1. Stuntman: Ignition (X360)

Stuntman: Ignition (X360)

Het is net of we voortaan voor de tv leven. ''O nog even dit kijken'' of ''o nog even dat kijken''. We huren de ene film na de andere. Maar wat is een film als alleen die bange acteur er in speelt. Nou dat zal ik je vertellen...een flop. Eigenlijk doet de stuntman al het werk, hij doet de loopings, hij doet...eigenlijk alles gevaarlijk is. En wat doet de acteur? Een beetje praten met andere mensen, en hij krijgt er nog voor betaald ook. Je krijgt dan wel niet betaald bij Stuntman: Ignition maar leuk dat hij is.

Bij Stuntman: Ignition draait eigenlijk alles om op het juiste moment de juiste handeling te maken. Dat is opzich niet erg, maar wel als je (net als bij mij)alles ik weet niet hoe vaak op moet doen. Want dan deed ik dit niet weer goed en dan weer dat niet. Mijn neefje van 7 zat langs me en zij: Wat zegt die meneer toch vaak cut. Dat is opzich niet erg, tot je boze tante op je afstapt en vraagt wat voor rare games ik speel.

Bij Stuntman: Ignition ben jij de stuntman uit een aantal bekende films maar dan met een andere naam. Neem nou 'Never kill me again' dat is gewoon de James Bond film 'Die another day'. Het is dan aan jou de taak om een aantal scènes op te nemen uit die film, om dan als je alle scènes van die film hebt gemaakt de trailer te bekijken. Wat overigens heel leuk is. De trailers hebben humor, spanning en sensatie. Net wat een goede film nodig heeft.

Je hebt 2 soorten voertuigen: een motor en een auto. Daar zijn natuurlijk wel weer varianten van zoals, een vracht wagen of een geld wagen etc. Die kun je niet kiezen aan het begin van iedere scène. Je kunt ze wel een kleur geven. Zo kun je je scène wat op fleuren. Ik vond het altijd leuk om na iedere scène de replay te bekijken. En als ik het dan niet goed vond begon ik gewoon weer overnieuw.

Aan het begin van iedere scène krijg je een beschrijving van hoe je het moet doen. Een voorbeeld: Ga met je auto tussen de twee vrachtwagens in rijden, dan rij over dat drempeltje zodat je de bocht met twee wielen maakt, daarna..... ga zo maar door. De films zijn zeer gevarieerd zo gaat er eentje over een rammpen film en een andere weer over James Bond. Ook wat je moet doen in een scène is leuk. Je moet in gele vakjes handelingen maken zoals, een drift bocht maken of rakketen of vuren. Als je dat niet goed doet of het telaat doet krijg je een kruisje, en bij vijf kruisje mag je weer lekker overnieuw beginnen. Er zitten ook ontiegelijk veel speciaal effects in en borde vol actie. Soms wordt je er wel gefrustreerd van als je net zoals bij mij iets super vaak over moet doen. Zo moest ik eerst drie slalommen maken tussen drie vrachtwagens wat dus niet in een keer lukte, of vijf keer, of negen keer. En dan ook nog heel de tijd dat getetter van de regisseur in me oor. Ik moet wel zeggen dat als je eenmaal aan een scène bent begonnen, je ook niet stopt voor hij af is. Ik weet niet of dat aan mij ligt of dat de makers dat gewoon expres hebben gedaan. Ook is het mogelijk een eigen baan te maken met de dingen die je vrij speelt in je carreer zoals, loopings, schansen, vrachtwagens etc.

Er zit ook een online modes in waarbij je met acht mensen tegelijk de baan onveilig kan maken, en wat je ook zeker gaat doen. Dan heb je wel de kans om een auto te kiezen. Ook bij de online modes is het weer de bedoeling om op het goede tijdstip de goede handeling te maken. Doe je dit net als bij de singleplayer vijf keer fout ben je uitgeschakeld en moet je wachten op de volgende ronden. Er zit ook een gewone locale multiplayer modes in waar bij je eigenlijk het zelfde doet als de online modes, maar dan met max. vier man. Er is wel nog iets meer bij de locale multiplayer modes dan bij de online modes. Een toernooi, waarbij je maar een controller nodig hebt. Je moet de een scène spelen van de singleplayer, en wie dan de hoogste score heeft wint dan de match. Dit kun je met acht man doen, wat best gezellig kan worden.

De graphics op de Xbox 360 versie zijn goed. De schaduwen bewegen goed mee en de zon die op je auto kaatst gaat ook goed mee. Over een A.I is niet echt te spreken want het lijkt (en is volgens mij ook) of alles is voorgeprogrammeerd. Wat bij deze game eigenlijk niets uitmaakt want je hoeft niet echt op de A.I te letten want, jij bent de stuntman en jij bent verantwoordelijk voor de film

Conclusie en beoordeling

Stuntman:Ignition is een mooie game met mooie graphics en een originelen gameplay. Dat je je eigen banen kan maken is helemaal tof.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • online modes
  • graphics
  • scènes replay
  • trailers
  • eigen banen maken
  • Minpunten
  • regisseur
  • af en toe frustrerend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren