1. The Orange Box (X360)

The Orange Box (X360)

Zouden ze ooit komen? Zouden ze echt bestaan? Ik heb het dan natuurlijk over aliens. Ik hoop het van de ene kant wel en van de andere kant niet. Als ze goedaardig zijn wel en als ze kwaadaardig zijn...ja je raad het al. En zou er nog een nieuwe oorlog komen? Met hightech mannen met maskers. En dan in een verzet gaan. Dan zou je wat beleven. Als je dit leest weet je natuurlijk al waar ik het over heb.... Halflife 2 The Orange box.

The Orange box is een pakket met vijf games voor de prijs van een game. Halflife 2, HL2 Episode one, HL2 Episode two, Portal en Team Fortress 2. Deze games ga ik nu ook stuk voor stuk bespreken.

Halflife 2

Als alleen Halflife 2 in het pakket zou zitten zou hij nog steeds de volle mep waard zijn (70 euro). Want deze game heeft wel zo'n ijzer sterk verhaal en zo'n toffe gameplay dat het dat wel waard is.

Halflife 2 neemt je mee in het verhaal van Gorden Freeman. Wat van een nerdje is uitgegroeid tot een grote held. De wereld is in gevaar en wordt onderdrukt door aliens. Jij als speler sluit je aan bij het verzet en probeert zo de vijand te infiltreren. Zo begin je de game in een lab waar je geteleporteerd wordt naar Alyx en haar vader. Maar wat ze daar niet weten is dat de machine kapot is en je naar iets heel anders gestuurd word. Je wordt even in het kantoor van de vijand gestuurd en daarna naar een ander lab. Maar de vijand is niet dom en heeft meteen je gegevens achterhaald, en stuurt meteen vijanden op je af. En dan begint de ultieme ervaring. In HL2 heb je gewoon de standaard shooter wapens, zoals: een handgun, shotgun en wat automatische wapens. Maar ook een apart wapen: een gravity gun. Daarmee kun je bijna alles oppakken en weg schieten. In HL2 draait het niet allemaal om schieten, er zitten ook wat puzzeltjes in. Niet zoals puzzels in Zelda, maar wat makkelijkere. De graphics in HL2 zijn best goed maar niet wat we tegenwoordig gewent zijn. Maar je moet ook niet vergeten dat het een game uit 2004 is. Maar ze hebben wel wat dingen verbeterd op het gebied van graphics en ik moet zeggen dat het er niet slecht uit ziet. De speelduur van HL2 plus de Episodes bedraagt rond de 25 uur. Licht eraan hoe snel je de game doorloopt. Over de A.I valt ook niet te klagen, als ze je zien zullen ze niet rusten voor ze je dood hebben. Maar er is meer!

Hl2 Episode 1

Episode 1 vind ik persoonlijk niet zo goed. Het is wel een goede game maar het is niets vergeleken met HL2 en Episode 2. Episode 1 pakt het verhaal weer op waar HL2 stopte. In het begin wordt duidelijk hoe Alyx en Gorden gered worden. Zo is het de hoofdzaak hier om uit City 17 te ontsnappen omdat er iets gaat ontploffen. Dat is nog niet zo makkelijk want de A.I is best goed. Ook zal Alyx bijna de hele game aan je zij strijden, wat ik best gezellig vind. Het communiceren met Alyx is ook goed uitgewerkt. Het lijkt nu net echt. Gorden zelf zegt de hele game geen woord. Deze Episode is misschien niet zo goed al Episode 2 maar toch is dit wel een mooie toevoeging aan de box.

HL2 Episode 2

Episode 2 is als een baby in mijn box. Ik heb zo van deze game genoten dat ik heb al 3 keer heb uitgespeeld. Aan het begin van de game begin je bij dat trein ongeluk van het einde van Episode 1. Hier krijg je ook meteen weer je Gravity Gun. Na een tijdje spelen weet je wel vort dat de stad Citadel helemaal kapot is. En dat dat is gemaakt voor een super portal. Dus het is jou taak die te sluiten. Dat doe je niet alleen dat doe je met behulp van Alyx en wat andere verzets leden. Maar ook de Combine heeft zijn leger uitgebreid. Zo hebben ze nu hunters. dat zijn vijanden die sterk en slim zijn. Ze zoeken altijd wegen om je zo snel mogelijk uit te schakelen. Zo kom ik ook meteen bij de A.I terecht. Want die is best goed. De vijanden zijn niet dom. Neem als voorbeeld maar de hunters. De graphics zijn beter dan in HL2 en Episode 1. dus dat is ook weer een voordeel. Episode 2 is weer een mooie aanvulling aan de serie.

Portal

Portal is een First Person puzzel game. De game is opgebouwd uit test chambers. Die er in het totaal 19 zijn. Dat puzzelen doe je met behulp van een portal gun. Dat is een Gun die een doorgang en een uitgang schiet.

Een makkelijk voorbeeld: Je staat in een kamer met daar in een ravijn waardoor de kamer is opgesplitst in twee stukken. Je schiet een doorgang aan de kant waar jij staat en een uitgang aan de andere kant. Nu loop je door de doorgang en je komt er weer aan de uitgang uit. Dat puzzelen is in het begin nog heel makkelijk. maar aan het eind moet je steeds meer gebruik maken met je geleerde vaardigheden die je in de chambers leert. Als je wat verder in de game bent dan moet je gebruik maken van blokken om deuren open te houden. of van de stroom balletjes die je op zo'n vanger moet krijgen. Best veel afwisseling dus. Het stijltje van Portal is ook best origineel. Een beetje als een animatie serie. De game duurt zo'n twee en half uur. En als je hem hebt uit gespeeld krijg je nog andere modes zoals: advanced.

Team fortress 2

Team fortress 2 is niets anders dan een grove tekenfilm stijl team based multiplayer shooter. Maar dan wel heel erg team based. Je hebt 6 maps met verschillende doelen zoals: capture the flag en team death match. Het is echt de bedoeling dat iedereen een andere klasse kiest. want in deze game maakt het echt uit welke klasse je kiest. Je hebt drie verschillende soorten, je hebt Defensief, je hebt offensief en je hebt ondersteunend. Daarom is het handiger om je op te splitsen in groepen bijv. Een sniper, een medic en een spy ofzo. Maar zoals ik al zei is het een beetje een tekenfilm stijl alles ziet er een beetje cartoony uit en heeft niet echt detail. Maar dat heb je ook niet echt nodig bij een multiplayer shooter.

Maar deze online multiplayer shooter blijf ik nog lang spelen

Conclusie en beoordeling

The Orange Box is een hele mooie game met speterende gameplay. portal is ook heel origineel en met Team Fortress 2 is het helemaal lachen geblazen
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • vijf voor de prijs van een
 • lange speelduur
 • Episode 2
 • portal leuk en origineel
 • team fortress 2
 • Minpunten
 • soms kun je zien dat het een game uit 2004 is
 • portal soms wat te makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk voor de fans maar niet weggelegd voor mij

 • WOEHOE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Edit: PLEEEEEEEEEEEASSSSSSSSSSSE WIND WAKER MET MOTION PLUS :P

 • Zullen ze dit doen om het gebrek aan goede games te camoufleren?

 • Snap 't nut hier niet van. M'n Wii kan toch al Gamecube spellen afspelen…

 • ik snap het idee hier niet helemaal achter…

 • Veel belangrijker nieuws is de Nintendo DSi, met ingebouwde camera, SD-kaart, DS Shop waar je DSWare games kan downloaden, internet browser, mp3 speler, grotere schermen en meer.

 • Kijk, als dit betekend dat deze games voor een koopje in de winkel liggen vind ik het prima.

 • .. als je die GameCube games wil hebbe koop je ze toch gewoon?

 • ..is (het briljante) Pikmin. ;)

 • Als ze de Legend of Zelda over brengen koop ik per direct een Wii.

 • Haha, eerst de hardware gerecycleerd, en nu ook de software lol

 • @Pok3rF4c3  Haha, laat me niet lachen!

  Kijk maar welke spellen ze vandaag hebben aangekondigd ;)

 • Oke, het feit dat ze pikmin als eerste uitgeven in dit dome concept betekend dat w nog erg lang op pikmin 3 kunnen gaan wachten. Zucht…

 • Eindelijk krijgt de GameCube weer wat erkenning! Was echt de beste console van z'n generatie!

  Edit: En breng een paar van de eerste spellen opnieuw uit, zoals Luigi's Mansion.

 • ik hoop dat ze fire emblem path of radiance opnieuw uitbrengen :)

 • Er zijn genoeg toppers waar een hoop mensen niet van hebben genoten omdat de Cube niet verkocht. Maakt Nintendo er straks toch nog millionsellers van.

 • Tsja, dit vind ik nou overbodig.

  Als wij zonodig Pikmin met nieuwe controlls en betere grfx moeten spelen, breng dat verdomme Pikmin 3 uit!

 • Niks overbodig!!!  Er zijn zeer veel top cube games die nergens meer te krijgen zijn. Op deze manier kunnen de vele nieuwe Wii eigenaren alsnog deze prachtige games spelen.

 • @ The Legendary:  Dat had ik niet gezien… Maar ik vind die lijst ook allerminst indrukwekkend.

 • Als ze goedkoop zijn en met een update hoor je mij niet klagen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren