1. Harvest Moon DS (NDS)

Harvest Moon DS (NDS)

Er was eens een boer genaamd Jurian. Jurian had altijd veel plezier in het verzorgen van zijn tuintjes en was altijd erg zorgzaam voor zijn dieren en vruchten. Op een dag werd onze koene boer uitgenodigd om een boerderij in de Vergeet-me-niet-vallei te runnen. Zonder na te denken nam Jurian de eerste tractor naar Mineral Town om daar zijn nieuwe huis te bewonderen. Al snel werd hij redelijk bekend in het dorpje en op een gegeven moment werd hij geroepen door de schone doch kwade heksenprinses. Daar kreeg hij de vraag of hij de godin van de oogst wilde bevrijden. Snel trok boer Jurian zijn laarzen aan en begaf zich weer naar zijn tuin.

Natuurlijk kon de beste man niet meteen de godin bevrijden. Er moest namelijk eerst hard gewerkt worden. Ten eerste moesten namelijk alle 101 elfjes, die de godin altijd bijstonden, gered worden. Om hierin te slagen was het echter een must voor Jurian om zijn boerenbedrijf draaiende te houden en tenminste één keer per week bloemkolen of iets dergelijks af te leveren. Hiervoor moest Jurian heel veel onkruid wieden en plantjes in de grond steken. Dit was niet al te best voor onze boer en meermaals raakte onze beste man dan ook overspannens, waardoor hij knock-out ging. Ook werd het werk te eentonig en was er gebrek aan variatie. Elke dag moest hij weer vroeg opstaan om zijn planten water te geven, onkruid te wieden, stenen te rapen, et cetera.

Gelukkig kwam na een tijdje uit het niets een elfje tevoorschijn. Dit elfje beweerde dat Jurian niet zoveel hoefde te werken en dat zij maar wat graag de taken van hem over nam. Hiertegen kon de boer natuurlijk geen nee zeggen en al snel had hij een hele schare van elfjes die hem hielpen met de bloemen, planten en bomen. Echter stond hier wel wat tegenover. De elfjes zijn namelijk niet zo heel hulpvaardig zonder geld en eisten dan ook veel van Jurian. De arme man moest al zijn zuurverdiende geld meteen weer uitgeven in het casino van de elfjes zodat hij tenminste munten had om zijn hulpjes in te huren. Hij kon echter van die munten ook andere goederen kopen die ook zijn interesse wekten. Zo was er een washandje te koop waarmee je je dieren eens goed kon wassen.

Dit kwam Jurian goed te pas, hij had ondertussen namelijk een paard en een koe gekocht, die hij voor het gemak Ed en Clara had genoemd. Deze voelden zich echter wat verwaarloosd en moesten verzorgd worden. Daarom kwam het washandje ook precies op het juiste moment. Elke dag weer ging hij Ed en Clara wassen en aaien. Echter waren ze nog steeds niet tevreden. Ze hadden namelijk behoefte aan eten, dit had Jurian helemaal over het hoofd gezien. Met het laatste beetje geld, de rest had hij namelijk uitgegeven aan de elfjes, kocht hij ook voedsel. De beesten vraten als een gek en al snel was er behoefte aan wat te drinken. Met een noodvaart snelde Jurian zich naar het meer om wat te drinken te pakken. Eenmaal terug gekomen vulde hij de drinkbak en was onze boer weer eens zo moe dat hij geen stap kon verzetten.

De volgende dag kwam de domme boer er achter dat door zijn drift om Ed en Clara te verzorgen, hij vergeten was nieuw zaad te kopen en zijn tuin er verwaarloosd bij lag. Met de zeis, hamer en bijl in de aanslag ging Jurian verder met het verzorgen van de omgeving en kocht hij nieuw zaad in bij de buurtsuper. Nu er echter niks in de tuin lag, waren de elfjes ook niet komen opdagen. Daarom moest Jurian als snel teruggrijpen op de activiteit die hem eerder daarvoor al heel wat oververmoeidheid had gebracht. Doordat hij geen groenten meer had, kreeg hij ook geen geld meer binnen, waardoor de arme man ook al geen elfjes meer kan inzetten. Elke dag stond Jurian dus weer vroeg op, gaf de planten water, wiedde onkruid, gaf eten aan Clara en Ed en plofte doodmoe weer op bed.

Toen hij weer wakker werd besloot hij dat hij het boerenbedrijf even liet voor wat het is en ging Jurian op pad om te socializen. Dit beviel hem echter allerminst. De mensen die hij tegenkwam zagen er wel allemaal grappig uit en Jurian kon moeilijk zijn lachen inhouden. Het vreemde doch schattige stijltje paste in zijn ogen precies bij het dorpje wat er met zijn vreemde maten toch al niet zo normaal was. Echter hield Jurian voet op stuk en besloot hij eens een babbeltje te houden met een voorbijsnellende vrouw. Deze had echter niet zoveel te zeggen en wilde het liefst door gaan met haar fitnessoefeningen. Een ander meisje complimenteerde Jurian voor zijn werk als boer, maar had ook niet zo belachelijk veel te zeggen. Het leek wel alsof iedereen arme Jurian negeerde. Ontdaan begaf de boer zich weer naar zijn huisje en ging daar Clara aaien, zij begreep hem tenminste wel.

Conclusie en beoordeling

Nog geen maand later verkocht de boer Ed, Clara en de boerderij en ging als zakenman in de grote stad wonen. Hij was maar wat blij dat hij uit Mineral Town wegging. De mensen die allerminst aardig waren en het harde, eentonige werk dat hij moest verrichten waren bij nader inzien toch niet iets voor hem. Hij besefte dat het op het platteland een stuk simpeler was omdat zijn vader hem daar hielp. Toen had hij misschien minder voldoening dan dat hij hier had als hij iets voor mekaar kreeg, maar het was lang niet zo zwaar. Daarnaast deden die elfjes hem ook niet zoveel en mocht de godin van de oogst voor hem de pot op. Nee, hij voelde zich in de stad veel meer op zijn plaats.
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • Veel voldoening door het harde werk
 • Grappig grafisch stijltje
 • Er is altijd wat te doen
 • Minpunten
 • Gameplay valt in herhaling waardoor de verveling toeslaat
 • Dorpelingen niet echt sociaal
 • Verhaal niet interessant

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla

Reacties

 • Het is maar een demo jongens. Laten we op voorhand geen paniek gaan zaaien gelijk.

 • Deze problemen worden ook verholpen, dat was op Neogaf te lezen!

 • Die slechte textures horen niet bij Bioshock? Gelukkig, want ik was al een beetje teleurgesteld door de demo.

 • zovaak hebben full games of demos problemen met deze kut zwarte console, mensen kopen zo'n ding alleen om de naam \" playstation\" en omdat PS2 een succes was.  zielig…

 • @ aightZz  u got doodoo in ur mouth, just swallow it s*cka don't spit out nonsense

 • Het is een DEMO, en deze build is al een paar maanden oud.  Komt gewoon goed, en trouwens de 360 versie had ook flink wat bugs hoor.

 • Heb ik je hartje geraakt sukkel? niet huile eh.. was alleen me mening die ik net gaf.. niet huilen…

 • je ziet me toch niet huilen B*tch ik heb wel andere zorgen dan huilen om jou reactie, whahahaha Mr. DOODOOO

 • Elizabeth Tobey, community manager van 2K Games, reageerde echter op het officiële forum dat dit probleem zeker niet in de uiteindelijke versie zit. De reactie luidde als volgt:

  Hey guys,  First, I want to thank you for the acute attention to detail and the Spartan level of expectation our most devoted BioShock fans hold us to, and how excited you are and attentive to the BioShock PS3 demo. When we saw a post asking about issues found in the demo, we jumped on it immediately. And you know what, you're right. The texture in the PS3 demo of the downed Big Daddy does not match our level of quality either. This slipped by. We admit it. However, I want to assure you that this is an exception, and not a rule, and while I regret this oversight, we put a lot of love into making this game look amazing for the PS3 and I'm sure that when you play the rest of the demo you will agree that the textures are not all like this one instance.  As for the other issues and concerns, we are currently diligently working to replicate any bugs, and will report back to you with what we find. Thank you for your vigilance here and moving forward

 • GA HUILLEEE HAHAA, zakdoekje nodig?? b*tch?? ga naar je mama huile sukkel

 • Je geeft je mening niet nerd, kkdom, je praat voor andere mensen door te zeggen:

  ____________________________________________________________

  mensen kopen zo'n ding alleen om de naam \" playstation\" en omdat PS2 een succes was.  zielig…

  ____________________________________________________________  ait

 • Wow, gaat alweer goed op een maandag morgen hier:p

 • maak geen ruzie kindjes ^^

  make love, not war XD

  ps: spijtig dat er problemen met die demo zijn voor de fans van de game…

 • @ 100PRcent, tis ook een feit, dus bek houwe ouwe en ga achter je sixaxis plastic controlletje spelen.

 • je ziet gewoon de beperkingen van een port, 360 versie blijft superieur. Desalniettemin is het een geweldige kans voor de Playstation 3 bezitters, voor de mensen die beide consoles beschikken raad ik de 360 versie aan.  TENZIJ DE PS3 OP GEEN ENKEL PUNT VERSCHILT!! EN DAT IS GOED MOGELIJK, ALLEEN BEWEES DE DEMO DAT NIET.

 • aightZz  er is al dualshock 3 en elke controller is plastic

 • PS kopen om naam haha domste opmerking van het jaar anyone? Er zijn zoveel toppers voor de PlayStation :P Dat is waarom mensen hem kopen, echt niet alleen om de naam ofzo.

 • @ Jordy14, ja dat weet ik daarom zei ik het ook

 • aightZz leuk ofniet internet gangstertje uithangen…. NOT! go s**k a d**k with ur DOODOO mouth B*TCH

 • and after u s*cked a d*ck with ur Doodoo mouth.. mag jij huilen op mama's schootje

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren