1. The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest (NGC)

The Legend of Zelda: Ocarina of Time / Master Quest (NGC)

Je staat daar in het donker voor een grote muur. Een harde knal uit de hemel, en de brug in de muur zakt naar beneden. Er komt een paard aangerent. Er zit een klein meisje met een grote vrouw op, gevolgd door nog een paard. Een grote duistere man kijkt me aan met een boze glimlach. Hij heeft een gigantische neus. Zijn paard begint te steigeren en ik val achter over. Dan word ik wakker gemaakt door mijn elfje. Het was maar een droom

gameplay elementen

Eén van de beste spellen die ooit gemaakt zijn op een Nintendo spelcomputer. Het is gewoon geweldig. De gameplay voelt goed aan, de graphics zien er voor die tijd goed uit. Het verhaal is ook heel goed. Wat wil je nou nog meer? Juist, een groen knulletje in een groen elven pakje die de wereld voor iedereen red. Het doel van het spel is niet zo moeilijk. Ganondorf wil hyrule overnemen. En het is natuurlijk aan jou om hem te stoppen. Dit zal niet gemakkelijk gaan. Want het spel zit vol met kerkers, monster, puzzles en raadsels. Als je zover bent dat het achterste deel van de Temple of Time open is kun je de master sword pakken. Daardoor reis je 7 jaar naar de toekomst, dus ben je groot als je weer verder kan spelen. Sommige dingen maken daar goed gebruik van. Soms heb je dingen die je moet doen als je nog klein bent. Of er is nog een tempel die je moet doen als je klein bent.

Het land Hyrule

De spelwereld is ook enorm groot. Er zitten een heleboel dingen in die je kan onderzoeken. Je kan bijvoorbeeld tegen bomen aanrollen om te kijken of er rupees(geld)uitkomen. In het midden zit ook een grote ranch. Daar kun je opzich niet veel doen als je nog klein bent. Als je groot bent, is er een andere eigenaar. Nou kan je paard racen, en daarmee zelfs iets winnen. Als je groot bent krijg je ook je eigen paard. Dat is veel makkelijker om dan door de hele wereld te reizen. Er zit ook een uitgebreid assortiment aan muziek bij. In de stad, op de ranch of in gevecht. Overal is een ander muziekje voor. Deze kan je allemaal downloaden via Limewire.

Kerkers en zijn eindbazen

Een Zelda zou niet compleet zijn zonder zijn zenuwslopende temples en kerkers. Het mooie is dat ze elke keer moeilijker worden, en natuurlijk is dat ook leuk. Je loopt in 15 minuten door de eerste tempel heen, en over de laatste heb ik bijna een uur gedaan. Het mooie is dat elke tempel ook zijn eigen thema heeft. De eerste is bijvoorbeeld een boom(Bos), de tweede een grote vulkaan(Vuur) en de derde is in de buik van een vis(water). Er zijn in totaal 8 tempels. Met ieder zijn eigen unieke eindbaas. De eindbazen zijn gericht op het thema van de tempel. Zo is de eerste een Spin, de tweede een soort draak en de derde een grote kwal.

Items en Power-ups

Je zult ook een groot assortiment aan wapens, items en power-ups vinden. Er zijn verschillende zwaarden, outfits, schilden en andere dingen. Je hebt power-ups voor je zwaard. Bijvoorbeeld voor een spin-attack.

Je krijgt ook ranged wapens. Zoals een katapult en pijl en boog. In de loop van het spel zul je ook zilver en golden gauntlets krijgen, waarmee je enorme rotsblokken kan weggooien. Die zul je vooral in de laatste tempel nodig hebben.

Iedereen die wel eens een Zelda game heeft gespeeld weet dat je hartjes hebt die je levens aan geven. Aan het eind van elke tempel, nadat je de eindbaas heb verslagen, zul je een hart container krijgen. Die zorgt ervoor dat je een levenshartje erbij krijgt. In totaal kan je 20 hartjes krijgen, en je begint met drie hartje, en er zijn 8 tempels. Er zijn in totaal 36 pieces of hearth. Dat is zoals je wel kan raden een deel van een hartje(hearth container). Als je er 4 hebt dan heb je een hearth container erbij. . Er zijn ook nog eens golden spiders. Daar zijn er in totaal 100 van. Je kan die verzamelen en later inruilen voor grote bomzakken, grotere pijl houders of een grote portemonnee voor meer rupees. Je kan golden spiders overal vinden.

Als je tegen een boom aanrolt kan er een uitvallen, ze kunnen in potjes zitten, aan de muur hangen of in een kistje zitten. Als je ze alle 100 hebt kun je iets krijgen, wat weet ik niet want ik had er geen 100.

the Ocarina of Time

Natuurlijk zit het voorwerp uit de titel er ook in: een Ocarina of Time. Aan het begin krijg je een gewone Ocarina van een vriendin. Er is niks speciaals mee. Je kan er leuke deuntjes mee spelen die je krijgt of je verzint het zelf gewoon. Later krijg je er een van princess Zelda als kind. Als je daarmee de Song of Time speelt, ga je vanzelf naar de Temple of Time. Verder is hij alleen anders gekleurd. In een ander Zelda spel kan je er wel mee tijdreizen. Er zijn veel verschillende liedjes die allemaal een ander effect hebben. Je eerste liedje is Zelda’s

Lullaby. Daar kan je verborgen deuren mee openen. Met de Song of Storms kan je het laten regenen en met de Sun Song laat je de zon weer schijnen. In totaal zijn er een stuk of 12 liedjes. Meestal krijg je ze omdat je ze nodig hebt om een puzzel op te lossen.

Conclusie en beoordeling

Het is gewoon een fantastiche serie, die verder gaat met OoT. De gameplay is goed, de graphics zien er goed uit voor die tijd, er zitten mooie muziekjes in en het verhaal is geweldig uitgewerkt. Als je alle items hebt en de verhaallijn heb afgerond, kan je zo weer 60 tot 70 uur van je leven af hebben gehaald.
10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • Grote wereld
 • Kerkers
 • muziek
 • Verhaallijn
 • Gameplay
 • Minpunten
 • Online
 • Laadtijden bij
 • coach
 • Standaard commentaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Magic Murx K game ongeveer vanaf mijn 7e, RPG en MMORPG ondekte k ongeveer een jaar geleden en ben die toen veel gaan spelen, k hou oowk wel van FPS en Action adventures.

Reacties

 • Op Kotaku zag ik een filmpje van het snowboarden en dit ziet er best leuk uit :)

 • Omg….. Dit 'spel' is zo doelloos….. Snap niet dat ze met een vervolg op komen proppen

 • Wat ben ik nou blij zeg-_-

 • Joepie, zijn de hardcore wii gamers echt aan toe.

 • Geen commentaar.

 • idd

 • o ik zit hier al helemaal naar uit te kijken….

  jippie… KUCH AHUM

  nouja als ze nu eens een betere game maken zoals ssx kan het best leuk worden het het balance board, maar dat zullen ze vast niet doen. Dus zeg ik:  NEEE
 • Geweldig, hier zat ik op te wachten!  O shit, vergeten deel 1 was ook kut..

 • Nog nooit van deze game gehoord, maar aan de reacties te zien heb ik niet veel gemist ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren