1. John Woo Presents Stranglehold (PC)

John Woo Presents Stranglehold (PC)

Japanners zijn vreemd. Ze staan dagen in de rij voor nieuwe consoles, hebben ogen als pannenkoeken en krijgen een natte plasser van Mario en zijn vrienden. Gaan ze op vakantie dan filmen ze zo ongeveer alles behalve hun toiletbezoek. Ze zijn dol op de nieuwste snufjes, van telefoons tot computers, en ze zijn zo vatbaar voor rages als ik en mijn whisky-colaatjes. Het zit ze dus al niet mee, en dat gold eigenlijk altijd ook voor Japanse shooters. Met de lancering van de Wii werd Red Steel niet helemaal wat men verwachte, ook al was het een aardige shooter. Kan John Woo’s Stranglehold mij wel in die wurggreep krijgen ?

Stranglehold is totaal anders dan Red Steel. Was Red Steel een beetje houterig, bij stranglehold beweeg je als een elastiek. Nou niet letterlijk dan, maar je kan wel de gekste moves uithalen. Gebruik tafels om overheen te glijden, trapleuningen om al schietend af te glijden en alles wat op wielen staat is te gebruiken. “Allemaal leuk en aardig, maar waarvoor gebruik je die moves dan … ? “. Het verhaal neemt je mee naar verschillende plekken in Azië om, hoe kan het ook anders, je geliefden te redden. Je bent als undercover agent in de underground praktijken beland, en hebt vele drugsbazen tot je vijanden kring gemaakt. Je vrouw en dochter, die je overigens nog nooit gezien hebt, worden gekidnapt door één van die drugsbazen. Jouw taak is simpel, haal ze terug, en dat mag ten koste van alles gaan.

Op je missie door Azië kom je door de mooiste levels. De makers hebben een heerlijk gevoel gecreëerd in Stranglehold en bijna alles kan kapot. Snel schuilen achter een pilaar, voor zolang het kan echter, want lang staan ze niet recht. Dan maar schuilen in een huis, waar de kogels dwars door de houten muren vliegen. Het oog voor detail is nog nooit zo sterk aanwezig geweest in een shooter. Stranglehold is een voortdurende achtbaanrit waar de kogels je constant om je oren vliegen. Gelukkig is daar een mooie oplossing voor : Tequila time ! Met een druk op de rechtermuisknop, of het gebruik van een object uit de omgeving wordt tequila time geactiveerd. Je beweegt in slow motion en je kunt zo mooi wat tegenstanders neerhalen. De kogels van je tegenstanders vliegen ook in slowmotion langs je, en dat ziet er oogstrelend uit. Tequila time is gelimiteerd, maar laad zichzelf automatisch weer op. Behalve tequila time zitten er nog wat belangrijke gameplay elementen in Stranglehold. Gedurende het verhaal unlock je special shots, hier zijn er 3 van. Schiet in slowmotion een kogel precies tussen de 2 ogen, een soort super tequila time waar je wapens automatisch schieten en een ultieme mode waarin je kogels een enorme inpact hebben.

Deze modes zul je gedurende het verhaal nodig hebben om verschillende bazen om te leggen, en vervelende scherpschutters neer te halen. Lukt het je zo nog niet, dan schiet je gewoon de omgeving om hem heen aan gort en hij wordt vanzelf wel een keer bedolven onder het puin. Schieten doe je trouwens met verschillende guns die je door de levels heen vind. Van handgun tot bazooka, het zit er allemaal in. De singleplayer is in ongeveer 10 uur uitgespeeld, maar dan staat het zweet je in de naad ook. Alleen de schitterende cutscenes geven je rust, maar daarna mag je gelijk weer aan de bak.

De singleplayer had mij al in zijn wurggreep, tot ik de multiplayer probeerde. Je kunt hier in verschillende maps online knallen. Gebruik een touw om een onwetende opponent te besluipen en een headshot te geven. Blaas met een bazooka een huis op waar verschillende opponenten zich bevinden, of maai iedereen neer terwijl je een sprong door een ruit maakt. Hier ga ik zeker nog heel wat uurtjes in steken, en ik probeer dan ook elke keer mijn tegenstanders zo spectaculair mogelijk te killen.

Spectaculair killen loont. Gebruik de omgeving om te doden en je krijgt stylepoints. Hiermee kun je leuke extra’s kopen in het menu. Geen unlockables, maar wel early in game filmpjes etc. Een leuke extra, maar meer ook niet … al heb ik wel met bewondering een filmpje gekocht over hoe een japanse vogel te vouwen, die gast is goed met papier.

Conclusie en beoordeling

Stranglehold is een aanrader voor elke shooterliefhebber, misschien speel je liever een teambased shooter als Battlefield 2/2142, maar dit moet je gewoon geprobeerd hebben. Ik zou nog uren door kunnen praten over Stranglehold, maar het wordt toch echt weer tijd dat ik hem in mijn PC stop. Wie wil er nou geen achtbaanrit door één van de mooiste games ooit gemaakt ? Ik zit in een wurggreep ..... aaaaaaaaaaaaaah !
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Graphics
  • Alles kan kapot
  • Flexibele omgeving
  • Tequila Time
  • Minpunten
  • Misschien wat te kort : 8 a 10 uur.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren