1. Red Dead Revolver: Wapens

Red Dead Revolver: Wapens

De hoofdrol van een schietspel is eigenlijk nooit voor het verhaal, de karakters of de visuele krachten. Nee, een schietspel staat of valt met zijn wapenarsenaal. Deze wet trad met de release van de allereerste Doom in, en heeft sindsdien een grote rol gespeeld in de verkoopcijfers van schietspellen. We bekijken vandaag of Red Dead Revolver aan deze wet kan voldoen, of dat het spel in overtreding is.

Red Dead Revolver heeft drie soorten wapens die gehanteerd kunnen worden. Dit zijn revolvers, geweren en wapens waarmee geworpen kan worden. We beginnen dit achtergrondverhaal met een kort overzicht van wat voor revolvers er in het spel zitten. Daarna gaan we in op de geweren en als laatst bekijken we de wegwerpwapens.

In totaal zijn er zeven soorten revolvers in het spel te vinden. De meeste hiervan zijn te koop in de verschillende winkels die in het spel zitten, maar enkelen zijn alleen te verkrijgen als er tijdens een missie bepaalde doelen worden gehaald. In het begin zal je het moeten doen met een simpele revolver, die zes kogels in zijn huls heeft zitten. Al snel krijg je echter de beschikking over de zogenaamde Twin Revolvers, waarmee de vijand met twaalf kogels doorzeefd kan worden voordat er herladen moet worden. Echt interessant wordt het echter als je het spel weet uit te spelen. Dan wordt de Scorpion Gun in jouw handen gedrukt, waarmee het spel andermaal gespeeld kan worden, wat de replay-waarde natuurlijk ten goede komt.

Dan de geweren. Die kunnen we over twee categorieën verdelen. Zo zijn er shotguns, die mij niet echt aanspraken. Oké, op de korte afstand zijn deze wapens uiterst dodelijk, maar met slechts twee kogels in het magazijn ben je meer bezig met herladen dan met het schieten zelf. Gelukkig weet de tweede categorie van de geweren, de lange afstandsgeweren, mij wel te overtuigen. Vooral in het begin zijn deze schatjes van levensbelang als vijanden zich op grote afstand bevinden. Er kan namelijk met lange afstandsgeweren ingezoomd worden, waarna een kogel met gemak tussen de ogen van een vijand belandt. Ook voor de geweren geldt dat zij gekocht (met meestal wel een pittig prijskaartje) of vrijgespeeld kunnen worden.

Als laatst bevat Red Dead Revolver de zogenaamde throwable weapons, oftewel: wapens die uit de losse pols gegooid kunnen worden. In het spel zitten vier soorten werpwapens; het werpmes, de vuurfles, de dynamietstaaf en de zogenaamde Snake Oil, die ik zelf niet ben tegengekomen. Het meest nuttige uit dit rijtje is de dynamietstaaf, die vooral in een groepje vijanden flink wat schade kan veroorzaken. Dit ook omdat de kunstmatige intelligentie van de vijanden meestal niet al te best op een aangestoken dynamietstaaf reageert.

Red Dead Revolver is een schietspel gebaseerd op een Western, dus plasmawapens en bazooka’s zullen er uiteraard niet gevonden worden. Gelukkig weet het spel met een uitgebreid wapenarsenaal van meer dan twintig wapens, waarvan sommige in een later stadium van het spel opgewaardeerd kunnen worden, de speler tot het laatst vast te houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijken me saai.. al die wapens

 • doe mij maar bf 1942

 • Lol, Red Dead met Battlefield 1942 vergelijken :P Zover heb ik het nog nooit gezien.

 • idd, erg vreemde vergelijking..

  maar de wapens zijn gewoon prima verder, champIOn had liever UT guns in de game gehad, maar deze passen perfect bij de sfeer en game

 • "champIOn had liever UT guns in de game gehad"



  nog nooit iemand gekend die weet wat ik denk, of bedoelt ie een andere want ik ben champ10n :)

 • nou jullie van insidegamer zijn wel erg weg van dit spel he? dit is al de 18 rubriek over red dead revolver. Zo'n superspel is het toch ook weer niet?

 • nou jullie van insidegamer zijn wel erg weg van dit spel he? dit is al de 18 rubriek over red dead revolver. Zo'n superspel is het toch ook weer niet?Lolz, dat is niet zo, dit is gewoon commerciëel! Hier 'leeft' zoals het heet IG van, want een site kost geld….:S

 • Ja, moet toch ergens die BMW Z3 van betalen he ;)

 • Ja, moet toch ergens die BMW Z3 van betalen he ;)Da's ook wel weet waar…mooi wagentje overigens…;)

 • ´of bedoelt ie een andere want ik ben champ10n :) ´



  ja ik bedoelde een ander :S

 • schrijf het dan goed met een 10 en niet met IO

 • Ik mis het kopje -ADVERTENTIE- boven deze serie artikelen …

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren