1. FIFA 08 (PSP)

FIFA 08 (PSP)

Na de positieve recensie op deze hebben site te hebben gelezen, heb ik FIFA 08 voor de PSP aangeschaft. PES 2008 komt voor de PSP pas medio november uit, en daar had ik geen zin om op te wachten.

Tijdens het opstarten viel me meteen op dat je niet kon kiezen uit de taal van het commentaar.

Dit was wel zo in FIFA 07. Ik ben begonnen met eerst het hele menu door te lopen. De lay-out van het menu van FIFA is gewoon top. Alles helder en goed verzorgd Hier kan PES niet tegen op. Qua gamemodi volop keuze. Je kunt alle competities spelen van Europa. De Russische teams zitten er niet in. Dat is jammer want een Champions League is dan ook niet voor 100% na te spelen. De minigames zijn leuk en zijn speciaal gemaakt voor de PSP. Je kunt tegen een muur aanschieten en je kunt een bal hooghouden. Met beide games zij punten te verdienen voor de FIFA shop. In de FIFA shop kun je extra uitshirts en stadions ontlocken.

De Transfers zijn voor 98% up to date. Bijvoorbeeld Koevermans zat nog bij AZ. De laatste transfer dag is dus niet verwerkt. Je kunt online de transfers updaten, maar Koevermans neemt hij dus niet mee. Als je de tool ontwikkeld moet je wel zorgen dat het klopt.

Tijdens het zoeken naar de teams, kwam ik erachter dat je met de nationale teams alleen een enkele wedstrijd kunt spelen. Je kunt er geen toernooi mee spelen. Tevens kun je er team management op uitvoeren. Tevens zit er ook geen Be a Pro in het spel. De PSP versie is dus aardig uitgekleed.

Grafisch valt het spel voor de PSP tegen. Ik zie hier absoluut geen vooruitgang in. Dat de spelers minder lijken t.o.v. PES dat is bekend, maar ze hadden de PSP gamers iets serieuzer kunnen nemen. Ik speelde met mijn team tegen Inter uit en zag tot verbazing dat de shirts van Inter helemaal wit was. Dus zonder logo en sponsor. Het thuis shirt klopte wel. Heel wazig!

De gameplay is verbeterd ten opzichte van vorig jaar en dat is een goede zaak. Het is een stuk realistischer geworden. De bal blijft niet aan je voeten plakken, maar blijft lekker rollen. Het speelt weer een stukje moeilijker dan de vorige versie.

De sfeer is top zoals ook bij de laatste FIFA serie. Het commentaar is zoals ik al in begin vertelde alleen het Engels commentaar. Dit is natuurlijk beter dan Joeri Mulder en Evert ten Napel, maar ik had het er graag als optie bij gehad.

Conclusie en beoordeling

FIFA voor de PSP viel mij tegen. Vooral op grafisch gebied ,maar ook op het feit dat je geen nationale teams in een toernooi kunt spelen. Aangezien er ook geen Be a pro in zit is de € 50,- die ze er nu voor vragen te veel. Ik hou hem nog even tot PES 2008 komt, en dan gaat hij in de verkoop.
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • De vele licensies
  • Verbeterde gameplay
  • Goede sfeer
  • Leuke minigames
  • Minpunten
  • Geen nationale teams in de toernooi mode
  • Geen nederlands commentaar
  • Grafisch kan het beter

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren