1. BioShock (X360)

BioShock (X360)

´Eindelijk! Toch nog op tijd mijn vlucht gehaald.’ dacht ik terwijl mijn glas met Whisky kreeg aangegeven. Ik besloot om de krant van vandaag in te lezen met daarop de datum 15 oktober 1946. Maar die kans ontschoot mij door een luide knal met kort daarna een flits. Een tijdje later werd ik wakker drijvend op een wrakstuk van datzelfde vliegtuig. Met geen kust in zicht ging ik opzoek naar overlevenden viel mijn oog op een gebouw midden in de oceaan. Met het laatste beetje kracht in mijn lijf zwom ik naar het gebouw. Op het gebouw, wat een toren was, stond een naam. De naam van deze toren ‘Rapture’.

Opportunity awaits.

Wat als één persoon, in dit geval Andrew Ryan, de perfecte plaats wil creëren voor sporters, wetenschappers en modellen. Dan bouw je toch een stad voor deze personen. Een stad waar mensen niet hoeven te vrezen voor hun veiligheid, waar geen oorlog is, geen racisme, geen armoede en waar niets fout kan gaan, althans. Maar waar bouw je dan een stad waar je compleet afgezonderd bent van de rest van de wereld? Het antwoord is simpel: onder water, de naam voor de stad: ‘Rapture’. Dit is de wereld waar jij je in gaat bevinden in de game Bioshock.

Hier begint jouw episch avontuur in de moderne versie van Atlantis. Een complete stad onder water. Waar niets fout zou moeten gaan want je hebt nu eenmaal de perfecte mensen in je stad. Als er dan iets zou gebeuren krijg je de genetisch gemanipuleerde bewakers, Big Daddy’s genaamd, achter je aan. Prachtige uitvindingen werden in deze stad gemaakt, één daarvan genaamd ‘Adam’. Met één spuit Adam kan jij alles uit jouw arm schieten van vuurballen tot insecten. Waar de wetenschappers geen rekening mee hadden gehouden is dat de mensen steeds meer naar de Adam gingen verlangen. Hebzucht nam toe, moorden werden gepleegd voor het kleinste beetje Adam. Beetje bij beetje werden deze perfecte mensen moordenaars en monsters, ze werden Splicers. Rapture werd een ramp. Jij komt als nietsvermoedende burger in deze rampzalige wereld terecht.

Door middel van een duikboot die in de toren stond kom jij in Rapture, er speelt een band met daarop woorden die Rapture als de hemel laat klinken. Eenmaal aangekomen is het een rotzooi, voor jou ligt een soort walkietalkie, kort daarna neemt een man, Atlas genaamd, contact met je op. Hij vertelt jou over de spannende maar ook slechte gebeurtenissen die gaande zijn in de stad. Ook vraagt hij jou om hulp te bieden door zich een weg naar hem toe te vechten. Jij als nietsvermoedende speler beland meteen in actie. Waarin jij meteen kennis maakt in het mooie maar toch eenvoudige wapen en vechtsysteem van Bioshock. Ook de kennismaking van je eerste echte Adam shot waardoor je in het begin je duizelig voelt en wazig door je ogen kijkt. Niet wetend wat je kracht doet zie je een groepje vijanden en je gebruikt je kracht. Het is net alsof je Zeus zelf bent, de stroomstoten vliegen je handen uit rechtstreeks naar je niets vermoedende vijanden.

Conclusie en beoordeling

Andrew Ryan een man van veel woorden en daden. Zijn geweldige ideeën om een perfecte wereld te creëren voor sporters, wetenschappers en modellen mislukte jammerlijk. Als hij die wetenschappers beter in de gaten had gehouden was er helemaal dus géén Bioshock geweest. Als er géén Adam en Eve waren had je de plaatselijke bewoners niet kunnen elektrocuteren. Als het niet zo duister was geweest had Bioshock géén sfeer. Daarom is het maar goed dat die wetenschappers zo eigenwijs waren om een nieuw soort drugs op de markt te brengen. Die jou in de meest benarde brengt waar je wordt achter nagezeten door Splicers en lek word geschoten door een woeste Big Daddy. Kortom door de prachtige en duistere gebeurtenissen in Rapture is Bioshock zeker het spelen waard. Deze game is zeker een 10 waard maar omdat het schijnbaar niet bestaat een 10-.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • Verhaal.
 • Gameplay.
 • Adam en Eve.
 • Grafisch hoogstandje.
 • Geweldige sfeertje.
 • Minpunten
 • Eigenlijk geen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Die hoef ik echt niet te spelen. Ik heb VP 1 na het kopen maar 3 keer gespeeld. Nu heb ik hem uiteindelijk ingeleverd om een nieuwe game te halen.

 • Heb het spel zelf al

 • Zal deze game nooit download, kopen, spelen of wat dan ook. Snap niet wat er zo leuk aan is.. tis zo kinderachtig

 • Was gister al te downloaden!

 • joepie!?

 • Nou ik ga hem eens uit proberen!

 • Had hem gisteren al gedownload, en toch niet echt mijn spel, zoals ik al wel had verwacht.

 • Niets voor mij:S

 • van VP dacht ik ook dat het niks voor mij zou zijn maar toen ik em kocht vond ik hem wel grappig,, alleen erg kinderachtig

  in mijn vriendenlijst heb ik ook veel gasten van 20+ die dit zelfs spelen

 • Ik ben niet van plan om de game te kopen, maar de demo wil ik zeker eventjes spelen!

 • Ik ben net begonnen met de eerste Viva Pinata! Geleend van een kameraad. Het is wel geinig, maar zo denderend is ´t ook weer niet. Misschien even een keertje de demo spelen, maar meer wordt ´t ook zeker niet!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren