1. Meer informatie over Grand Theft Auto: San Andreas

Meer informatie over Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas wordt nu al als het belangrijkste spel van het jaar gezien. Er zijn weer een aantal feiten naar buiten gekomen.

San Andreas zal vijf keer groter zijn dan Vice City en de spelwereld bestaat naast de grote stad ook uit uitgestrekte velden met boerderijen, dorre vlaktes en zelfs een beklimbare berg. Deze berg is zo hoog dat het zelfs met een helicopter een minuut duurt om de top te bereiken. De spelwereld schijnt zo groot te zijn dat zelfs de ontwikkelaars een aantal keren zijn verdwaald.

Bepaalde nieuwe voertuigen zoals de Quad Bike kunnen alleen maar gebruikt worden buiten de stad.

Vanwege de grootte van het spel, was Rockstar genoodzaakt een Dual Layer DVD te gebruiken. Toch heeft men de laadtijden weten te beperken.

Dankzij een speciale techniek en een nieuwe engine zullen er meer planten en grassoorten groeien die er erg realistisch uitzien.

Hoofdpersoon Carl Johnson zal een stuk realistischer ogen dan zijn voorganger Tommy Vercetti en ook zijn bewegingen zullen veel natuurlijker zijn.

Anders dan in zijn voorgangers, zal je in San Andreas kunnen zwemmen, zij het met een beperkte zuurstofvoorraad. Ook als je met je auto te water raakt zal je door het raam kunnen klimmen en naar de oppervlakte kunnen zwemmen om je in veiligheid te brengen. Een aantal missies zullen zwemmend tot een goed einde gebracht moeten worden.

In het spel zal je naar de kapper kunnen gaan. Het kapsel dat je kiest zal ook van invloed zijn over hoe mensen over je denken. Als je een kapsel kiest wat uit de mode is, zullen mensen je anders gaan behandelen dan wanneer je een trendy kapsel neemt.

Het is mogelijk om je te verstoppen voor de politie. Je kan gebruik maken van donkere steegjes en schuilplekken.

Het schietsysteem is ook aangepast. Als je op een vijand mikt, komt er een balkje boven zijn of haar hoofd te hangen dat aangeeft hoe het met de gezondheid van deze persoon gesteld is. Hoe vaker je in schietpartijen verzeild raakt, hoe beter je schietkunsten zullen worden. Dit wordt links bovenin beeld met een percentage aangeduid. Ook zal je kunnen strafen.

Net als in de vorige delen neemt Rockstar weer een aantal zaken uit de Amerikaanse maatschappij op de hak, zoals de film- en muziekindustrie.

Men heeft geprobeerd het spel zo niet-linear mogelijk te houden. Op sommige punten in het spel zal je wel het verhaal moeten volgen, maar heb je nog steeds voldoende keuze vrijheid.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kan iig niet meer wachten :)

 • Dit word vet!

 • Jep, ik kijk ook heel erg uit naar dit spel.

 • ik wil ik wil ik wil!!!! :)  Bepaalde nieuwe voertuigen zoals de Quad Bike kunnen alleen maar gebruikt worden buiten de stad.  betekent dat dat als je er eentje steelt je de stad niet inkunt? of dat ze niet van zichzelf in de stad rijden?


 • betekent dat dat als je er eentje steelt je de stad niet inkunt? of dat ze niet van zichzelf in de stad rijden?Het lijkt me logisch dat het net zo werkt als de golfkarretjes in Vice City, die spawnen alleen op de golfbaan. Maar je kan wel van de golfbaan af met een karretje.

 • WOW! Ik vond de maps van VC al groot! Dat naar de kapper gaan lijkt me ook heel tof.

  En ik ben blij dat je personage nu eindelijk kan zwemmen :)

 • in 1 woord GENIAAL

 • Ownage.

 • Geil, geiler, hoogtepunt…. Met andere woorden dit wordt een wereldmoordspel:)

 • Hopen dat de PS2 het allemaal aankan, en anders brengen ze het even op de xbox uit, die kan het iig wel aan..

 • best handige nieuwtjes om te weten, al waren er een paar allang bekend

  erg coole setting, iig , ik hou wel van de harlem-achtige buurten

 • damn, dit spel moet ik gewoon hebben, ik bedoel Vice City was al geniaal op de PS2 en de PC, nu komt uiteindelijk San Andreas, waarvan er heel veel verwacht wor…. t kan nie meer stuk :D

 • "Ook zal je kunnen strafen."  fijn :)  klinkt erg vet, hopen dat het het ook wordt


 • @nick: zo een lulverhaal kan ik ook schrijven, maar ik vind het zonde van me tijd :P

 • Ik weet dat het belachelijk klinkt, maar ik snap gewoon in de verste verte niet dat mensen GTA 3 en Vice City kunnen dissen. Die games zijn zo zwaar meesterlijk dat het gewoon niet meer leuk is.

  Op geen enkele andere game ben ik zo verliefd geweest en heb ik zo lang gespeeld als VC… Gelukkig hoef ik de meeste niet uit te leggen waarom.

 • Mijn god, als ze ook maar een deel van wat ze beloven waarmaken ben ik al tevreden.

 • deze game is vette shit tof dat je nu kan zwemmen

  en dat je fietsen hebt

 • …..vergeet de pc-versie,waar blijft de xbox-versie ?!?!?! we weten allemaal dat de xbox versie van gta3 en vice-city de beste was, zo hoort dat ook!!! :D

 • Waneer komt ie op de pc uit….? Lijkt me echt super gaaf spel, de sfeer in het spel is altijd geweldig…:D:D

 • Maarten > Begin van 2005 ofzo… niet dit jaar meer. :(  Maar belooft wel wat te worden!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren