helpen om meer te winnen. En door de lage eisen aan je internetverbinding zou je bijvoorbeeld met een 1,5mb internetverbinding ook ondertussen nog andere dingen (online) kunnen doen.

Al met al is dit spel een geval apart. Het is het beslist waard om hem een keer te spelen, en als je hem nog niet hebt gespeeld, vis hem dan een keer uit de budgetbak en speel eens een paar potjes. Wedden dat je er niet meer vanaf kan blijven???

Conclusie en beoordeling

Ondanks de Singleplayer en graphics, is deze game het wat mij betreft nog steeds waard om gespeeld te worden
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • zonder snelle internetverbinding en wachttijden direct online te spelen
 • erg verslavend
 • lage systeemeisen
 • Minpunten
 • waardeloze Singleplayer
 • verouderde graphics
 • misschien net iets te simpel qua gameplay

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • goede recensie, denk niet dat ik hem ga kopen

 • Heb deze inmiddels al maar het gaf me niet zo'n goed gevoel als de normale versie van Crysis.

 • hmmm ik heb de eerste crysis een paar keer uitgespeeld maar ik laat deze denk ik toch maar liggen.. onderandere door de korte singleplayer. de multiplayer van crysis spreekt mij dan ook helemaal niet aan.

 • Jammer dat mijn pc hem niet helemaal goed trekt, spel zelf is wel redelijk tof.

 • zeker een vet spel, maar ik voldoe helaas niet aan de NASA eisen :(

 • Tja, zit ik hier met mn Medion 8808 van 3/4 jaar geleden. Nvm xD

 • ik heb deze game al aan geschaft en vind hem veel beter dan 1 ik heb geen naza pc maar ik draai alles op max op 1920x1200 ik heb 2 4870.

 • hahaha, nog steeds een NASA-Computer voor nodig ;)

 • leuke recensie, maar laat hem ligge,  heb crysis, super mooi is het maar vond het gewoon een slecht spel met slechte gameplay,  maar het zag er wel voortreffelijk uit! :D


 • LOL Nasa computer

 • ben het helemaal mee eens met deze recensie, behalve het cijfer, een negen zou ook goed zijn.  ik heb de game al en hij is precies wat deze recensie zegt. ik ben nu bij verbazingwekkende alien gevechten!!! (op een bevroren eiland).

 • ik weet het niet over die NASA-computer hoor lol

  de enige is aardig versoepeld vind ik..  ik speelde de eerste crysis op medium/high met :

  duo core 2.0

  2gig ram

  8600GT 512mb (ddr3)  Nu kan ik warhead spelen op bijna high..alleen shadows particles op medium en motion blur off.

  Voor de rest alles op high en ik vond Warhead op medium al mooier uitzien dan crysis op medium…. • Heb je voordit spel ook de orginele versie nodig?

 • Top game alleen baalde ik van de korte SP , van het verhaal vond ik het jammer dat het niet gewoon door ging op de oude. maar het ziet en speelde veel beter dan Crysis zelf!!!  Nasa- computer valt wel mee!!!

  Q9450

  4 gig

  2 x 4870

  Speelde zonder enige moeite op VERY HIGH!!!
 • @Don_D

  nee

 • @Linkeloetje en RemonMaessen.  PC's waar jullie over beschikken zijn redelijk high-end, tuurlijk draait hij dan goed. Vooral als je over 2x (crossfire) R4870 beschikt..

 • @Don_D: Nee, Warhead is een standalone spel.  Technisch gezien installeerd hij echter wel gewoon Crysis + Warhead, wat zo'n 6 GB is (dezelfde truuk als EA bij Kane's Wrath heeft gebruikt), MAAR kun je dan alleen Warhead gebruiken. Ik weet niet of je via wat gekloot de Warhead executable gewoon Crysis kunt laten draaien, maar Warhead wordt uitgevoerd als een mod voor zover ik kan zien.

  De multiplayer zit overigens niet in Warhead, maar is de aparte Crysis WARS disk (of spel als je het via steam koopt).

  En het NASA-PC van de recensie is echt gelul (sorry voor de woordkeuze). Crysis heeft min of meer een update-golf teweeg gebracht onder PC-gamers en de huidige nieuwe systemen kunnen het wel degelijk geoptimaliseerde Warhead in elk geval met gemak draaien of zijn heel eenvoudig en goedkoop te upgraden.  Mijn visie op Warhead:  Warhead is een stuk conventioneler dan Crysis (minder moeilijk, meer explosies en directe confrontaties, een aantal FPS cliches komen voorbij) en is uiteraard een standalone add-on, wat zowel positief werkt voor de aktie in het spel, maar erg veel inleverd op Crysis' sandbox gameplay en het tempo waarmee de game zich ontwikkeld (persoonlijk vond ik dit bij Crysis geweldig gedaan).

  Zoiets massief als de level 'Assault', de haven veroveren en de daarop volgende tank-aanval of het vliegdekschip in Crysis kom je in Warhead helaas niet tegen, want daar is een add-on (zeker met de eis om minder zware specs te hebben) niet groot genoeg voor.  Wat je dan krijgt is een goede dorstlesser voor de dorst naar meer Crysis, maar de oorspronkelijk Crysis blijft het echte meesterwerk. • Ik heb Crysis in 4 uur uitgespeel, inclusief de filmpjes.

  Alles op Gamer en dat draait dan op een Q6600, 8800GT, 4Gb@800mhz ram.

  @Linkeloetje

  Die kaarten die jij hebt zijn vrijwel de snelste die er zijn :p.

  Je hebt gewoon een DIKKE pc met 2 van die kaarten!!!

  Dan ben je alleen aan die kaarten ruim 400 euro kwijt.

  Dus dat is niet Highend?
 • Jezus NASA computer op een gewone gamepc kan je dit makkelijk spelen.

  Leuke game, ga hem halen denk ik

 • Op die Crysis-Pc kun je crysis en crysis warhead allebei goed draaien voor 700 dollar… je mag hopen dat ze bij de NASA iets beters hebben staan…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren