1. Halo 3 (X360)

Halo 3 (X360)

Wonderbaarlijk heb ik Halo 3 kunnen bemachtigen zonder het te bestellen, en dat nog wel op 26 september! Waarom? Waarom is dat dan zo moeilijk om je in het pak van Master Chief te verschansen op de releasedate? Dat is heel makkelijk te beantwoorden. Je kan er namelijk niet omheen, namelijk de hype waar je "U" tegen zegt. Is deze game de hype waard? Is Halo 3 dé knaller van het jaar 2007?

Halo 3 speelt zich, zoals de titel van het spel het al misschien

verklapt, af in het Halo universum. De oorlog tussen de Covenant, tevens ook uit Halo: Combat Evolved en Halo 2, en de mensen is nog steeds gaande. Netzoals in Halo 2 speelt ook dit verhaal zich af op de aarde. Jij, als "koning-der-bikkels-in-een-groen-gekleurd-pak", Master Chief, moet ervoor zorgen dat dit zooitje buitenaards gespuis van de aarde wordt gebonjourd. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Als Master Chief knal je genadeloos aliëns af met futuristische wapens in een groot aanbod van verschillende gebieden. Tja... Life's too good to be true voor Master Chief.

De gameplay is tot tegenstelling van zijn voorgangers niet sterk veranderd. Dit beschouw ik als een minpunt, maar vanuit een ander standpunt gezien; "Why fix it if it ain't broken?". De gameplay is in de Halo reeks altijd al een sterk punt geweest. Daarom hoeft het van mij niet zo baanbrekend te zijn qua gameplay want die is toch altijd heel goed geweest. Het is dus een typische Halo game, dus, zoals er al duizend keer eerder is gezegd, als je de voorgaande Halo games niks vond, ga dan niet denken dat je dit specactulair gaat vinden. De typische Halo sfeer is dan ook nog aanwezig gebleven, al helemaal in de singleplayer. Als je opzoek bent naar een singleplayer die de singleplayer van Halo: Combat Evolved overtreft, zit je goed.

Het aanbod van vijanden in Halo 3 is groot. Deze reikt van zogehete "grunt", miniatuurversies van de Kerstman, tot "brutes", beesten die beter een zak over hun hoofd kunnen steken. De vijandelijke NPC's praten ook tegen je, wat soms voor grappige taferelen zorgt. Laatst had ik iemand die alseerst héél stoer "Kill him" tegen mij riep, maar toen ik zijn medestanders vermoord had, hij toch maar zijn gedachte veranderde en "Run!" erachter aangooide. De NPC's hebben ook een bijzonder goed A.I. en zijn pittig. Ik, als een echte bikkel, ben gelijk begonnen met Heroic difficulty setting. Poef... Dat merk je ook zeg! Ik heb verschillende stukken opnieuw moeten doen. Voor mij eigenlijk een pluspunt, want dan kan ik langer van Halo 3 genieten, de speelduur van de game is namelijk erg kort.

Geen minpunten! Welnee! Geen een game is namelijk perfect. Dit geldt dus

ook voor Halo 3. Zo vallen de graphics redelijk tegen. Wat wel prachtig gedaan is zijn de belichtingseffecten. Geen één game heeft die nog nooit zó mooi kunnen weergeven naar mijn mening. Ook de animaties lopen wel soepel, en de overdreven hoge sprongen die Master Chief maakt zijn nog steeds grappig om te zien. Soms lach ik me ook echt kapot als een tegenstander een granaat tegen mij aanplakt waardoor ik tientallen meters naar boven word gesodemieterd. De gebieden zien er gelikt uit, hoewel de textures van Halo 3 in het jaar 2007 echt niet meer kunnen.

Halo 3 heeft de spetterende multiplayer modi van Halo 2 meegenomen én verbeterd. Naast de normale modi, zoals Slayer (Deathmatch), zijn er ook originelere speltypes zoals Oddball. Hierin moet een persoon een "Oddball", die eruit ziet als een doodshoofd, zolang mogelijk in bezit proberen te houden, waardoor hij punten verdient. Diegene met de meeste punten wint vanzelfsprekend. Wat wel iets irritants in de multiplayer is, is dat je bijna altijd in dezelfde maps wordt ingedeeld met dezelfde modus.

Conclusie en beoordeling

Ondanks misschien wel de hoge verwachtingen van de game en de hype is Halo 3 toch nog een een volwaardige afsluiter van de Halo triologie. Met de goede gameplay, mooie belichtingseffecten en een prachtige multiplayer kan deze game zich zeker plaatsen in één van de beste Xbox titels van het jaar 2007.
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Singleplayer
  • Multiplayer
  • Belichtings effecten
  • A.I.
  • Variatie in omgevingen
  • Minpunten
  • Redelijk tegenvallende graphics
  • Speelduur
  • Geen vernieuwingen aangebracht

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren