1. Halo 3 (X360)

Halo 3 (X360)

NEW YORK- Nadat er gister al een aanslag in de buurt van Londen was, slaat het geweld opnieuw toe. Dit betekent dat de oorlog definitief is begonnen, er is geen houden meer aan, niemand is veilig. Het begon allemaal nog zo netjes op het internet, maar al snel volgde veel geweld bij deze zogenoemde fanboy oorlogen. Maar het wordt vreemder, want de ontwikkelaars van deze consoles sponsoren zelfs dit evenement. Microsoft doet ook vrolijk mee aan deze situatie en Master Chief is hun strijder.

Iedereen weet dat Halo 3 heel erg groot is voor Microsoft, deze game wordt dan ook heel erg gehyped. Er is de laatste tijd veel reclame rondom deze game gemaakt en de mensen kopen het gewoon als warme broodjes. Dat deze game gehyped is weet iedereen, maar of het ook wat zou worden wist niemand te vertellen. De meeste beginnen natuurlijk bij de singleplayer, want dit is ten slotte het laatste deel uit de trilogie. Het verhaal gaat direct verder waar Halo 2 is afgelopen. Je vecht nog steeds tegen de Covenant, maar je zult ook veel met Cortana te kampen krijgen, want dat was toch eigenlijk wel je partner in crime en je hebt haar moeten laten gaan. Het verhaal begint wat traag, maar later ontpopt het zich tot een goed verhaal en het heeft een degelijk einde. Teleurstellend is wel dat de Campaign niet zo heel lang duurt. Er konden nog makkelijk een paar uur bij, ook is het jammer dat er een level is dat wat onder de maat is. Dat zijn toch van die kleine dingen die het dan toch net iets minder maken. De campaign is voor de rest gewoon erg goed en je zult ook niet zo snel twee keer het zelfde gangetje tegen komen. Daarbuiten valt het ook op dat er veel meer buiten locaties in het spel zitten verwerkt. Zo is het veel leuker om het spel te spelen en zul je een erg leuke ervaring beleven met de singleplayer van Halo 3.

Veel mensen beweren dat Halo 3 weinig vernieuwend heeft, maar geef Bungie is ongelijk. zitten natuurlijk wel wat dingen in die vernieuwd zijn. Zo zijn er redelijk veel wapens bijgekomen, zoals een vlammenwerper en zelfs een nieuwe granaat. Bungie heeft voornamelijk ervoor gekozen om wat zwaardere wapens toe te voegen, zo kun je nu een machine geweer gewoon gebruiken, maar je kunt hem ook losrukken en iedereen gaan terroriseren. Gelukkig zijn alle wapens erg goed gebalanceerd en zul je niet met een wapen iedereen afknallen, tenzij je gewoon erg goed bent. Ook zijn er een aantal nieuwe voertuigen bijgekomen, zoals een soort van quad, ook de voertuigen zijn erg goed gebalanceerd, top gedaan Bungie! En alsof dat allemaal nog niet genoeg is zitten er ook nog equipment in het spel verwerkt, denk hier bijvoorbeeld aan een Bubble Shield of Grav Lift. Deze kun je goed gebruiken tegen je vijanden, maar ze komen pas echt tot recht in de multiplayer. Al deze dingen zorgen er voor dat het spel net weer leuker. Er wordt om te spelen, maar het is vooral erg fijn dat het zo goed is uitgebalanceerd.

Maar voor de rest is het eigenlijk gewoon oud en vertrouw Halo en dat maakt helemaal niks uit, want het is gewoon allemaal erg goed. Waar ook veel commentaar op was, waren de graphics, vele vonden deze onder de maat. Ze mogen dan inderdaad niet het beste zijn wat de 360 te bieden heeft, maar het heeft zo zijn eigen stijltje en de belichting is magnifiek met de hoofdletter M. De muziek is altijd al prachtig geweest en dat is het nu nog steeds. Vooral in het menu hoor je de muziek erg duidelijk en zal je af en toe gewoon een tijd in dat menu ronddwalen, alleen maar voor die prachtige muziek, die je op een mooie wijze weet te raken.

Ten slotte het belangrijkste wat de game kan bieden, namelijk de multiplayer die gewoonweg top te noemen is. Er zijn gewoon zoveel mogelijkheden, dat het in het begin moeilijk is om je weg te vinden. De meeste zullen beginnen met Matchmaking, hier zoekt de computer andere tegenstanders die ongeveer net zo goed zijn als jouw. Je kunt verschillende modi doen zoals Slayer, Capture The Flag en nog veel en veel meer. Ook in de multiplayer is alles zeer goed uitgebalanceerd, zo krijg je vaak bij Team Slayer erg spannende potjes. Je kunt ook je eigen Spartan ook aanpassen, door er een andere helm op te doen of andere delen van het armor, dit is erg leuk want zo kun je jezelf onderscheiden van de rest. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je ook nog screenshots maken, filmpjes in elkaar flansen van elke wedstrijd die jij hebt gespeeld en deze dan naar je vrienden toe sturen. Zowel in de singleplayer als in de multiplayer. Maar er is meer, want er zit ook nog een online co-op in die je met zijn vieren(!) kunt doen. Het enige minpunt aan de multiplayer is het Matchmaking systeem dat gewoon niet zo goed uitgewerkt is, je kunt natuurlijk wel een invite sturen naar je vrienden, maar ze konden ook gewoon iets met wachtkamers doen. O ja dan heb je ook nog de Forge map waarmee je de maps kunt veranderen met voertuigen etcetera, hierdoor wordt de map compleet anders. Waar de single player wat kort aanvoelden kun je deze fantastische multiplayer tot het einde der einde spelen.

Conclusie en beoordeling

Halo 3 is gewoon heel erg goed. De Campaign is erg leuk, alleen is het wel wat aan de korte kant, daarboven op is er ook nog een level dat gewoon niet leuk is om te spelen. Maar voor de rest is Halo 3 gewoon top! De multiplayer is een van de meest uitgebreide is zijn genre. De replay waarde zorgt er voor dat je dit spel jaren zult spelen totdat je er genoeg van hebt.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Oud en vertrouwd Halo!
 • Leuke Campaign...
 • Wapens zijn erg goed gebalanceerd
 • Multiplayer is top
 • Muziek is Magifiek
 • Hele hoge replay waarde
 • Minpunten
 • Maar toch wat te kort
 • Een van de levels is onder de maat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Japanse strategie is allemaal 't zelfde

 • Hack & Slash Eastern Style… altijd leuk! Ziet er wel uit als een lekker weg speel spelletje…

 • Leuke verassing, DW6 wilde ik altijd al even spelen om te kijken wat er nou zo slecht aan is geworden. En aangezien ik pas een nieuwe uberpc heb is dit weer leuk om te testen voor het spel en mijn pc zelf:p

 • Nou fijn dan..

 • *zucht* Af en toe vraag ik mij af dat spelontwikkelaars dit soort spellen op de PC markt brengen die dus echt niet goed gaan verkopen. Zo kunnen ze lekker zeiken dat de PC niet goed verkoopt en dat zet andere ontwikkelaars die wel het soort PC spellen maken weer aan om een spel niet op de PC uit te brengen.

 • ach ja zo is het leven

 • *zucht* Af en toe vraag ik mij af dat spelontwikkelaars dit soort spellen op de PC markt brengen die dus echt niet goed gaan verkopen. Zo kunnen ze lekker zeiken dat de PC niet goed verkoopt en dat zet andere ontwikkelaars die wel het soort PC spellen maken weer aan om een spel niet op de PC uit te brengen.  Ik heb nou precies hetzelfde gevoel… alsof je PC een soort vuilnisbak aan het worden is!

 • Het is inderdaad balen dat bijna alle spellen \"uiteindelijk\" pas op de PC uitkomen. Ik heb juist consoles afgezworen omdat ik niet genoeg tijd heb om mijn zeldzame speeltijd te verdelen over de PC en de eventuele console. En ik zou liegen als ik niet af en toe wat minder legaal aan een PC-spel kom… Maar de titels die het verdienen worden gewoon gekocht. En op de consoles is dat niet minder… Iedereen die ik ken heeft zijn console omgebouwd…

 • Dit lijkt me dus echt helemaal niks…

 • is wel vet spel maar 14 november pas uit :o ik heb em al 3 weken op de pc staan (full game geen demo of iets).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren